spinnerman Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Piękne kolorki To zasługa farb ... ale dzięki. Kolorek można zrobić dowolny, ważne żeby był łowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Dzisiaj było rekonesansowo-spacerowo-biwakowo Woda na Wisełce poszła około metra w górę i cała ukleja siedzi w zalanych trawach, gdzie bolki cedzą ją aż miło. Panic w takich warunkach znowu nie zawiódł. Prowadzony z prądem wzdłuż zalanych traw dał trzy ryby w granicy 60-70 cm i jeden spad ładnego 70-taka który capnął pod samymi nogami i po efektownym kotle pokazał tylko ogon Jedna ryba padła na 8-kę, pozostałe na 10-kę. Powiem jedno, po dzisiejszym dniu stwierdzam, że w tych wobach jest moc A kiełbacha z ogniska - bezcenna 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Sandaczowe nocniki po usterzeniu. Piękna lusterkująca akcja. Nie gasną nawet przy najwolniejszym prowadzeniu. Myślę, że i nie jeden Bolek chętnie je powącha 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Taki 70+ wychlapany na 17 gramową 8-kę Był jeszcze jeden niestety po bardzo mocnym strzale zszedł w rynnę najeżoną zaczepami i zaplątał plecionkę w jakichś konarach. Mam nadzieję, że ryba uwolniła się, bo wobler niestety na sztywno utkwił i został Pomimo płynącej dzisiaj przyborowej brei bolki były aktywne i tłukły w linii brzegowej w zastoiskach gdzie schronienie znalazła drobnica. Brania bardzo zdecydowane i widowiskowe. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Dzisiejszy na XF-a 10 cm. Strzelił za filarem mostu Ś-D. Był jeszcze jeden ale zaraz po braniu spadł. Woda już się oczyszcza i robi się naprawdę ciekawie szkoda, że tak mało czasu na łowienie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Adam na jerki maluchy brały okonie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 O diabły rogate!!! Kolorek im podpasował )) Mòwiłem, że jest git Kilka dni temu dostałem zlecenie na Fat Boye w tym kolorku, z tym, że 11 cm. Skandynawskie szczupaki baaardzo go polubiły A Ty Tomasz gdzie rejsujesz? Co to za woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Wróciłem z tygodniowego wypadu do Szwecji , pogoda fatalna , cały tydzień 10-12 stopni , porwisty wiatr , grad , ulewy i czasem słońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 No szkoda, szkoda wyjazdu Ale còż, taki nasz wędkarski los Teraz bierz się za krajowe bolki, bo rozkręciły się na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkulski Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Szybki wypad przed pracą nad rzeke, i taki klenio 43cm pacnął na panicusa, klenie bardzo lubią tego wobka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Super! Możesz opisać jak prowadzisz ten wobler na klenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkulski Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Jasne, wrzucam wobka w warkocz i sprowadzam go z prądem kasując tylko luz na plecionce kołowtotkiem, lekko podszarpując co kilka obrotów korbą, taka woblerowa przepływanka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Realizując koncepcję dalekosiężnej Boleniówki powstał model Panic XF. Skrót od Xtreme Flight Praca przynęty zbliżona do WTD, jednak można prowadzić ją również pod lustrem w klasyczny sposób. Podbicie kija powoduje gwałtowne wyjście do powierzchni i zaoczkowanie, bądź przejechanie na ogonie; w zależności od potrzeb. Typowe WTD po powierzchni wody na bardzo dużych dystansach też nie sprawia problemu. Obciążenie rozłożone jest na całej długości woblera jednak główna masa skupiona jest w części ogonowej co sprawia, że wobler leci jak pocisk osiągając ponad 100 metrowe odległości. Napewno sprawdzi się na odległych wislanych kosach niedostępnych dla standardowych przynęt.Chcę takie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Andrzeju będą za około tydzień to dam Ci znać tel. Na razie zbroję się na jutrzejszy wyjazd na Bug. Ukleja zaczęła się trzeć więc pojadę troszkę grubej Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 I jak, wyjazd udany?Do mnie dotarła paczka - bardzo dziękuję!Wykonanie rewelka!!! A przy okazji - jakiś czas temu na giełdzie Twoje jerki były.Spóźniłem się i został tylko jakiś dziwny kolor..... :/Wziąłem, a co.Okazało się, że salmowskiego slidera moje rybki mają w nosie.A zainteresowanie HMS'em jest.Co prawda ryba się spięła bo źle zaciąłem, ale była - w dniu kiedy wszystko inne miały w d.Dodatkowo jedno lekkie puknięcie i jedno odprowadzenie