BARENZ Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Ładny Sanwich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Rivierki ukończone. Wczoraj stado pływało na Wiśle Miał być filmik i w zasadzie jest ale bardzo brudna, podeszczowa powodowała, że niewiele na nim widać Jeżeli będę w okolicach Świdra to się zrobi coś dla oka Generalnie wobki bardzo stabilne nawet w bardzo silnym nurcie-testowane m.in. na rafie. Akcja mocna z lusterkowaniem. Skupiona masa powoduje bardzo dobrą lotność tych woblerów. Skuteczne w dzień przy klasycznym obławianiu jak też w nocy na płytkich blatach. Głębokość zanurzenia łatwo kontrolować dzięki bardzo dobrze wyczuwalnej na kiju pracy. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Prototyp bolenióweczki dla kolegi @rapia. Sugestią było zrobienie woblera o cechach typowej boleniówki jednak pracującego w stylu shadrapa czyli drobny X z lusterkowaniem. Wobler przeznaczony do obławiania w średnim tempie, do wolnego w ostrym nurcie jak na rafach, napływach itp. Sporo czasu zajęła mi ta konstrukcja ale było warto i na stałe zostaje w mojej ofercie Napewno będzie filmik z pracy. Długość 7 cm waga 7 g bez kotwic. Bardzo lotny; bez koziołkowania w powietrzu. Stabilny nawet przy bardzo szybkim prowadzeniu. Konstrukcja dosyć kłopotliwa w wykonaniu z uwagi na konieczność wykonania stosunkowo cienkiego korpusu w celu osiągnięcia zamierzonej pracy i umiejscowienia tam obciążenia. Wobek w najszerszym miejscu grzbietu ma 7 mm w ogonie 5 mm. W przygotowaniu jest wersja 8 cm 10 gram. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Jak można to ja obie wersje bym poprosił prototypa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 I ja z chęcią zakupiłbym kilka sztuk tych cudeniek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Jak można to ja obie wersje bym poprosił prototypa I ja z chęcią zakupiłbym kilka sztuk tych cudeniek. Panowie chętnych zapraszam na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 11 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Panowie Rivierki na chwilę obecną są niedostępne. W niedługim czasie pojawi się Rivier w nowej odsłonie. Będzie miał 8 cm oraz dwie wersje DR na wszelkie rynny, głębokie opaski itp. oraz płytko schodzący do obławiania nocnych blatów za sandałem i sumem i w tym modelu stelaż będzie przez całość Oczywiście model 6,5 cm do lżejszego spina będzie cały czas dostępny ...i maluchy dla Krystka. Oczywiście bezsterowe Za chwilę w capon i nad Vistulę na testy Krystek to jest moje ostatnie podejście do tak małych boleniówek bezsterowych mam nadzieję, że w końcu będzie to pracować Odchudziłem tą konstrukcję ile się dało - 7 mm w najszerszym i 4 mm w ogonie przy 8 gramach na chwilę obecną. Po dodaniu lakierów i kotwic będzie około dychy a więc poleci. Przy grubszych korpusach i tej długości 6,5 cm nie dało się w żaden sposób osiągnąć pracy choć trochę przypominającej ukleję; mało tego wobler w szybszym nurcie czy przy szybszym prowadzeniu wpadał w ruch obrotowy co całkowicie go dyskwalifikowało. Dodatkowo zrobiłem im na ogonie taki mały kil który powinien je stabilizować i nadawać pracę migotliwą a jak będzie zobaczymy jak doschną. Jak będą gotowe dam znać Nie nerwujsia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Rivierki ukończone. Wczoraj stado pływało na Wiśle Miał być filmik i w zasadzie jest ale bardzo brudna, podeszczowa powodowała, że niewiele na nim widać Jeżeli będę w okolicach Świdra to się zrobi coś dla oka Generalnie wobki bardzo stabilne nawet w bardzo silnym nurcie-testowane m.in. na rafie. Akcja mocna z lusterkowaniem. Skupiona masa powoduje bardzo dobrą lotność tych woblerów. Skuteczne w dzień przy klasycznym obławianiu jak też w nocy na płytkich blatach. Głębokość zanurzenia łatwo kontrolować dzięki bardzo dobrze wyczuwalnej na kiju pracy.Fajne rybki Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 No Rivierki pierwsza klasa. Super to wygląda a i zaraz pewnie połowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Bolenióweczki dla lubiących ostrzejszą pracę Działają z prądem i pod prąd 7-mki i 8-mki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Odłóż jednego ze zdjęcia po lewej ,zobaczę czy jest wyjątkowo ostry :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 (edytowane) Krystek tych to już nie ma Za jakieś 2 tyg. dostaniesz swoje zamówionko Sorry, że tak późno ale...Sam wiesz, że nie wyrabiam czasowo ; wszyscy coś chcà ;)Dostaniesz w gratisie Rivierka 8 Zobaczysz jak fajnie miesza wiślaną wodę Pozdro Edytowane 24 Lipca 2014 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Panowie sorry za brak kontaktu. Zachodnie wybrzeze Afryki-zero wi-fi; koszt otwarcia jednej strony netowej to 50-60 zł Ostatnie paczuszki wysłałem ponad tydzien temu przed wyjazdem wiec mysle, że wszyscy dostali swoje zabawki W Wawie bede dostepny ok. polowy sierpnia i wtedy zapraszam. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Adaś też parę razy byłem w Africa ,tylko trochę inne foty mam Wracaj i wysyłaj wobki bo bekniesz Za te czekanie, to będziesz musiał mi ze 3 te rivierki wysłać kurna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Krystek twoje 6-ki Oj, napociłem się przy tym ale będzie Pan zadowolony :D Migają jak ta lala. Może być ciekawy wiosenny killerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 i taki zestaw na zaporówki dla Kolegi @Bajzi. PD są dwa rodzaje. Z zielonym łbem i w klasycznych kolorach. Daj znać który Ci pasuje Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Wolał bym w klasycznych barwach. Wobki zacne już się nie mogę doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Wolał bym w klasycznych barwach. Wobki zacne już się nie mogę doczekać.Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Na prośbę kilku kolegów z JB przedstawię Wam obecnie wykonywane boleniówki z krótkim opisem. Wszystkie woblery wykonane są oczywiście z lipy. Gramatura w zależności od potrzeb łowiącego. Zacznę od woblerów Pencil Dog czyli typowego chlapaka o akcji X. Woblery bardzo dobre przy wiosennych, grupowych polowaniach w trakcie np. tarła uklei zapewniają piękne, widowiskowe brania z powierzchni. Znakomicie sprawdzają się na wszelkich bełtach, zwarach, baniach itp. miejscach z mocno pracującą wodą. Seledynowy łeb zapewnia lepszą obserwację przynęty na dalekich dystansach rzutowych. Wersja w kolorach klasychnych, 10 gram przygotowana na specjalne zamówienie na zbiorniki zaporowe pod...szczupaki Życzę miłego oglądania W razie pytań zapraszam do dyskusji. Jeżeli będę potrafił pomóc to chętnie coś podpowiem Cdn. Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez spinnerman 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 po ile masz zielone łby?daj na pw, choroba czegoś takiego szukałem ostatnio:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Mi też możesz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Kolejnym jerkiem boleniowym jest 8-mka. Waga zwykle w granicach 12-14 g ale bardzo dobre są również 10 g oraz robione do zadań specjalnych woblery nawet do 20 g. Ten model sprawdza się niemal we wszystkich warunkach łowiska. Łowiłem nim na przykosach, w zwarach, na opaskach itp. Prowadzenie przynęty zwykle z prądem oraz w poprzek nurtu raczej w szybkim tempie. Na przykosach sprowadzam z płytkiej wody i branie zwykle jest w zwarach na kancie kosy. Warto od czasu do czasu zachlapać po powierzchni co bardzo często wzbudza zainteresowanie boleni i skłania do ataku. Wobler bardzo wszechstronny i uniwersalny. Do standardowego, szybkiego rapowania bez zbędnych udziwnień... Konstrukcja bardzo lotna, świetnie wyważona i stabilna. Nie koziołkuje w trakcie lotu, nie robi tzw. śruby w trakcie prowadzenia nawet w szybkim nurcie. Number One bez którego nie ruszam się nad rzekę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 I mój 10 cm faworyt. Wobler który rządzi na przełomie wiosny i lata. Wykonany z cienkiej listwy - 8 mm w grzbiecie i 5 mm w ogonie przy wadze 13-14 g jest woblerem bardzo żwawym a zarazem stabilnym i łatwym do kontrolowania. Podobnie jak 8-mki świetnie wyważony i lotny. Poza bolkami ma na rozkładzie sumki i sandacze. W najbliżym czasie zaprezentuję woblery sterowe. Cdn. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Jak się zachowują przy eksresowym ściąganiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Migają bokami. Oczywiście są to woblery do prowadzenia z prądem i w poprzek nurtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi