Pride Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Czyli jednak o mnie nie zapomniałeś szanuję ludzi którzy dotrzymują danego słowa, dziękuję adres już leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 30 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 U mnie słowo droższe piniędzy :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Właśnie wyszły z lakierni... Sorry za opóźnienie ale w piątek dopiero doszedł do mnie odpowiedni na warstwę końcową lakier Oczołomy dla kolegi @Jaro i Mariuszowe Patrioty 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Kolor biało-czerwony zawsze robi robotę. Te żarówy też super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Takie klasyczne kolorki będą w wersji szybko tonącej w granicach 22-25 gram. Surówki już wczoraj testowałem i przy jednostajnym prowadzeniu pracują zamiatając ogonem i wychylając się na boki. Chcę taką konstrukcję przetestować na wiślanych kosach gdzie bolki pasą się na drobnym krąpiu Wiele późnojesiennych bolków złowiłem na algi 2 a nawet 3, więc może taki jerk zaowocuje braniami hehe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 . Chcę taką konstrukcję przetestować na wiślanych kosach gdzie bolki pasą się na drobnym krąpiu Wiele późnojesiennych bolków złowiłem na algi 2 a nawet 3, więc może taki jerk zaowocuje braniami heheJa słyszałem nawet o celowym łowieniu jesiennych bolków na slidery 10 !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Ja słyszałem nawet o celowym łowieniu jesiennych bolków na slidery 10 !!Też słyszałem co nie co :D Zasadniczo w przygotowaniu mam też takie slideropodobne Fat Boye Będzie 7 i 10, więc może tym też spróbuję kusić wiślane rapy Jak na razie jednak trwają testy obciążeniowe a tutaj możliwości są bardzo duże Jedno jest pewne-obciążenie na wodę płynącą musi być zupełnie inaczej usytuowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) Adaś, jak masz zamiar testować to dzwoń! Chetnie się napiję, a wyjeżdżać możemy z łowiska po pańsku jak ostatnio BTW- jeżeli powyżej to piana to wyszła więcej niż dobrze. Edytowane 6 Października 2014 przez Piotrek Sukingaad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Piknie ci te przynęty wychodzą ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Adaś, jak masz zamiar testować to dzwoń! Chetnie się napiję, a wyjeżdżać możemy z łowiska po pańsku jak ostatnio BTW- jeżeli powyżej to piana to wyszła więcej niż dobrze. Piotrek weekend cały mam wolny więc raczej napewno gdzieś pojedziemy najlepiej na pajki bo ruszyłem z pianą i będzie co. testować. Odświeżyłem stare znajomości. Przyjaciel od 20 lat siedzi w pianach i żywicach. Profesjonalnie zajmuje się preparowaniem ryb i zwierząt więc nie ma dla niego tajemnic W Stanach ten przemysł jest niesamowicie rozwinięty. Zrobiłem pierwsze formy z żywicy i jest first class Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Piknie ci te przynęty wychodzą ;-) Dzięki za uznanie W końcu to dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Witam! byłem dzisiaj przetestować kołyskę i musze przyznać, że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Piękne wykonanie z dbałoscią o najmniejsze detale. Praca- jak dla mnie cudo, właśnie takiej przynęty potrzebowałem, nie schodzi głęboko, a pięknie odjeżdza na boki podsumowując miejsce w moim pudełku ma pewne.Jeszcze raz dzięki i kiedyś odwdzięczę się zdjęciem pięknej ryby z kołyską w paszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 A jakie najwieksze kolyski robisz? Wygladaja soczyscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Witam! byłem dzisiaj przetestować kołyskę i musze przyznać, że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Piękne wykonanie z dbałoscią o najmniejsze detale. Praca- jak dla mnie cudo, właśnie takiej przynęty potrzebowałem, nie schodzi głęboko, a pięknie odjeżdza na boki podsumowując miejsce w moim pudełku ma pewne.Jeszcze raz dzięki i kiedyś odwdzięczę się zdjęciem pięknej ryby z kołyską w paszczy 1066591_DSC05530.JPGA jakie najwieksze kolyski robisz? Wygladaja soczyscie Teraz robię dwa modele 7 cm do 35 gram i 10 cm do 70 gram włàcznie z pływajàcymi. Waga w zależności od potrzeb łowiska bez utraty akcji - mocne odjazdy z wychyleniami na boki i lusterko w opadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Witam! byłem dzisiaj przetestować kołyskę i musze przyznać, że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Piękne wykonanie z dbałoscią o najmniejsze detale. Praca- jak dla mnie cudo, właśnie takiej przynęty potrzebowałem, nie schodzi głęboko, a pięknie odjeżdza na boki podsumowując miejsce w moim pudełku ma pewne.Jeszcze raz dzięki