pod nogi....ten szczupaczek był niewiele większy od 11cm jerka Cieszę się nawet z tego, bo już miałem chwilę zwątpienia w jerkowanie, a dzięki temu kolorystycznemu dziwactwu dałem jeszcze szansę jerkom.Adam - dziękuję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Dzisiaj krótki spływ Oderką. Główny cel- klenie. Ale te miały celowniki poprzestawiane i niestety nie dopisały. Powyżej jednej z obławianych miejscówek pokazał się bolek. Nie lubię łowić z prądem i rzadko tak łowię, ale jak się nie ma, co się lubi... Trzeci rzut sPanicowaną ósemką i wreszcie nie tylko sam gejzer, ale w połączeniu z kopnięciem w kij. Rapka wymiarowa, ale 65 to ona nie miała, więc tym razem bez foty. Ale cieszy już fakt skuszenia ryby do brania na topwatera. Chyba kumam tego wobka, bo w ciągu pół godziny miałem jeszcze 3 strzały, w tym jeden na pewno czegoś solidnego, niestety rybki spudłowały. Acha. Na powierzchni praktycznie nie było widać ataków. PozdrówkaKamil 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Adam, takiego brania boleniowego w swojej ponad 30 letniej karierze spinningowej jeszcze nie widziałem... Potężne kopnięcie i gajzer wody, a co najpiękniejsze, że cały spektakl odbywał się na moich oczach. Stałem na wysokiej skarpie i obserwowałem pracę świeżo nabytych 11 - stek i w pewnym momencie woda poprostu się otworzyła Szczerze powiedziawszy, to nigdy nie łowiłem boleni przynętami tej wielkości i miałem pewne obawy ale tylko do pierwszego brania Były jeszcze dwie mniejsze ryby i kilka spudłowanych atakòw. Woblery, że tak powiem magiczne Czekam na obiecane 8 i 10 . Wielkie dzięki. Jutro zadzwonię. Pozdrawiam. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) @spinnerman teraz chyba już nikt nie ma wątpliwości, że stworzyłeś coś wyjątkowego każdy twórca chciałby aby w jego wątku odbywały się takie meldunki jeszcze raz graty łownego modelu. Edytowane 7 Czerwca 2015 przez Pride 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Panowie dziękuję za fotki, relacje i dobre słowo. To daje kopa i nakręca do dalszej pracy. Daje też poczucie, że robi się coś wartościowego dla Kolegòw po kiju, a w moim przypadku to sprawa priorytetowa. Wobler ma łowić i dawać wędkarzowi poczucie, że ma dobrà przynęte i nie traci czasu nad wodà @Drac każdy wyjazd and ryby jest wartościowy, bo daje nowe doświadczenia nawet jak rybki czasami nas olewajà hehe Trafiła się jedna grubsza rapa ale jakaś taka chuda i ryby o wymiarach nieforumowych. Ogòlnie woda na granicznym Bugu martwa. Opinie miejscowych wędkarzy nie napawajà optymizmem. Osobiście sam spodziewałem się lepszych wynikòw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Taka bużańska rapa trafiła się w sobotę na 10-kę Panic XF 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Adam nie będę ukrywał , że z ogromnym zainteresowaniem śledzę Panic- doniesienia.Co tu urywać , stworzyłeś potwora .Gratuluję . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Cześć Adamie. Zgadzam się z kolegami powyżej- stworzyłeś wabik wyjątkowy. Ktoś parę stron wcześniej pytał czy Paniki będą skuteczne na zaporówkach- potwierdzam, są bardzo skuteczne; krótki wypad i w pół godziny 2 bolki 67 i 70 i jeden zwrot przez rufę przy samym brzegu. Brania bardzo agresywne, po zaoczkowaniu woblerem powierzchni wody, Panic 10.Sorry za jakość zdjęć- nowy telefon i ustawienia marne. Na priv wysyłam zapytanie o zamówienie - koledzy też chcą Panica Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Adam nie będę ukrywał , że z ogromnym zainteresowaniem śledzę Panic- doniesienia.Co tu urywać , stworzyłeś potwora .Gratuluję .Oj tam odrazu potwora. Taki tam mały esesman wyszedł hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Cześć Adamie. Zgadzam się z kolegami powyżej- stworzyłeś wabik wyjątkowy. Ktoś parę stron wcześniej pytał czy Paniki będą skuteczne na zaporówkach- potwierdzam, są bardzo skuteczne; krótki wypad i w pół godziny 2 bolki 67 i 70 i jeden zwrot przez rufę przy samym brzegu. Brania bardzo agresywne, po zaoczkowaniu woblerem powierzchni wody, Panic 10.Sorry za jakość zdjęć- nowy telefon i ustawienia marne. Na priv wysyłam zapytanie o zamówienie - koledzy też chcą Panica Dżizes Tomek ta ryba wygląda jak tarpon !!! Gratulacje. Mam info, że na pewnej lubelskiej zaporówce też połowili ładnych kabanow na 10 i 11-stki. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 "Panic-omanii" cd.... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi