Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Fotki z poligonu testowego robione telefonem :) Nie sądziłem, że wobler ten zrobi mi taką niespodziankę ;) cdn. ?

Nagrałem także filmik ale woda na Wisełce jest tak mętna, że widać jedynie refleksy z migania boczków :( Generalnie tworząc tą konstrukcję szczególnie jeżeli chodzi o usytuowanie obciążenia wzorowałem się na japońskim wobku Ni-San firmy JA-DO i tak też ten wobek zamiata a może nawet i lepiej :D  Przy 8 gramach jest baaardzo lotny. Jest niezwykle stabilny w wodzie; zachowuje stałą pracę nawet w bardzo silnym uciągu mocno trzymając się wody; nie ma mowy aby wyskoczył nawet przy ekspresowym prowadzeniu.Poza tym prowadzi się go bardzo lekko i przyjemnie nawet w bardzo silnym uciągu i prowadzeniu pod prąd.. Pomimo mocnej, wyrazistej pracy stawia mały opór i nie męczy ręki. Konstrukcja naprawdę warta najwyższej uwagi i bardzo dużo oczekuję po tym wobku przy wiosennym rapowaniu ;)  Jeżeli ktoś ma dostęp do tych woblerów-mowa o oryginale- to szczerze polecam do przetestowania. Zamieszczam link; filmik z pracy NISAN-a ;)  Miłego oglądania :blink:

post-52196-0-72951700-1409319735_thumb.jpg

post-52196-0-91175100-1409319744_thumb.jpg

Edytowane przez spinnerman
  • Like 5

Nazwa wobka przyjęta do akceptacji :D Zapraszam do zabawy. Zwycięzca dostanie w prezencie model testowy ;)

Chociaż, nie. Nazwa "Kołyska" tak mi się podoba, że konkurs uważam za rozstrzygnięty :D :D :D Pride, masz u mnie woba ;)

3 minuty.

Chyba najszybszy konkurs na jerku B)

• Like 2

I tak go stracisz; szczupacze kły są bezlitosne :D  Kiedyś jeden pacjent opowiadał, że robi tak skuteczne blachy, że po sezonie musi nowe otwory na kółka łącznikowe nawiercać " tak  scupaki te blachi gryzom panie" hehe. Oczywiście do dzisiaj wzór pozostaje jego słodką tajemnicą :rolleyes:

• Like 2

Nagrałem także filmik ale woda na Wisełce jest tak mętna, że widać jedynie refleksy z migania boczków :( Generalnie tworząc tą konstrukcję szczególnie jeżeli chodzi o usytuowanie obciążenia wzorowałem się na japońskim wobku Ni-San firmy JA-DO i tak też ten wobek zamiata a może nawet i lepiej :D Przy 8 gramach jest baaardzo lotny. Jest niezwykle stabilny w wodzie; zachowuje stałą pracę nawet w bardzo silnym uciągu mocno trzymając się wody; nie ma mowy aby wyskoczył nawet przy ekspresowym prowadzeniu.Poza tym prowadzi się go bardzo lekko i przyjemnie nawet w bardzo silnym uciągu i prowadzeniu pod prąd.. Pomimo mocnej, wyrazistej pracy stawia mały opór i nie męczy ręki. Konstrukcja naprawdę warta najwyższej uwagi i bardzo dużo oczekuję po tym wobku przy wiosennym rapowaniu ;) Jeżeli ktoś ma dostęp do tych woblerów-mowa o oryginale- to szczerze polecam do przetestowania. Zamieszczam link; filmik z pracy NISAN-a ;) Miłego oglądania :blink:

A sprawdzałeś jak wobler zachowuje się na wodzie stojącaj ?, szkoda że nie nagrałeś pracy twojego z chęcią bym zobaczył jak wyszło . Woblerek super.

Coś mi się pomyliło z edytowaniem sorry ale piszę z telefonu.

Edytowane przez teki77

Hej Spinnerman. Ale fajne woby robisz. Że też dopiero dzisiaj natknąłem się na Twój wątek. Dałeś mi sporo inspiracji szczególnie rivierkami. Chętnie bym kilka przytulił tylko trochę nie mój kaliber :D

Masz styl, powodzenia w dalszych konstrukcjach.

Ps. mniejszego coś dłubiesz? Na klenie np? Jeżeli tak to pokazuj...

Na klenie? Rivierki hehe a tak poważnie to swego czasu jak łowiłem ultralajtowo i zawodniczo to dłubałem sporo kleniówek, głównie smużaków ale były to lata 90-te ubiegłego wieku. Wtedy nie było jeszcze netu i człowiek sam do wszystkiego dochodził. Piękne to były czasy :rolleyes: a jakie były ryby na moim kochanym Bugu :blink: a jakie na Odrze i Wiśle...Może w przyszłym sezonie zrobię jakieś modele pod klenia ale będą to raczej jakieś pękate, większe DR-y takie 3,5-4 cm na głębokie rafy gdyż tam jeszcze można trafić grubego lorbasa a tylko takie ryby mnie interesują. Nawiasem mówiąc właśnie na takich głębokich rafach, rynnach obławiając je zwykle 7 cm Shad Rapem DR miałem przyłowy w postaci baaardzo grubych kleni ;)  Pozdrawiam.

No rivierki na lorbasa na pewno. Mi tam jednak przeszło takie wędkowanie. Wolę lajtem dłubać 30taki niż szukać mieszkańca z głębokiej wody, który i tak prawdopodobnie już dawno skończył w garnku. Takie realia a połowić coś się chce, szczególnie jak mało czasu.

Smużaki w latach 90tych mówisz? A ja myślałem, że powierzchniowe robale to wymysł bieżącego wieku... Ale człowiek nie doinformowany.

Hehe kiedy Ty startowałeś w zawodach to ja łepek byłem i za sterami spławikówek siedziałem. Pamiętam te ogromne jak łopaty leszcze z Bugu czy rapy, które kusił mój papa na wahadła w Wisełce. Oj były czasy, tylko fotki i wspomnienia pozostały.

Ps. Czego na rafach i rynnach shad rapem szukałeś? Brzan, sandaczy?

No, i to był nawet początek lat 90-tych...Kiedyś nie było takiego przepływu informacji jak teraz i wszystko trzymało się w tajemnicy. Zdziwił byś się ile przynęt obecnie uważanych za nowości już ćwierć wieku temu zawodnicy mieli w swoich pudełkach :D  A na rafach, jak to na rafach. W dobrym okresie można złowić każdego rzecznego stwora od klenia po suma ;) Wystarczyło mieć jednego dobrego woblera i można było spodziewać się na kiju każdej ryby :D

Kilka osób pytało o pracę RIVIER-ków a więc zamieszczam filmik :) Szkoda,, że na Wiśle brudna woda, bo w nurcie lepiej prezentuje się ta praca. Myślę  jednak, że większość z Was wie o co chodzi ;)  Miłego oglądania :blink:

https://www.youtube.com/watch?v=iBv5qjw_hCU&feature=youtu.be

• Like 2