Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajne ,jak się woda wyklaruje pokaż koniecznie w Wiśle :-)

PS. ostatni troszkę inaczej pracuje :-).

Tak. Minnowy mają troszkę inny kąt ustawienia steru i szerzej zamiata ogonem nawet przy bardzo wolnym prowadzeniu. Wobek raczej na wolny uciąg i sandaczowe nocki :ph34r:

Podpisuj, podpisuj bo jak dasz naklejkę to powiedzą, że nie hand made tylko masówka  :lol:

No, Piotrek markerek first class ;)

Dzisiaj testowałem taki wynalazek :D Praca dosyć ciekawa-w opadzie lustereczko w pozycji horyzontalnej,zaś  przy jednostajnym prowadzeniu bardzo równy tor przynęty z miganiem boczkami. Oczywiście skrzydełko zapiernicza jak turbina w Ferrari :D Fajnie toto się prowadzi wachlarzem z podbiciem i opadem. Zobaczymy jeszcze jak sprawdzi się przy łowieniu punktowym tj. rzut w miejsce żerującej rapy i opad :rolleyes: Przy długości 5 cm i 12 g leci jak pocisk ;)

post-52196-0-53848700-1410029756_thumb.jpg

post-52196-0-46137100-1410029787_thumb.jpg

post-52196-0-82100700-1410029807_thumb.jpg

post-52196-0-41472000-1410029827_thumb.jpg

post-52196-0-36129000-1410029848_thumb.jpg

• Like 7

Dzisiaj testowałem taki wynalazek :D Praca dosyć ciekawa-w opadzie lustereczko w pozycji horyzontalnej,zaś  przy jednostajnym prowadzeniu bardzo równy tor przynęty z miganiem boczkami. Oczywiście skrzydełko zapiernicza jak turbina w Ferrari :D Fajnie toto się prowadzi wachlarzem z podbiciem i opadem. Zobaczymy jeszcze jak sprawdzi się przy łowieniu punktowym tj. rzut w miejsce żerującej rapy i opad :rolleyes: Przy długości 5 cm i 12 g leci jak pocisk ;)

super pomysł ..

Mam coś takiego (wirujący ogonek) tylko że z przodu - na stalce. Znajomy łowi i ma bardzo dobre wyniki http://www.maxkf.pl/oferta/akcesoria/max-spinner-winner.  Wprowadz te przynety do "produkcji" mogą być bardzo łowne.

Edytowane przez tibhar

super pomysł ..

Mam coś takiego (wirujący ogonek) tylko że z przodu - na stalce. Znajomy łowi i ma bardzo dobre wyniki http://www.maxkf.pl/oferta/akcesoria/max-spinner-winner.  Wprowadz te przynety do "produkcji" mogą być bardzo łowne.

Hm, zobaczymy w przyszłym sezonie. Jak coś będzie chciało to wąchać to pewnie zrobię kilka sztuk na testy ;) Na chwilę obecną czas pochłaniają inne rzeczne killery i jerki szczupakowe "Kołyski" :D

Hej Spinnerman. Ale fajne woby robisz. Że też dopiero dzisiaj natknąłem się na Twój wątek. Dałeś mi sporo inspiracji szczególnie rivierkami. Chętnie bym kilka przytulił tylko trochę nie mój kaliber :D

Masz styl, powodzenia w dalszych konstrukcjach.

Ps. mniejszego coś dłubiesz? Na klenie np? Jeżeli tak to pokazuj...

Niedługo trzeba było czekać hehe. Dzisiaj w trakcie ustawiania Riverów na jednej z warszawskich rafek. Klenie tłukły w rynnie głębokiej na około 3 m. W sumie trzy ryby i kilka dodatkowych pobić w tym jedno potężne pod nogami; prawdopodobnie boleń lub sandacz :rolleyes: Brania w samo południe :D Oczywiście nie sądzę, że Riviery to wobki typowo kleniowe i podaję to jako ciekawostkę i fajny zbieg okoliczności tym bardziej, że jesienią na klenie raczej  już nie liczyłem ;) Wieczorem wrzucę filmiki z pracy Riverów na Wisełce. Woda spadła i oczyściła się troszkę to coś tam będzie widać :)

post-52196-0-83664800-1410111583_thumb.jpg

Edytowane przez spinnerman
  • Like 2

Pisałem przed chwilą, że woda w Wisełce opadła, że czysta, że filmik, klenik i inne pierdoły kiedy dotarła do mnie najsmutniejsza i najbardziej niewiarygodna wiadomość jakiej bym się nie spodziewał w najgorszych sennych horrorach. Krystek Przyjacielu mogłeś jeszcze zaczekać...Zawsze szukałeś najlepszych łowisk, swojej arkadii...ale mogłeś jeszcze poczekać...Do zobaczenia na rzekach pełnych boleni Przyjacielu. [*]

post-52196-0-76254500-1410122512_thumb.jpg

Edytowane przez spinnerman

To mi się bardzo podoba, aż chce się zerżnąć to malowanie. Iście trociowo - szczupakowe

:D

Zżynaj śmiało bo warto :) Teraz robię właśnie jerki pod szczupłe i tego typu wzory będą w użyciu :) Zobaczymy jeszcze co na to powiedzą poxnojesienne sandacze...? ;)

• Like 1