Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Szymanski pisal kiedys,ze jeden z jego kilerow boleniowych to fluo tiger,po części mogę potwierdzić ta teorie,lowielem i dalej lowie bolki na podobne kolory :-)ale już koniec OT.pozdroowka

Sam złowiłem wiele boleni na seledynowe kopytka szczególnie wczesną wiosną. Jak mawiają - od każdej reguły są wyjątki ;) 

I ja to potwierdze, gdy w Gloog'u testowaliśmy Parysy przed wejściem na rynek to na 5 teczkę w kolorze fluo w jeden dzień wyjechały 4 bolenie, niby praca nie boleniowa, niby kolor nie taki a jednak brały i woda czysta była jak na Odrzańskie warunki :D

I ja to potwierdze, gdy w Gloog'u testowaliśmy Parysy przed wejściem na rynek to na 5 teczkę w kolorze fluo w jeden dzień wyjechały 4 bolenie, niby praca nie boleniowa, niby kolor nie taki a jednak brały i woda czysta była jak na Odrzańskie warunki :D

i zgadnę, że było słonecznie ?

Wczoraj podczas testowania nowego chlapaka padły 4 ryby i tyle samo spadło :angry:  :D Wyjść i nietrafionych ataków nie liczyłem :)  Zrobiłem dwie wersje z tylnią kotwiczką jak w ołówku i z dwoma kotwicami jak w klasycznej boleniówce i przy tym modelu zostanę gdyż jak zauważyłem najwięcej ryb zapina się na środkową kotwicę ;) Woda spadła i rapki nabrały pięknych kolorków :rolleyes:

post-52196-0-64633900-1373353912_thumb.jpg

post-52196-0-21679300-1373353939_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

ślicznościowe te twoje wyroby, super wygląd no i łowność jak widzę, a co do bezsterów to ja też postanowiłem w tym roku spróbować, u mnie raczej niewielu bądź może nawet nikt na nie nie łowi, a to co piszecie, że takie czary one wyczyniają to weź i nie spróbuj, tylko trzeba się przemóc ;)

ślicznościowe te twoje wyroby, super wygląd no i łowność jak widzę, a co do bezsterów to ja też postanowiłem w tym roku spróbować, u mnie raczej niewielu bądź może nawet nikt na nie nie łowi, a to co piszecie, że takie czary one wyczyniają to weź i nie spróbuj, tylko trzeba się przemóc ;)

Niestety sama przynęta ryb łowić nie będzie :) Przy jerkach i to nie tylko boleniowych widać to, aż za nadto; jeden kosi aż miło a drugi krzyczy, że to g.... warta przynęta ;) ale jak już zakuma o co chodzi to worek z bolkami się rozwiązuje :D  

Niestety sama przynęta ryb łowić nie będzie :) Przy jerkach i to nie tylko boleniowych widać to, aż za nadto; jeden kosi aż miło a drugi krzyczy, że to g.... warta przynęta ;) ale jak już zakuma o co chodzi to worek z bolkami się rozwiązuje :D  

niestety jak zakuma to już nie krzyczy,że "pomyliłem się po prostu źle łowiłem".... ;) pzdr

• Like 1

zgadzam się w 110%, trzeba poznać możliwości przynęty i kombinować do skutku, a najlepszym motywatorem jest fakt, że bezstery łowią i to niemało :D ,w moim przypadku podobnie rzecz się miała z dropem, parę razy podchodziłem do tematu i ciągle lipa więc rzuciłem to w kąt, ale ciągle powtarzające się informacje o skuteczności dropa dosłownie zmusiły mnie do kolejnych prób no i udało się, grunt to się nie zrażać, pzdr 

W ostatnich dniach był u  mnie kolega z forum rozwijający temat łowienia bolków na jerki :) Miał aparat Zorkie 5 i zrobił kilka zdjęć :D Szkoda, że miał tylko 2 kart SD 2GB bo materiał byłby obszerniejszy; zwłaszcza w ryby :D Dla mnie niestety ten wypad poraz nie wiem już który zakończył się na izbie przyjęć

:D  :D  :D

post-52196-0-57477800-1375949033_thumb.jpg

post-52196-0-55498000-1375949056_thumb.jpg

• Like 5

Super filmy i widać wobki też łowne.Jedynie nie widzę tu jerkowania a bardziej łowienie expresem.To chyba nie wyczerpuje do końca potencjału tych konstrukcji. 

Masz rację Tomo :)  Wachlaż możliwości tej przynęty jest przeogromny :blink:  Już wcześniej pisałem, że to woblery dla chłopaków nie lubiących nudy :D i naprawdę potrafią zaskoczyć ;) Teraz popracowałem jeszcze nad kształtem, obciążeniem i ustawieniem uszka i za jakieś dwa tygodnie pokażę Wam naprawdę kozackie woby ;)

Odnośnie jerkowania, przyjżyj się uważnie co robię na pierwszym filmie. Prowadzę wobler cały czas delikatnie podszarpując szczytówką-akurat taki stan wody czyt. niżówka, takie delikatne podszarpywanie wymuszało bo na wysokim na zwarach i bełtach te jerkowanie było by znacznie agresywniejsze i wobler zapierniczałby praktycznie po lustrze wody :) Przyjżyj się, że przed braniem wobler na chwilkę wyskakuje z wody i po tym jest łupnięcie :D bolki kochają takie numery :lol:

Edytowane przez spinnerman