Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Taki maluch chyba,mam podobnego wyjąłem na niego 79 cm w tym roku ,niby nie za wiele ale wobek 6 cm i cienka lineczka ......fajno było.

Dlatego bym chciał kilka takich mikrusów tylko bez steru,ze sterem to braciak woli męczyć,chociaż mi też się zdarza :P :lol:

Ten nie dla Ciebie Krystek ale coś Ci wydłubię w zimowe wieczory hehe ;)

Nie żebym go chciał , z resztą mam takie ino troszkę większe he he he he ,żeby był bez steru to bym Cię molestował  o niego he he he he.

A tak to  wiesz............ ze sterem to większy kaliber ;) .

Zrób tylko te mikrusy bez steru ,to będzie miód na moje skołatane przez Bolenie serce :P :lol:

Edytowane przez Krystekwolf

No fajne te ze sterem wobki mi już wpadły w oko bolkom na pewno też, trzeba będzie sprawdzić jaka moc w nich drzemie ;) .Z pencil dog to już w ogóle przegiąłeś konkret robota i w końcu coś nowego w temacie chlapaków :) .U nas jak wychodzą do chlapaka to są takie widoki.

qw_zps3690a4a8.jpg

Edytowane przez siwek219
  • Like 1

Młody ..... ale to fota już po chapnięciu .

Mamy filmik jak taka rybka koło 80 cm zwija woba pod powierzchnię,niesamowity widok,oczy się iskrzą a serducho wyskakuje z klaty.

Filmik dla zaufanych bo ....... miejsca tajemne i biegamy po przykosach w galotach (a nie chcemy nikogo gorszyć) ,dlatego swoje fotki z konkursu zmieniłem na cenzuralne .Oczywiście filmik amatorski ,daleko nam do fachowców w tym temacie,dobrze że jeszcze coś tam łowimy bo inaczej to już bym to wszystko rzucił w cholerę ;) :P :lol:

Super, super Chłopy :)  Dobrze, że i na waszej wodzie woby łowią ;)  Dzięki za foty; jakby coś było to się chwalcie :D  Pozdrawiam. Krystek Twoje jerki już spakowane :) A te co gadaliśmy już wycinam :) Pomysł jest lux; może być czadowa przynęta na wiosenne cedzaki :P  pzdr.

Dzięki Adam.Cieszy mnie bardzo że zrobisz cosik nietypowego ,jeszcze tylko takiej zabawki mi brakuje.

Nazwę go Ponury Żniwiarz ,kostuszek z bajki dla dzieci,he he.Ponury jak ponury ale żniwiarz bo będzie kosił ................ mam nadzieję .

No chyba że dasz gwarancję że będzie tańczył jak jego więksi bracia ,to wiem na pewno że będzie kosił .

Instrukcji obsługi mi nie trzeba ,jakoś mi łatwo i szybko przychodzi ogarnianie nowych konstrukcji ,plotki o problemach z ogarnięciem jego prowadzenia są przesadzone,wg. mnie.Przede wszystkim trzeba wiedzieć czego się oczekuje od przynęty i gdzie jej użyć.

Dobra bo znowu za dużo gadam, i jeszcze mnie ktoś objedzie za pindolenie głupot .

Pozdrówka dla wszystkich ,jeszcze raz dzięki Adam,jeżeli uda Ci się to zrobić będzie super.

Witam. Tak jak obiecałem zamieszczam dwa filmiki z pracą jerka boleniowego i Pencil Dog; niech bdą one odpowiedzią na część pytań które Koledzy zadajecie odnośnie prowadzenia tych mało jeszcze u nas znanych i używanych przynęt :)  Powiem krótko-nie ma złotego środka :) tymi woblerami trzeba poprostu łowić a efekty przyjdą same-gwarantuję ;) Jest to mój debiut aktorski :D więc proszę wybaczyć jak czegoś niedopowiedziałem, czegoś powiedziałem za dużo, coś zasłoniłem, czegoś nie pokazałem :) Wasze sugestie mile widziane ;)  Miłego oglądania.

ps. oglądajcie na pełnym ekranie; lepiej będzie  widać pracę wobków ;)

• Like 2

Adam,tak naprawdę to widać możliwości tego klasycznego jerka dopiero wtedy gdy zaczynasz nim podszarpywać,zmieniać tor jego prowadzenia szczytówką itd.

Pracuje genialnie ,odbija na boki i lusterkuje w opadzie-fajnie ze udało się coś takiego osiągnąć .

No tak, na filmie niewiele widać :blink: Ogólnie, przy łowieniu wszelkimi bezsterowcami bardzo ważna jest inwencja samego łowiącego ale jak już pozna możliwości swojej przynęty i zakuma o co chodzi to robi się na bogato :D  :D  :D 

• Like 1

fajne malowanie, ale najbardziej ciekawi mnie Twoja technika rzutu :)

Dobre ,dobre.My z braciakiem się już wcześniej nad tą techniką zastanawialiśmy :ph34r: :blink:  ;) :P :D .

My Ci nakręcimy filmik ,taki skromny z pracy tej przynęty........... Młody będzie kręcił ja powariuję wobkiem .

