Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Wykonane z drewna lipowego. Moja wersja klasycznego ołówka o akcji zbliżonej do X-Dog Megabass; jednak to całkiem inna, nowatorska konstrukcja. Nisko umieszczone oczko pozwala łatwo wyrwać woba z wody na bardzo dużych dystansach co w klasycznych ołówkach było po prostu nie możliwe; tonęły tyłkiem do dołu i wabiły bolenie na krótkich przelotach...dodatkowa kotwica na przodzie niebotycznie zwiększa skuteczność zacięć-wiadomo , Bolek bije od łba Woblery bardzo lotne i nie robią w powietrzu piruetów. Zielona mordeczka ułatwia obserwację przynęty na dużych odległościach no i Bolki kochają ten kolorek A więc same superlatywy A tak poważnie to są to wiosenne killery na bełtach i wszelkich zwarach o czym zdążyliśmy się już przekonać.

Nisko umieszczone obciążenie sprawia, że wobek przy powolnym prowadzeniu pięknie lusterkuje a przy ekspresie zmienia się w chlapaka. Jak załatwię statyw to nagram filmik z testu wannowego :D

post-52196-0-11654300-1379062361_thumb.jpg

post-52196-0-41322200-1379062379_thumb.jpg

post-52196-0-02786000-1379062398_thumb.jpg

post-52196-0-58481100-1379062411_thumb.jpg

post-52196-0-22731700-1379062430_thumb.jpg

post-52196-0-39327300-1379062448_thumb.jpg

post-52196-0-30776800-1379062468_thumb.jpg

post-52196-0-13414100-1379062485_thumb.jpg

• Like 7

wowwwww.....te "żółtki" kapitalnie Ci wyszły, mało kto łączy taką kolorystykę, jak dla mnie bomba połączenie, podejrzewam, że bolki powinny dobrze na to reagować, a jeżeli można wiedzieć - z puchy kładłeś lakier czy aero? cholernie mi przypadł do gustu ten kolor, kiedyś z puchy dawałem coś podobnego ale to była jakaś farba chyba dla drogowców i waliła nieprzeciętnie dlatego przestałem jej używać, no i tak genialnego efektu jak u Ciebie nie udało mi się osiągnąć

Krystek Twoje Goldy Big Eye  ;)

O tak to jest to.Moje Ci one :P :D :lol: :wub:

Lubię takie grubasy i połączenie barw pasuje ,rybki na plażach i przy koskach je polubią .

Te na dolnych fotkach srebrzaki są też luks,chętnie też kilka sztuk przytulę..

Powiem wam że jak krzywo patrzą te wobki ze skośnymi oczami ;)  to może lepiej,ciężej będą miały uciec bolkom :lol: .

Spinnerman odkładaj też kilka srebrnych ,bo na nie połowiłem.

Pytanie .......... Adam a zrobisz kilka mniejszych takich po 5-6 cm ,bez sterów oczywiście z taką pracą jak te?

Standardowo :ph34r: złote i srebrne.

Edytowane przez Krystekwolf

O tak to jest to.Moje Ci one :P :D :lol: :wub:

Lubię takie grubasy i połączenie barw pasuje ,rybki na plażach i przy koskach je polubią .

Te na dolnych fotkach srebrzaki są też luks,chętnie też kilka sztuk przytulę..

Powiem wam że jak krzywo patrzą te wobki ze skośnymi oczami ;)  to może lepiej,ciężej będą miały uciec bolkom :lol: .

Spinnerman odkładaj też kilka srebrnych ,bo na nie połowiłem.

Pytanie .......... Adam a zrobisz kilka mniejszych takich po 5-6 cm ,bez sterów oczywiście z taką pracą jak te?

Standardowo :ph34r: złote i srebrne.

5-6 centów powiadasz ? Da radę, no problem; zmniejszam skalę na dłucie i lecimy z koksem :D A jeżeli chodzi Ci o sieczkę, to mam już prototyp ale pokażę dopiero wiosną po testach ;)  Może być Panie ciekawie :blink: bo cuda toto w wodzie wyczynia :) powiem tylko, że jest to mała, zwarta konstrukcja z dopalaczem hihi Pozdrawiam

Adam 5-6 cm wystarczy, mniejsze nie bo nie mam takich długich szczypiec do wyciągania z gardła bolkom .

Wiadomo że jak trafi od tyłu to cały wobek w trzewiach prawie.Nie mam takich małych śmigaczy ,ogólnie wolę na większe ,wiadomo dlaczego.

No ale jest taki moment w roku że spożywają te mniejsze rybki ,szczególnie w kociołkach ,czy na plażach ,przy kosach .

Muszę sobie sprawić taki lżejszy kijek do tych mikrusów ,bo mój Cts trochę za mocarny chyba będzie,chociaż łowiłęm nim dla żartu takimi mikrusami i super było,magia kijek,jak dla mnie.