i kiedyś odwdzięczę się zdjęciem pięknej ryby z kołyską w paszczy 1066591_DSC05530.JPGCoś mi nie zapisało... Cieszę się, że trafiony w gusta myślę, że Twoim szczupłym też przypasi Ps. Bardzo ładne zdjęcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Cześć Adam.Dzisiaj na Twojego boleniowego jerka skusiły się dwie piękne rapy,niestety nie dane mi było z nimi zapozować do fotki.W pierwszym przypadku pękła linka zaraz praktycznie po braniu a w drugim,rozgiął się jeden z grotów Ownera.Obie ryby widziałem doskonale bo atakowały praktycznie pod nogami.Pierwsze branie było szczególnie urokliwe i pewnie długo jeszcze nie zapomnę tego widoku.Wobler zaoczkował dwukrotnie na powierzchnie wody i w tym samy momencie za wabikiem "wyrósł" potężny garb a ze sekundę czy dwie poczułem piekielnie mocne uderzenie,niestety długo nie delektowałem się holem... Nazwy woblera niestety nie pamiętam,ale Ty zapewne wiesz jaki to był model?Może mógłbyś go jeszcze raz przedstawić w wątku bo z całą pewnością warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Jerków Adama nie próbowałem. U mnie sprawdza się większy sterowiec. Ale skoro polecasz to będę musiał spróbować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Jerków Adama nie próbowałem. U mnie sprawdza się większy sterowiec. DSC_1084a.jpg Ale skoro polecasz to będę musiał spróbować Tego wspomnianego jerka dostałem od Adama jako gratis do jakiegoś zamówienia.Dzisiaj postanowiłem dać mu szansę (wcześniej obławiałem miejscówkę innymi woblerami). Warto wspomnieć,że branie nastąpiło dosłownie w pierwszym rzucie.Taka sytuacja daje mi dużo do myślenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Tej jesieni na tych samych miejscówkach bolenie na każdym wyjeździe gryzą co innego. Po kilku latach łowienia człowiek uświadamia sobie jak niewiele jeszcze wie Na powierzchni martwa woda. Obławiam gumami RH 12 głębsze partie wody i czuję, że się rapy odbijają się od gumy bez brania. głębokość 4-5m z wypłyceniem do 2m. Po 40min obławiania miejscówki zaczynam łowić większymi woblerami powierzchniowymi żeby nie zwariować i odpocząć. Po pierwszym przeprowadzeniu nad wypłyceniem woblera ze zdjęcia wyżej boleń 65cm zameldował się na końcu zestawu. Po 4 boleniach zrobiła się cisza. U mnie nie ma co myśleć tylko trzeba szybko dopasowywać się do łowiska i kombinować. Wnioski na przyszłość wyciągnę jak będzie po sezonie. O ile będzie można takowe wyciągnąć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Super, że połowiliście Jak zauważył @siwypike w tym roku bolki bardzo wybredne były; przebierały w woblerach i gumach jak w grządce kartofli Nie dość, że codziennie gryzły na co innego to jeszcze co woda to inny wobler Ponad to ostatnimi czasy rapowanie stało się bardzo modne, więc rapy szybko się uczą a jak wiadomo to inteligentne bestie dlatego warto ciągle poszukiwać nowych przynęt i sposobów ich prezentacji.Chyba wiem Krystian o którym woblerze mówisz. Kiedyś go opisywałem. NB to mój ulubiony jerk na bolki bo działa przez cały rok chociaż zainteresowanie nim nie było zbyt wielkie, zapewne z racji wielkości bo to całe 10 cm i 14 gram z cienkiej lipowej listwy hehe na marginesie wiedziałem, że ten wobler któregoś dnia otworzy Ci wodę Ja teraz ganiam już za wiślanymi zedami, chociaż w ubiegłym tygodniu też jeszcze połowiłem rapek Z wczorajszego spaceru Pozdrawiam Edytowane 21 Października 2014 przez spinnerman 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Krystian, jak się nie mylę to chodzi o ten model ??? Cienka listwa, 10 cm, ok. 14 g, akcja bardzo oszczędna z oczkowaniem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Krystian, jak się nie mylę to chodzi o ten model ??? Cienka listwa, 10 cm, ok. 14 g, akcja bardzo oszczędna z oczkowaniem.Tak to dokładnie ten model... Tak szybko ruszyłeś z produkcją dla mnie...? Ps.Żartuję oczywiście,tydzień zaczekam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Ja na tego też bym zaczekał Podobnie zresztą jak na pozostałe jerki boleniowe. Kolega @Bajzi daje świetne rekomendacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Tak to dokładnie ten model... Tak szybko ruszyłeś z produkcją dla mnie...? Ps.Żartuję oczywiście,tydzień zaczekam Tak myślałem takiego w wersji holo też dostaniesz. Robi robotę o zmierzchu i w pochmurne dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Ja na tego też bym zaczekał Podobnie zresztą jak na pozostałe jerki boleniowe. Kolega @Bajzi daje świetne rekomendacje.Jak dam radę to może jeszcze parę sztuk wrzucę na giełdę. Na chwilę obecnà jerki szczupakowe sà priorytetem w razie pytań zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi