Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Tak myślałem ;) takiego w wersji holo też dostaniesz. Robi robotę o zmierzchu i w pochmurne dni ;)

Dzięki Adam.

Już się nie mogę doczekać,zwłaszcza,że te brania z powierzchni zapadają na bardzo,bardzo długo w pamięć ;)  :) 

Witam. Z dużym zainteresowaniem przeczytałem Pański wątek. Fachowa wiedza i pięknie wykonane woblery. A co Pan proponuje pod sandacza?. Interesują mnie woblery w granicy 8-10 cm. Pozdrawiam Andrzej.

Andrzeju na sandacza stosuję 9-ki DR i płytko schodzàce, smukłe o bardzo oszczędnej pracy ktòra sprawdza mi się o zmierzchu i o świcie. Sà to zwykle modele w wersjach fluo. Zdjęcia sà w wàtku; wobki na grzbietach majà napis Zander ;) natomiast na nocki lubię wobki mocniej mieszajàce i tu sprawdziły się Riverki zaròwno pękate 6 -ki jak też zbliżone do shad rapa 8-ki. Moim zdaniem nie istniejà jakieś stricte sandaczowe woblery. Sandacze przyławiałem zaròwno na sumowe baryły, szczupakowe jerki czy trolingowe SDR-y. Jedno jest jednak pewne-żerujàcy, rzeczny sandał to Bad Boy i lubi konkretne przynęty ;) Pozdrawiam Adam.

Kończę, kończę :blink: Zapiernicz taki, że nie ma kiedy zdjęcia normalnego zrobić hehe. Sezon się skończył a ludziska o boleniówkach sobie przypomnieli :rolleyes: dobrze, że surówek było trochę w zapasie to jeszcze poogarniam część zamówień i na ten rok finito ;) Do tych 10-tek zrobiłem Ci oczkujące 12 gramowe 8-mki z cienkiej listwy, także w wersji holo  :P  jak na fotkach.  Te ósemki dzisiaj testowałem na Wiśle i jest bajka :) Myślę, że do środy wobki wyjdą tak, że w weekend jeszcze postraszysz bolesławy :D

post-52196-0-46608900-1414353287_thumb.jpg

post-52196-0-63827800-1414353301_thumb.jpg

Edytowane przez spinnerman
  • Like 7

Kończę, kończę :blink: Zapiernicz taki, że nie ma kiedy zdjęcia normalnego zrobić hehe. Sezon się skończył a ludziska o boleniówkach sobie przypomnieli :rolleyes: dobrze, że surówek było trochę w zapasie to jeszcze poogarniam część zamówień i na ten rok finito ;) Do tych 10-tek zrobiłem Ci oczkujące 12 gramowe 8-mki z cienkiej listwy, także w wersji holo  :P  jak na fotkach.  Te ósemki dzisiaj testowałem na Wiśle i jest bajka :) Myślę, że do środy wobki wyjdą tak, że w weekend jeszcze postraszysz bolesławy :D

No i pięknie panie Kolego :) Wobki robią wrażenie... :rolleyes:

Fajna pogoda ma się utrzymać jeszcze przez jakiś czas więc myślę,że będzie szansa na udane polowanie... ;) :)

Twoje Krystian 10-ki i 8 -ki z cienkiej listwy. 11-14 gram. Jerki bardzo łatwe w obsłudze. Praca oszczędna z wychyleniami bocznymi i odskokami w silniejszym uciągu. Łatwe do wyprowadzenia do powierzchni i zaimitowania oczkowania.  Jeszcze drobne wprawki, lakierek i możesz kusić odrzańskie kabany ;)

post-52196-0-92963300-1414517314_thumb.jpg

post-52196-0-37878200-1414517352_thumb.jpg

• Like 1

To lux :D Zdzwonimy się po weekendzie ;) Powiedz jeszcze jaka jest max. głębokość tych bajor i jak sytuacja z zielskiem? Koleżka ładnie połowił teraz na bużyskach na moje kołyski. Rzucał centralnie w grążele i powolutku prześlizgiwał się między tą sałatą :wacko:  wtedy następowały widowiskowe brania. Ale jakby co to mam też tonące 7 cm ;)

Starorzecza są dwa. Na jednym na razie nie było opcji na łowienie, a kwaki tam są. Na drugim sam widziałeś na fotach. Jak pogoda i kłusole nie popsują tematu to będzie dobra sieka moim zdaniem. Jutro szponcę większy model jerka na tą okoliczność. Ezehiela zabierzemy bo ktoś musi krzaki przecierać ;)

• Like 1

• 2 tygodnie później...