spinnerman Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Ta "ostrzejsza" wymiana poglądów też jest progresywna bardzo chętnie słucham i rozważam wszelkie konstruktywne uwagi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Szymanski pisal kiedys,ze jeden z jego kilerow boleniowych to fluo tiger,po części mogę potwierdzić ta teorie,lowielem i dalej lowie bolki na podobne kolory :-)ale już koniec OT.pozdroowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Szymanski pisal kiedys,ze jeden z jego kilerow boleniowych to fluo tiger,po części mogę potwierdzić ta teorie,lowielem i dalej lowie bolki na podobne kolory :-)ale już koniec OT.pozdroowkaSam złowiłem wiele boleni na seledynowe kopytka szczególnie wczesną wiosną. Jak mawiają - od każdej reguły są wyjątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 I ja to potwierdze, gdy w Gloog'u testowaliśmy Parysy przed wejściem na rynek to na 5 teczkę w kolorze fluo w jeden dzień wyjechały 4 bolenie, niby praca nie boleniowa, niby kolor nie taki a jednak brały i woda czysta była jak na Odrzańskie warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 I ja to potwierdze, gdy w Gloog'u testowaliśmy Parysy przed wejściem na rynek to na 5 teczkę w kolorze fluo w jeden dzień wyjechały 4 bolenie, niby praca nie boleniowa, niby kolor nie taki a jednak brały i woda czysta była jak na Odrzańskie warunki i zgadnę, że było słonecznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 No baaaa, środek lata, piekne sierpniowe popołudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Wszystko jasne No baaaa, środek lata, piekne sierpniowe popołudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Wczoraj podczas testowania nowego chlapaka padły 4 ryby i tyle samo spadło Wyjść i nietrafionych ataków nie liczyłem Zrobiłem dwie wersje z tylnią kotwiczką jak w ołówku i z dwoma kotwicami jak w klasycznej boleniówce i przy tym modelu zostanę gdyż jak zauważyłem najwięcej ryb zapina się na środkową kotwicę Woda spadła i rapki nabrały pięknych kolorków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Coś dla ortodoksów nie mogących przekonać się do bezsterów Jeszcze 2 warstwy lakierku, sterki i do boju 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 ślicznościowe te twoje wyroby, super wygląd no i łowność jak widzę, a co do bezsterów to ja też postanowiłem w tym roku spróbować, u mnie raczej niewielu bądź może nawet nikt na nie nie łowi, a to co piszecie, że takie czary one wyczyniają to weź i nie spróbuj, tylko trzeba się przemóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 @spinnerman, przesyłka dzisiaj dotarła, wobasy są miodne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 ślicznościowe te twoje wyroby, super wygląd no i łowność jak widzę, a co do bezsterów to ja też postanowiłem w tym roku spróbować, u mnie raczej niewielu bądź może nawet nikt na nie nie łowi, a to co piszecie, że takie czary one wyczyniają to weź i nie spróbuj, tylko trzeba się przemóc Niestety sama przynęta ryb łowić nie będzie Przy jerkach i to nie tylko boleniowych widać to, aż za nadto; jeden kosi aż miło a drugi krzyczy, że to g.... warta przynęta ale jak już zakuma o co chodzi to worek z bolkami się rozwiązuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turboaspius Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Piękne woblerki. Można wiedzieć czym najlepiej podpisywać woblerki? Co to za pisadło? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Uni Pin Fine Line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Niestety sama przynęta ryb łowić nie będzie Przy jerkach i to nie tylko boleniowych widać to, aż za nadto; jeden kosi aż miło a drugi krzyczy, że to g.... warta przynęta ale jak już zakuma o co chodzi to worek z bolkami się rozwiązuje niestety jak zakuma to już nie krzyczy,że "pomyliłem się po prostu źle łowiłem".... pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Niestety sama przynęta ryb łowić nie będzie Przy jerkach i to nie tylko boleniowych widać to, aż za nadto; jeden kosi aż miło a drugi krzyczy, że to g.... warta przynęta ale jak już zakuma o co chodzi to worek z bolkami się rozwiązuje zgadzam się w 110%, trzeba poznać możliwości przynęty i kombinować do skutku, a najlepszym motywatorem jest fakt, że bezstery łowią i to niemało ,w moim przypadku podobnie rzecz się miała z dropem, parę razy podchodziłem do tematu i ciągle lipa więc rzuciłem to w kąt, ale ciągle powtarzające się informacje o skuteczności dropa dosłownie zmusiły mnie do kolejnych prób no i udało się, grunt to się nie zrażać, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 (edytowane) 75 cm złowiony na bezsterowca Spinnermana 10 gram i 60 cm mniejszy bolek. Gratuluję rybek, jednak pamiętaj aby stosować się do zasad zamieszczania zdjęć ryb na forum.Jedno zdjęcie zostaje usunięte. Edytowane 30 Lipca 2013 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor931 Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Bardzo ciekawe woblery robisz. Wysłałem priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
becik Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Spinnerman dzięki za woblerka. Po niedzielnym, krótkim wprawdzie wypadzie wielki szacun dla twojego woblerka. Po tym co się działo nabrałem ochoty na większą ilość,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 W ostatnich dniach był u mnie kolega z forum rozwijający temat łowienia bolków na jerki Miał aparat Zorkie 5 i zrobił kilka zdjęć Szkoda, że miał tylko 2 kart SD 2GB bo materiał byłby obszerniejszy; zwłaszcza w ryby Dla mnie niestety ten wypad poraz nie wiem już który zakończył się na izbie przyjęć 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Super filmiki! bardzo fajnie się ogląda ;D miejscówka doprawdy miodna! i gratuluje postawy wobec rybek, bez nadmiernego tarzania w piachu, 20 sekund i do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Niezły filmik i do tego faja rapa, jakiej wędki używasz? szytwna.. Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 A Niezły filmik i do tego faja rapa, jakiej wędki używasz? szytwna.. Avid 2,90 do 2 uncji. Niestety przedwczoraj rozsypał się na wąsatej gadzinie ale jest w zapasie takowy 2,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Super filmy i widać wobki też łowne.Jedynie nie widzę tu jerkowania a bardziej łowienie expresem.To chyba nie wyczerpuje do końca potencjału tych konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Super filmy i widać wobki też łowne.Jedynie nie widzę tu jerkowania a bardziej łowienie expresem.To chyba nie wyczerpuje do końca potencjału tych konstrukcji. Masz rację Tomo Wachlaż możliwości tej przynęty jest przeogromny Już wcześniej pisałem, że to woblery dla chłopaków nie lubiących nudy i naprawdę potrafią zaskoczyć Teraz popracowałem jeszcze nad kształtem, obciążeniem i ustawieniem uszka i za jakieś dwa tygodnie pokażę Wam naprawdę kozackie woby Odnośnie jerkowania, przyjżyj się uważnie co robię na pierwszym filmie. Prowadzę wobler cały czas delikatnie podszarpując szczytówką-akurat taki stan wody czyt. niżówka, takie delikatne podszarpywanie wymuszało bo na wysokim na zwarach i bełtach te jerkowanie było by znacznie agresywniejsze i wobler zapierniczałby praktycznie po lustrze wody Przyjżyj się, że przed braniem wobler na chwilkę wyskakuje z wody i po tym jest łupnięcie bolki kochają takie numery Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi