Pride Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Flagowe riverki wyglądają fantastycznie już dawno żaden wobler tak mi się nie spodobał, co rusz zaglądam do Twojego wątku żeby się im przypatrzeć i za każdym razem podobają mi się jeszcze bardziej! kapitalna robota, oby tak dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Cieszę się, że Wam się podobajà. Bioràc pod uwagę Wasze sugestie Myślę, że w przyszłości wariantòw kolorystycznych będzie znacznie więcej, tym bardziej, że wobek ma już u mnie dożywocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Fotki z poligonu testowego robione telefonem Nie sądziłem, że wobler ten zrobi mi taką niespodziankę cdn. ?Nagrałem także filmik ale woda na Wisełce jest tak mętna, że widać jedynie refleksy z migania boczków Generalnie tworząc tą konstrukcję szczególnie jeżeli chodzi o usytuowanie obciążenia wzorowałem się na japońskim wobku Ni-San firmy JA-DO i tak też ten wobek zamiata a może nawet i lepiej Przy 8 gramach jest baaardzo lotny. Jest niezwykle stabilny w wodzie; zachowuje stałą pracę nawet w bardzo silnym uciągu mocno trzymając się wody; nie ma mowy aby wyskoczył nawet przy ekspresowym prowadzeniu.Poza tym prowadzi się go bardzo lekko i przyjemnie nawet w bardzo silnym uciągu i prowadzeniu pod prąd.. Pomimo mocnej, wyrazistej pracy stawia mały opór i nie męczy ręki. Konstrukcja naprawdę warta najwyższej uwagi i bardzo dużo oczekuję po tym wobku przy wiosennym rapowaniu Jeżeli ktoś ma dostęp do tych woblerów-mowa o oryginale- to szczerze polecam do przetestowania. Zamieszczam link; filmik z pracy NISAN-a Miłego oglądania Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez spinnerman 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Tym czasem jesień idzie dużymi krokami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Ale fajna kołyska :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Ale fajna kołyska :PNazwa wobka przyjęta do akceptacji Zapraszam do zabawy. Zwycięzca dostanie w prezencie model testowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Chociaż, nie. Nazwa "Kołyska" tak mi się podoba, że konkurs uważam za rozstrzygnięty :D Pride, masz u mnie woba Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez spinnerman 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Tak, to dobra nazwa i szkoda kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Nazwa wobka przyjęta do akceptacji Zapraszam do zabawy. Zwycięzca dostanie w prezencie model testowy Chociaż, nie. Nazwa "Kołyska" tak mi się podoba, że konkurs uważam za rozstrzygnięty :D Pride, masz u mnie woba 3 minuty.Chyba najszybszy konkurs na jerku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 O kurcze, dzięki przetestuję Ci go gruntownie, leżał w pudełku na pewno nie będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 O kurcze, dzięki przetestuję Ci go gruntownie, leżał w pudełku na pewno nie będzie :)No ja myślę Pływający czy tonący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 A w sumie to może lepszy będzie pływający, schodzący mniej więcej do 1m głębiej wody mi braknie i za szybko go stracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 I tak go stracisz; szczupacze kły są bezlitosne Kiedyś jeden pacjent opowiadał, że robi tak skuteczne blachy, że po sezonie musi nowe otwory na kółka łącznikowe nawiercać " tak scupaki te blachi gryzom panie" hehe. Oczywiście do dzisiaj wzór pozostaje jego słodką tajemnicą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Cradle for Pike 6,5 cm. 14 gram, Floating. Edytowane 2 Września 2014 przez spinnerman 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Nagrałem także filmik ale woda na Wisełce jest tak mętna, że widać jedynie refleksy z migania boczków Generalnie tworząc tą konstrukcję szczególnie jeżeli chodzi o usytuowanie obciążenia wzorowałem się na japońskim wobku Ni-San firmy JA-DO i tak też ten wobek zamiata a może nawet i lepiej Przy 8 gramach jest baaardzo lotny. Jest niezwykle stabilny w wodzie; zachowuje stałą pracę nawet w bardzo silnym uciągu mocno trzymając się wody; nie ma mowy aby wyskoczył nawet przy ekspresowym prowadzeniu.Poza tym prowadzi się go bardzo lekko i przyjemnie nawet w bardzo silnym uciągu i prowadzeniu pod prąd.. Pomimo mocnej, wyrazistej pracy stawia mały opór i nie męczy ręki. Konstrukcja naprawdę warta najwyższej uwagi i bardzo dużo oczekuję po tym wobku przy wiosennym rapowaniu Jeżeli ktoś ma dostęp do tych woblerów-mowa o oryginale- to szczerze polecam do przetestowania. Zamieszczam link; filmik z pracy NISAN-a Miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) A sprawdzałeś jak wobler zachowuje się na wodzie stojącaj ?, szkoda że nie nagrałeś pracy twojego z chęcią bym zobaczył jak wyszło . Woblerek super. Coś mi się pomyliło z edytowaniem sorry ale piszę z telefonu. Edytowane 2 Września 2014 przez teki77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Na wodzie stojącej też pięknie lusterkuje ale trzeba dosyć szybko prowadzić. Ogólnie bardzo ciekawa i warta uwagi konstrukcja. Na pewno w przyszłym sezonie wobler zostanie poddany gruntownym testom Edytowane 2 Września 2014 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Hej Spinnerman. Ale fajne woby robisz. Że też dopiero dzisiaj natknąłem się na Twój wątek. Dałeś mi sporo inspiracji szczególnie rivierkami. Chętnie bym kilka przytulił tylko trochę nie mój kaliber Masz styl, powodzenia w dalszych konstrukcjach. Ps. mniejszego coś dłubiesz? Na klenie np? Jeżeli tak to pokazuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Na klenie? Rivierki hehe a tak poważnie to swego czasu jak łowiłem ultralajtowo i zawodniczo to dłubałem sporo kleniówek, głównie smużaków ale były to lata 90-te ubiegłego wieku. Wtedy nie było jeszcze netu i człowiek sam do wszystkiego dochodził. Piękne to były czasy a jakie były ryby na moim kochanym Bugu a jakie na Odrze i Wiśle...Może w przyszłym sezonie zrobię jakieś modele pod klenia ale będą to raczej jakieś pękate, większe DR-y takie 3,5-4 cm na głębokie rafy gdyż tam jeszcze można trafić grubego lorbasa a tylko takie ryby mnie interesują. Nawiasem mówiąc właśnie na takich głębokich rafach, rynnach obławiając je zwykle 7 cm Shad Rapem DR miałem przyłowy w postaci baaardzo grubych kleni Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 No rivierki na lorbasa na pewno. Mi tam jednak przeszło takie wędkowanie. Wolę lajtem dłubać 30taki niż szukać mieszkańca z głębokiej wody, który i tak prawdopodobnie już dawno skończył w garnku. Takie realia a połowić coś się chce, szczególnie jak mało czasu. Smużaki w latach 90tych mówisz? A ja myślałem, że powierzchniowe robale to wymysł bieżącego wieku... Ale człowiek nie doinformowany. Hehe kiedy Ty startowałeś w zawodach to ja łepek byłem i za sterami spławikówek siedziałem. Pamiętam te ogromne jak łopaty leszcze z Bugu czy rapy, które kusił mój papa na wahadła w Wisełce. Oj były czasy, tylko fotki i wspomnienia pozostały. Ps. Czego na rafach i rynnach shad rapem szukałeś? Brzan, sandaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 No, i to był nawet początek lat 90-tych...Kiedyś nie było takiego przepływu informacji jak teraz i wszystko trzymało się w tajemnicy. Zdziwił byś się ile przynęt obecnie uważanych za nowości już ćwierć wieku temu zawodnicy mieli w swoich pudełkach A na rafach, jak to na rafach. W dobrym okresie można złowić każdego rzecznego stwora od klenia po suma Wystarczyło mieć jednego dobrego woblera i można było spodziewać się na kiju każdej ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Kilka osób pytało o pracę RIVIER-ków a więc zamieszczam filmik Szkoda,, że na Wiśle brudna woda, bo w nurcie lepiej prezentuje się ta praca. Myślę jednak, że większość z Was wie o co chodzi Miłego oglądania https://www.youtube.com/watch?v=iBv5qjw_hCU&feature=youtu.be 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Po oglądnięciu filmiku flagowiec jeszcze bardziej mi się podoba! reszta też super się rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Fajnie, że się podoba ale zasadniczo filmik ten nawet w połowie nie pokazuje tego co woblery te robią w nurcie. Jak woda w Wiśle się oczyści na pewno będzie filmik z pola bitwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Film fajny, a powiedz mi czy podpis na wobie to kalkomania czy tak uni Pinem śmigasz na każdym? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi