Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Zadziory pozaginac albo kotwice od razu takie kupic i po sprawie :) Gamaki sa fajne, trzymaja dobrze ryby, testowane na skaczacych pstragach, robia :)

Na muszkę od dawna łowię wyłàcznie na haki bz. Zacięcia z racji mniejszego oporu sà duuuużo skuteczniejsze, a przy markowych, dobrze wyprofilowanych hakach praktycznie nie odnotowuje spadòw ryb. No ale to przy miękkich muchòwkach. Natomiast nie wiem jak kotwice bz sprawdzalyby sie w zestawieniu z szybkimi, sztywnymi kijami spinningowymi. Poza tym dostęp do takich kotwic jest mocno ograniczony.

Na muszkę od dawna łowię wyłàcznie na haki bz. Zacięcia z racji mniejszego oporu sà duuuużo skuteczniejsze, a przy markowych, dobrze wyprofilowanych hakach praktycznie nie odnotowuje spadòw ryb. No ale to przy miękkich muchòwkach. Natomiast nie wiem jak kotwice bz sprawdzalyby sie w zestawieniu z szybkimi, sztywnymi kijami spinningowymi. Poza tym dostęp do takich kotwic jest mocno ograniczony.

Sprawdzaja sie jak najbardziej, nawet przy plecionkach, sa niesamowicie chwytne, nawet jak w palcach przekladasz to zawsze ktorys z grotow ukasi :) Mam idealny poligon do testow: plytkie bardzo szybkie rynny gdzie stoja pstragi, skacze taki 3-4 razy po braniu i jak nie spadaja to kotwica dobra :) 

• Like 1

Panowie nie będzie pięknych zdjęć, czadowych filmów z atakami wściekłych bolków ani zdjęć z udziałem najznamienitszych testerów  :ph34r:  ...bo nie mam na to czasu :D :D :D  Chcę Wam jednak zaprezentować moje najmłodsze dziecko, następcę "CIENKIEGO" , bo od niepowtarzalnej pracy tego niepozornego woblera wszystko się zaczęło...Trwające od jesieni ubiegłego roku prace nad bryłą, a w zasadzie nad jej odpowiednim profilem i jego zbalastowaniem zaowocowały w moim  nieskromnym mniemaniu, powstaniem przynęty, co najmniej znakomitej i bardzo ciekawej  :blink:  Lekka zima pozwoliła na bieżąco testować w nurtach Wisełki kolejne podcięcia profilu i usytuowanie obciążenia oraz oczka mocującego, które finalnie pozostało uniesione pod kątem 30 stopni w stosunku do osi woblera. Ten prosty zabieg umożliwia  pełną kontrolę i łatwość manewrowania ciężką przynętą nawet na bardzo  dużych dystansach. Wobler na całej trasie" słucha się" wędkarza reagując na wszelkie szarpnięcia, podbicia itp. sztuczki. Wykonanie na dystansie 30-40 metrów zaoczkowania czy "eski" na powierzchni lustra wody nie sprawia najmniejszego problemu. Prowadzenie z nurtem w opadzie? Proszę bardzo, lusterkuje jak ta lala  :)  Przesadzam? Być może...ale taki właśnie jest PANIC.

post-52196-0-50643300-1429822649_thumb.jpg

post-52196-0-98443000-1429822662_thumb.jpg

post-52196-0-92233800-1429822676_thumb.jpg

post-52196-0-48547300-1429822696_thumb.jpg

post-52196-0-99077600-1429822708_thumb.jpg

• Like 6

Wreszcie się doczekałem... :rolleyes:

"Cienki" był w moim mniemaniu świetnym woblerem,jeśli "Panic" jest jeszcze lepszy to strach pomyśleć co będzie za rok czy dwa. :)

Wygląd zabójczy o pracę można być spokojnym,krótko Adam,super robota.

Ps.Te cztery z fotki to moje? ;)

Wreszcie się doczekałem... :rolleyes:

"Cienki" był w moim mniemaniu świetnym woblerem,jeśli "Panic" jest jeszcze lepszy to strach pomyśleć co będzie za rok czy dwa. :)

Wygląd zabójczy o pracę można być spokojnym,krótko Adam,super robota.

Ps.Te cztery z fotki to moje? ;)

Dzięki za wiarę w sukces hehe

Sam wiesz Krystiano, że wygląd ma u mnie drugorzędne znaczenie. Praca, praca i jeszcze raz praca. Będę coraz bardziej skłaniał się ku ortodoksyjności umaszczenia woblerów w sensie zachowania tradycyjnych, sprawdzonych wzorców. To zaprocentuje w przyszłości i nie chodzi mi o mnie, ale o wędkarzy stosujących moje przynęty ;)

Co do tych czterech. No niestety. Ta seria jest już dawno zamknięta. Ale dosychają kolejne, także nie ma strachu. W końcu sezon nadchodzi :)  Zaraz zapodam filmik z testu wannowego cobyście cokolwiek pojęli o czym piszę, bo sam gubię się już w tych bredniach hehe :rolleyes:

• Like 3

Ciekawa konstrukcja Adam.Maj niebawem,będą solidne Wiślane testy B)

Dokładnie tak. We wtorek rozsyłam pierwsze egzemplarze. Niech moc będzie z nimi :)

Ciekawe co ryby na Bugu na to :P

Na Bug też jedzie grubsza partia. Na pewno będà ostro łowić, bo to akcja sprawdzonego już na bużańskich bolkach "Cienkiego" tylko troszkę ulepszona ;)

Adam wszystkie sPANICowane wobki są na hologramie czy tylko wybrane ??

Niestety nie. Wersja holo jest robiona na indywidualne zamòwienie. Wykonanie jest dosyć czasochłonne, a i odpowiednia folia kosztowna. Czasami jednak ta wersja potrafi odczarować wodę ;)

Adam,te jedenastki będą też "troszkę" lżejsze...? :rolleyes:

Tak. Pod zamòwienie mogę zrobić dowolnà gramaturę. Dla siebie robiłem 14 gramowe do wyłàcznego prowadzenia z pràdem z częstym oczkowaniem. W poprzek lub pod pràd takim woblerem nie połowisz, bo będzie wychodził do powierzchni. To już sà konstrukcje pod konkretne miejsca i warunki. Znasz zachowania bolkòw więc napewno wiesz o czym piszę ;)

• Like 1