Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Realizując koncepcję dalekosiężnej Boleniówki powstał model Panic XF. Skrót od Xtreme Flight ;) Praca przynęty zbliżona do WTD, jednak można prowadzić ją również pod lustrem w klasyczny sposób. Podbicie kija powoduje gwałtowne wyjście do powierzchni i zaoczkowanie, bądź przejechanie na ogonie; w zależności od potrzeb. Typowe WTD po powierzchni wody na bardzo dużych dystansach też nie sprawia problemu. Obciążenie rozłożone jest na całej długości woblera jednak główna masa skupiona jest w części ogonowej co sprawia, że wobler leci jak pocisk osiągając ponad 100 metrowe odległości. Napewno sprawdzi się na odległych wislanych kosach niedostępnych dla standardowych przynęt.

post-52196-0-11177700-1432447690_thumb.jpg

• Like 5

osiągając ponad 100 metrowe odległości.

:o !!! :whistling:

Adam , czy łowiłeś na "Panic" , w wodach stojących?. To pytanie związku z dyskusją na temat "żerańskich boleni"

Ponieważ warszawskie bolki wyraźnie przestawiły się na nocne żerowanie , to czy próbowałeś nim łowić po zmroku?.

Dzisiaj pierwsze wodowanie Panica 8cm/16g. Co prawda tylko godzinkę w centrum miasta, bo byłem przejazdem. I to jest to. Na moim lekkim zestawie (CD 3,05m do 14g) daje dużo większy komfort i spokój psychiczny o kij, niż wersja 10cm, która i swoje przeznaczenie z pewnością u mnie znajdzie. Ósemeczka leci, jak przecinak i co najważniejsze, super tańczy na powierzchni i to już po pierwszym zakręceniu korbką kołowrotka. Praktycznie nie stawia oporu, sunie tylko po powierzchni z pyszczkiem nad wodą.

• Like 2

Dzisiaj pierwsze wodowanie Panica 8cm/16g. Co prawda tylko godzinkę w centrum miasta, bo byłem przejazdem. I to jest to. Na moim lekkim zestawie (CD 3,05m do 14g) daje dużo większy komfort i spokój psychiczny o kij, niż wersja 10cm, która i swoje przeznaczenie z pewnością u mnie znajdzie. Ósemeczka leci, jak przecinak i co najważniejsze, super tańczy na powierzchni i to już po pierwszym zakręceniu korbką kołowrotka. Praktycznie nie stawia oporu, sunie tylko po powierzchni z pyszczkiem nad wodą.

Czyli jest wszystko tak jak Ci opisałem przez tel... :rolleyes: ;)

Edytowane przez krystiano1981r
  • Like 2

:o !!! :whistling:

Adam , czy łowiłeś na "Panic" , w wodach stojących?. To pytanie związku z dyskusją na temat "żerańskich boleni"

Ponieważ warszawskie bolki wyraźnie przestawiły się na nocne żerowanie , to czy próbowałeś nim łowić po zmroku?.

Na wodach stojàcych nigdy boleni nie łowiłem. Kiedyś przyłowiłem grubego bolka na zaporòwce Nielisz ale ten palnàł w 9 cm Predatora

Manns'a w kolorze...kupy :))) plywaliśmy wtedy za sandaczami. Pamiętam, że tego roku chłopaki ktòrzy częściej tam zaglàdali wyjeli kilka grubych rap na moje jerki też przy sandaczowaniu. Co do KŻ, nie byłem, nie łowiłem ale narobiłeś mi ochoty i trzeba będzie spròbować. Może faktycznie topwatery zdały by tam egzamin. Takie uciekajàce po powierzchni przynęty często pobudzajà rapy do żerowania ;)

• Like 1

I tak właśnie należy prowadzić te przynęty ;)

• Like 2

Właśnie wróciłem ze wschodniej rubieży. Ledwo udało mi się zorganizować dwie godzinki łowienia, ale dobre i to :) Odwiedziłem jedną boleniową metę, niestety zero aktywności żerowej :( Próby prezentacji Panica w opadzie zakończyły się takim oto przyłowem. Z piaszczystej łachy po białoruskiej stronie zameldował się na 11-stkę taki zębaty amator uklei :))))

Piękny ten nasz Bug ;)

post-52196-0-65701500-1432596069_thumb.jpg

post-52196-0-53235400-1432596111_thumb.jpg

• Like 7

Biały duszek. Jedna z kilkunastu sandaczówek na nocki dla Kolegi z forum. Sezon w pełni, zaraz zaczną się sandacze i ciężko to wszystko poogarniać. Żeby doba miała ze 40 h... :)

Kolejny aparat w serwisie po kąpieli w Rabie :))) więc znowu będę Was katował zdjęciami z telefonu :) To co najważniejsze chyba widać ;)

post-52196-0-70276200-1432726998_thumb.jpg

post-52196-0-56115800-1432727045_thumb.jpg

post-52196-0-91603100-1432727056_thumb.jpg

post-52196-0-83675200-1432727075_thumb.jpg

post-52196-0-32176400-1432727102_thumb.jpg

post-52196-0-44750600-1432727129_thumb.jpg

• Like 5

nocniki wymiatają :)) wstaw foto jak będą skończone

Jutro wkleję stery i coś pstrykne :) Kształt steru i kąt naciecia już dopracowane, więc w zasadzie to tylko formalność. Praca - bardzo drobniutkie mrowienie. Uwielbiam takie woblery. Majstersztyk na grube, ostrożne rybska ;)