Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Młody oddaj wobka ;) :P .

Weż mu Adam zrób kilka takich szóstek, bo mnie podbiera .Wolę jak leżą u mnie w pudełku,bezpieczniejsze są .

Ja wolę bez sterowce, a Młody jak widać ,he he he he,ale ogarnął szybko temat i z nimi .Jaki potem był ucieszony u hu hu .Pierwsza ryba mu spadła,ale druga już nie.

Powiem Ci, żeby ogarnąć Twoje bez stery potrzeba trochę pracy, ale nagroda jest przednia. Widok jest niesamowity ,szczególnie na metrowej wodzie ,woda się otwiera i czas zwalnia .Pierwsze branie na takiego wobka miałem jak byliśmy razem ,staliśmy od siebie kilka metrów na płytkim blacie blisko kosy,ryby wychodziły potężne. Prowadzę woba blisko powierzchni i ......... jest już jakieś kilka metrów ode mnie i widzę jak zaoczkował i wtedy potężny wir i bum :wub: (wtedy dla mnie czas się zatrzymuje).Braciak w pierwszym momencie myślał że to po prostu kolejny atak bolenia w drobnicę ale tą drobnicą był mój wobek .Jak zobaczył wygięte wędzisko i gwizd hamulca zrozumiał co jest grane.Od tego momentu zaczął zgłębiać temat bez sterów.

Nie myśl Adam że pisałem to bezinteresownie ;) :lol: Piszę to żebyś nie zapomniał o moim żniwiarzu B) .

Pozdro Adam.

Będą, będą chłopaki dla Was woby tylko z czasem ciężko a wszystko musi być dograne na tip top bo nie lubię badziewia i woby muszą przedewszystkim łowić i tyle. Co do bezsterów Krystek to dla mnie nie ma lepszej przenęty boleniowej! Dla mnie na bolka istnieje tylko ta przynęta a woby ze sterem robię też kozackie ale dla mnie to strata czasu na łowisku hehe Zbiegły się te posty z moimi wątkami na giełdzie twórców ale naprawdę nie chodzi tu o reklamę. Ci którzy kupili moje bezstery przekonają się o ich skuteczności w nadchodzącym sezonie bo to przynęty wiosny i lata i gwarantuję, że nie będą chcieli łowić na nic innego :) Wiem, skromny nie jestem ale piszę jak jest ;) Pozdrawiam 

ps. dzięki za foty

Edytowane przez spinnerman

Poczekamy ,byle jak zawsze konkret były.Be stery to czas wiosny lata i wczesnej jesieni-przeważnie ,bo jeżeli rzeka nie za głęboka i wobek cięższy to można i póżniej .Jeżeli chodzi o reklamę ....... ja nigdy nic nie reklamowałem,może to tak być odbierane ale na to nie poradzę.Powiem szczerze ,nam reklama nie potrzebna wręcz przeciwnie(nie zarabiamy na wędkowaniu).Żeby się choć trochę odwdzięczyć za zrobienie dobrego wobka to wklejamy fotkę do tego kto go zrobił i tyle .

Co do skuteczności Twoich bez sterów ...... daj porządnie nimi połowić chociaż jeden sezon -cały ,to zobaczysz.Są podatne na wszelkiego rodzaju myki wędkarskie.

Poczekaj Adam ,oj poczekaj ,zobaczysz w przyszłym sezonie-obiecuję ,kupię dobrą kamerkę i cosik Ci nakręcę z braciakiem .Począwszy od miejsca żerowania dużych boleni ,po sposób łowienia,brania  i miejmy nadzieję holu dużej ryby.Może spalę jedną miejscówkę ale zobaczysz.

Z tego sezonu mamy nagrane hole trzech dużych boleni,na bez stery właśnie.Dwa są z udziałem Twoich wobów.Jak się nauczę wysyłać to Ci podeślę jak chcesz,choć w sumie to nuda ;) :P ,tylko wygięta wędka i brzęk hamulca i nasze dialogi mocno okraszone brzydkimi słowami ale nie tylko.

• 3 tygodnie później...

Ok. dołożę do zamówienia ;) chyba, że się śpieszy to są jeszcze dwa na giełdzie twórców a jak nie to do wiosny czyt. do maja powinienem się wyrobić :D pozdrawiam

ps. Będą jeszcze w wersji cięższej tj ok. 18-20 gram bo kilka osób pytało o dogi dalekosiężne ale z pracą już tak pięknie nie będzie :) z tego co wiem to Wy łowicie z pływadła więc te 12g będą idealne. Osobiście wolę poświęcić kilka metrów zasięgu na rzecz pracy jakiej oczekuję tym bardziej, że bolek takiego chlapaka i tak namierza z bardzo dużej odległości :)  pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Krystek obiecałem to będziesz miał :) Taki mały 10 gramowy pocisk ;) Będzie taki i z dopałką-też dostaniesz; zobaczysz jaki czad do opadu i na klatki ;) Pozdrawiam

No w końcu się pokazał ,dobrze że te większe walą w drugiej połowie sezonu bo bym się pogniewał na Ciebie Adaś ;) :lol: :lol: :lol:

Design może być ten stary :D ja się złowiłem i bolki też :wub: ...MIODZIO.

Adam,Ty nie kombinuj ,he he.

Mi brakuje tylko ;) tych 6 -tek ,złote i naturalne ...

Nic więcej nie oczekuje ;) Mam dla nich parę miejsc ,jeżeli znowu dopisze szczęście i wyjdzie do któregoś z nich taka ryba i zechce zjeść to będzie wszystko...

Woda zejdzie ,miejmy nadzieję :) to coś się wykombinuje z tym łowieniem ...

• 3 tygodnie później...

A tym czasem nabyłem aparat i kilka fotek takiego Rivierka :D Mój ulubiony rzeczny wzorek :) Bardzo uniwersalna konstrukcja i wszystko to lubi przekąsić :P szczególnie w klasycznym malowaniu na płotkę i oczywiście na mój ulubiony seledynek :D Woblerek 6,5 cm około 7 gram. Bardzo dobrze skupiona masa tej konstrukcji stawia go w czołówce najbardziej lotnych woblerków więc dobry też będzie pod casta ;) Kolega który zamówił pewnie napisze pare słów z użytkowania :) Akcja X z lusterkowaniem. Bardzo stabilny nawet w mocnym uciągu. Jak dostaną ubranko to będzie filmik :blink:

post-52196-0-78716500-1403604769_thumb.jpg

post-52196-0-03886800-1403604781_thumb.jpg

post-52196-0-48863100-1403604790_thumb.jpg

post-52196-0-40152700-1403604800_thumb.jpg

• Like 4