sukingad Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Miałem tak w ubiegłym roku przy wódce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zadziory pozaginac albo kotwice od razu takie kupic i po sprawie Gamaki sa fajne, trzymaja dobrze ryby, testowane na skaczacych pstragach, robia Na muszkę od dawna łowię wyłàcznie na haki bz. Zacięcia z racji mniejszego oporu sà duuuużo skuteczniejsze, a przy markowych, dobrze wyprofilowanych hakach praktycznie nie odnotowuje spadòw ryb. No ale to przy miękkich muchòwkach. Natomiast nie wiem jak kotwice bz sprawdzalyby sie w zestawieniu z szybkimi, sztywnymi kijami spinningowymi. Poza tym dostęp do takich kotwic jest mocno ograniczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Ładna inauguracja szczęście. , ze nie nad wodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Na muszkę od dawna łowię wyłàcznie na haki bz. Zacięcia z racji mniejszego oporu sà duuuużo skuteczniejsze, a przy markowych, dobrze wyprofilowanych hakach praktycznie nie odnotowuje spadòw ryb. No ale to przy miękkich muchòwkach. Natomiast nie wiem jak kotwice bz sprawdzalyby sie w zestawieniu z szybkimi, sztywnymi kijami spinningowymi. Poza tym dostęp do takich kotwic jest mocno ograniczony. Sprawdzaja sie jak najbardziej, nawet przy plecionkach, sa niesamowicie chwytne, nawet jak w palcach przekladasz to zawsze ktorys z grotow ukasi Mam idealny poligon do testow: plytkie bardzo szybkie rynny gdzie stoja pstragi, skacze taki 3-4 razy po braniu i jak nie spadaja to kotwica dobra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scca Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 No to żeś się panie zakolczykował...brrr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Panowie nie będzie pięknych zdjęć, czadowych filmów z atakami wściekłych bolków ani zdjęć z udziałem najznamienitszych testerów ...bo nie mam na to czasu :D Chcę Wam jednak zaprezentować moje najmłodsze dziecko, następcę "CIENKIEGO" , bo od niepowtarzalnej pracy tego niepozornego woblera wszystko się zaczęło...Trwające od jesieni ubiegłego roku prace nad bryłą, a w zasadzie nad jej odpowiednim profilem i jego zbalastowaniem zaowocowały w moim nieskromnym mniemaniu, powstaniem przynęty, co najmniej znakomitej i bardzo ciekawej Lekka zima pozwoliła na bieżąco testować w nurtach Wisełki kolejne podcięcia profilu i usytuowanie obciążenia oraz oczka mocującego, które finalnie pozostało uniesione pod kątem 30 stopni w stosunku do osi woblera. Ten prosty zabieg umożliwia pełną kontrolę i łatwość manewrowania ciężką przynętą nawet na bardzo dużych dystansach. Wobler na całej trasie" słucha się" wędkarza reagując na wszelkie szarpnięcia, podbicia itp. sztuczki. Wykonanie na dystansie 30-40 metrów zaoczkowania czy "eski" na powierzchni lustra wody nie sprawia najmniejszego problemu. Prowadzenie z nurtem w opadzie? Proszę bardzo, lusterkuje jak ta lala Przesadzam? Być może...ale taki właśnie jest PANIC. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Wreszcie się doczekałem... "Cienki" był w moim mniemaniu świetnym woblerem,jeśli "Panic" jest jeszcze lepszy to strach pomyśleć co będzie za rok czy dwa. Wygląd zabójczy o pracę można być spokojnym,krótko Adam,super robota.Ps.Te cztery z fotki to moje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Wreszcie się doczekałem... "Cienki" był w moim mniemaniu świetnym woblerem,jeśli "Panic" jest jeszcze lepszy to strach pomyśleć co będzie za rok czy dwa. Wygląd zabójczy o pracę można być spokojnym,krótko Adam,super robota.Ps.Te cztery z fotki to moje? Dzięki za wiarę w sukces heheSam wiesz Krystiano, że wygląd ma u mnie drugorzędne znaczenie. Praca, praca i jeszcze raz praca. Będę coraz bardziej skłaniał się ku ortodoksyjności umaszczenia woblerów w sensie zachowania tradycyjnych, sprawdzonych wzorców. To zaprocentuje w przyszłości i nie chodzi mi o mnie, ale o wędkarzy stosujących moje przynęty Co do tych czterech. No niestety. Ta seria jest już dawno zamknięta. Ale dosychają kolejne, także nie ma strachu. W końcu sezon nadchodzi Zaraz zapodam filmik z testu wannowego cobyście cokolwiek pojęli o czym piszę, bo sam gubię się już w tych bredniach hehe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 https://www.youtube.com/watch?v=KD7osmLEqnI&feature=youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (...) wygląd ma u mnie drugorzędne znaczenie. Praca, praca i jeszcze raz praca. (...) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Panic 10 Tu można już poszaleć z obciążeniem i będą modele dalekosiężne na morskie srebro z brzegu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) Załapię się na kilka ? Czy czas oczekiwania jak do specjalisty w przychodni? Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez logun74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Załapię się na kilka ? Czy czas oczekiwania jak do specjalisty w przychodni? Załapiesz, załapiesz. Stali klienci sà priorytetowi Pisz na priv. i wyślę razem z płotkami i sandaczòwkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Ciekawa konstrukcja Adam.Maj niebawem,będą solidne Wiślane testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Ciekawe co ryby na Bugu na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Adam wszystkie sPANICowane wobki są na hologramie czy tylko wybrane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Ciekawa konstrukcja Adam.Maj niebawem,będą solidne Wiślane testy Dokładnie tak. We wtorek rozsyłam pierwsze egzemplarze. Niech moc będzie z nimi Ciekawe co ryby na Bugu na to Na Bug też jedzie grubsza partia. Na pewno będà ostro łowić, bo to akcja sprawdzonego już na bużańskich bolkach "Cienkiego" tylko troszkę ulepszona Adam wszystkie sPANICowane wobki są na hologramie czy tylko wybrane ??Niestety nie. Wersja holo jest robiona na indywidualne zamòwienie. Wykonanie jest dosyć czasochłonne, a i odpowiednia folia kosztowna. Czasami jednak ta wersja potrafi odczarować wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Dycha i jedenastka. Pierwsze kolorki. Waga 20-25 gram. Wisła ma swoje prawa 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Dycha i jedenastka. Pierwsze kolorki. Waga 20-25 gram. Wisła ma swoje prawa Adam,te jedenastki będą też "troszkę" lżejsze...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Adam,te jedenastki będą też "troszkę" lżejsze...? Tak. Pod zamòwienie mogę zrobić dowolnà gramaturę. Dla siebie robiłem 14 gramowe do wyłàcznego prowadzenia z pràdem z częstym oczkowaniem. W poprzek lub pod pràd takim woblerem nie połowisz, bo będzie wychodził do powierzchni. To już sà konstrukcje pod konkretne miejsca i warunki. Znasz zachowania bolkòw więc napewno wiesz o czym piszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Lubię Twój styl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Spanikowane stado Poszła ostatnia warstwa lakieru. Rano kosmetyka i priorytetami do Was lecą Mam nadzieję, że na majówkę zdążą 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Spanikowane stado Poszła ostatnia warstwa lakieru. Rano kosmetyka i priorytetami do Was lecą Mam nadzieję, że na majówkę zdążą Chyba widzę "coś" mojego w tym stadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Chyba widzę "coś" mojego w tym stadku... Tak, to z tego stada jutro do Ciebie startują Krystian, Ty chciałeś też coś lżejszego bo już się gubię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 O mniejszym, lżejszym chyba ze mną pisałeś. Oj, ten z czarnym grzbiecikiem już się do Pańcia uśmiecha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi