Zwierzu Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 @spinnerman, a bolenióweczki bezsterowce z żółtymi łbami będą jeszcze ? Bezsterowce które od Ciebie mam, pracują idealnie, więc te żółtki chętnie zobaczyłbym w swoim zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Spinnerman to beknie, jak nie zrobi 6 -tek bez sterowych .Mają być ze złotym nalotem pod czarnym grzbietem i tyle .Adaś, nie mydl oczu ,tylko rób bez sterowe .Ze dwie te pigułki też byś ze sterem odłożył ,te maluchy ostatnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 @spinnerman, a bolenióweczki bezsterowce z żółtymi łbami będą jeszcze ?Bezsterowce które od Ciebie mam, pracują idealnie, więc te żółtki chętnie zobaczyłbym w swoim zestawie.Zwierzu o tych mówisz? Jak tak to pisz na pw.Zrobiłem też ten wzorek z innym obciążeniem ale także o charakterze pracy "walk the dog" na płytkie, zarośnięte zbiorniki zaporowe i okazał się przysmakiem tamtejszych esoxów heheMam już aparat to będzie trochę świeżych zdjęć Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Bardzo fajne ,widziałem tez w akcji Twojego bezstera-klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zrobiłem też ten wzorek z innym obciążeniem ale także o charakterze pracy "walk the dog" na płytkie, zarośnięte zbiorniki zaporowe i okazał się przysmakiem tamtejszych esoxów hehe Adaś ,a jaka ta inna praca ?...Znaczy inaczej rozłożone obciążenie ,inną pozycję w wodzie przyjmuje tak ?...Te dogi są luks ,tylko jak ryby jedzą normalnej wielkości pokarm ,a nie siekę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Zrobiłem też ten wzorek z innym obciążeniem ale także o charakterze pracy "walk the dog" na płytkie, zarośnięte zbiorniki zaporowe i okazał się przysmakiem tamtejszych esoxów hehe Adaś ,a jaka ta inna praca ?...Znaczy inaczej rozłożone obciążenie ,inną pozycję w wodzie przyjmuje tak ?...Te dogi są luks ,tylko jak ryby jedzą normalnej wielkości pokarm ,a nie siekę .Dokładnie tak. Generalnie na wodę stojącą lżejszy i obciążenie rozłożone dwupunktowo co jest bardzo istotne w prawidłowej stabilności tego wobka w wodzie. Źle rozłożone obciążenie będzie powodowało, że wobler nie będzie miał tej charakterystycznej pracy; nie będzie mógł złapać tego rytmu "prawo-lewo" i będzie się ciągle plątał. Podobnie jest przy innych tego typu konstrukcjach np. ołówkach. A sieczkę to bolenie cedzą w kwietniu; jak zimna wiosna to w maju a nie latem. Teraz to one źrą wymęczoną, grubą uklej potarłową a latem i krąpiem nie pogardzą Edytowane 25 Czerwca 2014 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 To fajno Adaś ,jak byś coś mniejszego wystrugał... only for me, to bym Cię lubił jak nic Te są luks ,ale jak mówiłem ...jak jedzą normalnej wielkości pokarm ...Ganiamy teraz te jeziorowe i jedzą tam niestety siekę ,czyli byłoby fajno jak by wob był mały i lekko szedł pod powierzchnią wolno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Bardzo fajne ,widziałem tez w akcji Twojego bezstera-klasa.No cóż tylko się cieszyć z takich opinii kogoś kto zęby zjadł na robieniu woblerów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 To fajno Adaś ,jak byś coś mniejszego wystrugał... only for me, to bym Cię lubił jak nic Te są luks ,ale jak mówiłem ...jak jedzą normalnej wielkości pokarm ...Ganiamy teraz te jeziorowe i jedzą tam niestety siekę ,czyli byłoby fajno jak by wob był mały i lekko szedł pod powierzchnią wolno...Krystek a próbowałeś na jeziorze przy średniej fali na chlapaki? Wiem, że chłopaki tak połowili kabanów na bezstery na Nieliszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Adam,jedzą drobnicę i tyle ,a jest tego masa .Biorą, ale to nie jest to .Leciutki bez ster idący pod samą powierzchnią sposób -metoda .Zwykłe chlapaki olewają jak złoto .Bole podchodzą od głębokiej wody od dołu i pakują w stada uklei i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Adam,jedzą