Tylko woda musi się trochę wyklarować .

Tak sobie patrzę, i dedukuję?? Uklejka ala jerk pracuje w stylu slidera ciągniętego jednostajnie, dosyć szybko. Praca trochę się różni ze wględu na inny kształt korpusu i wpływu obciążenia na ruchy. Oczywiście nie krytykuję, bo szanuję to że ktoś poświęca swój czas, ale chciałbym wiedzieć w czym takie woblery są nowatorskie??? A szczegółowość woblerów jest naprawdę piękna.

To może ja coś napiszę .........

Na temat Pencil Doga się nie wypowiadam bo nie mam ,nie łowiłem to nie wiem.Myślę..... że chodzi o to że..... jako jedyny ze znanych mi chlapaków  lusteruje w momencie zaprzestania prowadzenia -opadu (który z chlapaków tak robi-może nie są do tego ,ale......)),z tego co widać na filmie.

A klasyczny jerk -ukleja ,mam, łowię ,podczas podszarpywania wychodzi do powierzchni(podczas bardzo szybkiego prowadzenia) odchodząc na boki ,lusterkuje przy opadzie -mocno .Powiem tak ... nie ma znaczenia jak się go prowadzi ,czy z prądem ,czy po łuku pod ,czy z po łuku z prądem i tak pracuje  .Możliwości naprawdę dużo,dla mnie luks.

To jak będzie pracował zależy naprawdę tylko od łowiącego.Nie wiem ale chyba gdzieś to już pisałem ,czy mówiłem -nie są to przynęty dla każdego(bez sterowce-boleniowe) ,są fantastyczne ,tylko trzeba włożyć trochę serca  w ich prowadzenie.

Wrzucimy filmik ,myślę że będzie trochę lepiej widać niż u Adama .

Obydwie przynęty zasługują na uznanie. Z tego co widać do łowienia wybitnie ekspresowego. Przynajmniej tylko takie tempo było pokazane w pierwszym filmie.

Wręcz przeciwnie ,ja łowię nim (klasyczny bezsterowy,nie chlapak)min.połowę wolniej ,i więcej cuduję kijem niż Adam na  na filmie.

Dopiero wtedy widać większość zalet tego wabia.

Tak sobie patrzę, i dedukuję?? Uklejka ala jerk pracuje w stylu slidera ciągniętego jednostajnie, dosyć szybko. Praca trochę się różni ze wględu na inny kształt korpusu i wpływu obciążenia na ruchy. Oczywiście nie krytykuję, bo szanuję to że ktoś poświęca swój czas, ale chciałbym wiedzieć w czym takie woblery są nowatorskie??? A szczegółowość woblerów jest naprawdę piękna.

Majo, a możesz podać mi kto jeszcze robi takie jerki ? ;)  Nie chodzi mi o to, że to ja coś tam wymyśliłem i chełpię się pomysłem...poprostu przynętę określiłem jako nowatprska, bo wiem, że niewiele osób używa na bolki takich wobków. Piszesz, że praca jak slider szybko prowadzony tylko trochę się różni bo ma inny kształt korpusu i rozmieszczenie obciążenia. Ok. a więc co jest Twoim zdaniem nie tak w tej pracy? jak ty byś widział pracę woblera pod bolenia? Osobiście uważam, że właśnie taka praca najbardziej przypomina naturalny ruch uklei. Praca woblera ze sterem z jednostajną amplitudą drgań nijak się ma do żywej ryby choć czasem bywa skuteczna ;)  Zamiast dedukować spraw sobie takiego wobka i przekonaj się co jest wart... ;) pzdr

Powiem szczerze nie wiem dlaczego Adam tak nimi zasuwa ,chlapakiem to wiadomo ,ale ukleją..........?

Jak się trochę woda sklaruje to postaramy się pokazać jak to może wyglądać -praca na wolniejszych obrotach.

Dla mnie zakres możliwości tego jerka jest ogromny .

Panowie filmik był nakręcony z pierwszego strzału bo pogoda była paskudna i szkoda było zamoczyć aparat. Zasuwałem tak tym jerkiem bo myślaem, że będzie widać pod lustrem jego pracę. Niestety za mało słońca i nic tam nie widać :D  Oczywiście jak pisze Krystek zakres możliwości prowadzenia tego woba jest praktycznie nieograniczony ;) pzdr.

Adam ,ja to się cieszę że nie łowią nimi rzesze wędkarzy(tymi jerkami) przynajmniej u nas.Powiem szczerze ,mam nadzieję że ktoś po paru rzutach się zrazi do niego.

Dlaczego ?Bo ja samolub taki jestem ;) :P :D :lol: ,po co ma łowić nimi masa moczykijów ,mogę tylko ja :D .

Jeżeli chodzi o technikę rzutu...............powiedz szczerze :P nie zrobiłeś nikomu krzywdy :lol: przy rzucaniu?

Zaczynam podejrzewać dlaczego kręcisz filmy ze statywu ,zamiast poprosić jakiegoś operatora :ph34r: a może to troska o miejscówkę  ,co by nie zdradzić za wiele ;) .