drobnicę i tyle ,a jest tego masa .Biorą, ale to nie jest to .Leciutki bez ster idący pod samą powierzchnią sposób -metoda .Zwykłe chlapaki olewają jak złoto .Bole podchodzą od głębokiej wody od dołu i pakują w stada uklei i tyle.Skurczybyki!!! w tym sęk, że na stojącej wodzie są bardzo nieprzewidywalne i trudno obrać jakąś taktykę...To takie łowienie trochę po omacku ale jak Cię znam to wcześniej czy później dobierzesz im się do tyłków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Ja je tam łowiłem ,łowię i łowił będę .Wiem o co biega ,tylko trza mieć to co trzeba.Drobnica chodzi powolutku pod wierzchem ,i przynęta musi robić to samo - inaczej dupa .Na jesieni to się upraszcza ,jedzą spore rybki i jest ich mniej . teraz łowi się w zupie drobnicy ,ale co .Jak ktoś ich tam nie łowił wcześniej to może popaść w kompleksy ...Do pewnych sytuacji trzeba się przyzwyczaić i robić swoje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Ja je tam łowiłem ,łowię i łowił będę .Wiem o co biega ,tylko trza mieć to co trzeba.Drobnica chodzi powolutku pod wierzchem ,i przynęta musi robić to samo - inaczej dupa .Na jesieni to się upraszcza ,jedzą spore rybki i jest ich mniej . teraz łowi się w zupie drobnicy ,ale co .Jak ktoś ich tam nie łowił wcześniej to może popaść w kompleksy ...Do pewnych sytuacji trzeba się przyzwyczaić i robić swoje.Słuchaj a może by spróbować zrobić takiego małego suspendinga? Zawiesić go w tej rybnej zupie i niech tam się kołysze... Co jakiś czas szarpnąć niech błyśnie boczkiem i zaoczkuje... Edytowane 25 Czerwca 2014 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 No k........ ,a ja o czym tu nawijam Ci tyle czasu Adaś Ja tego nie zrobię ,ale Ty Powoli do celu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes79 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Krystek a próbowałeś na jeziorze przy średniej fali na chlapaki? Wiem, że chłopaki tak połowili kabanów na bezstery na Nieliszu Na jakie chlapaki jak można wiedzieć?Tzn. na jakie bezstery? Edytowane 25 Czerwca 2014 przez prezes79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Na jakie chlapaki jak można wiedzieć?Tzn. na jakie bezstery? Na 8-mki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Na 8-mki Tego typu. Tylko z tego co pamiętam to robiłem im jeszcze oliwkę i wrzos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes79 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Dzięki za odpowiedź. Priv poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scca Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Za woby masz u mnie 6-tkę za nieobecność na Pucharze -100:D Edytowane 26 Czerwca 2014 przez scca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Sorry Jareczku ale wypadła mi bardzo ważna uroczystość rodzinna. Też żałuję, że nie przyjechałem Ale wszystko jest do nadrobienia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Z tego co widzę to 7-mka. Może coś będzie za około tydzień, dwa. Teraz mam luźnych kilka takich 8-mek 12 gramowych i parę bezsterów. Sorry za jakość foty ale utopiłem aparat Czy któreś z przedstawionych poniżej byłyby dostępne Jeśli łowią tak jak wyglądają to tego poszukuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Hehe coś tam ponoć łowią tylko rybom się w tym sezonie coś pomieszało Bolki zagryzają woby kleniowe, sandacze boleniowe, a klenie w gumę biją jak wściekłe Dzisiejszy pasibrzuch opaskowy z Wisełki. Jak żerował to ukleje wyskakiwały na kamienie Po braniu myślałem, że mam bola 80+ A tak poważnie to na chwilę obecną jeszcze z bezsterów 8 cm może coś bym znalazł. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Zmiana tytułu wątku nastąpiła. To konsekwencja twoich zapytań, o to jest HM, a co już nie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgadłeś Robercie Masz intuicję... Do dobrych przynęt też Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi