Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

No ładnie Krystian, a już myślałem, że odpuściłeś na jakiś czas bolkom, ale jakoś mi to do Ciebie nie pasowało :) Piękna rybka. Graty.

Dzięki. :)

Nie odpuściłem Adam,ale kompletny brak czasu mnie dopadł,natłok spraw zawodowych... :unsure:

Ciekawa historia z tymi dzisiejszymi bolkami.Wiatr,deszcz i zero oznak żerowanie a jednak zechciały "wyjść" do powierzchni po Panica... :rolleyes: Ta przynęta musi nieźle mieszać im głowach (czyt. linii bocznej :ph34r: )

Pzdr

• Like 1

Dzięki. :)

Nie odpuściłem Adam,ale kompletny brak czasu mnie dopadł,natłok spraw zawodowych... :unsure:

Ciekawa historia z tymi dzisiejszymi bolkami.Wiatr,deszcz i zero oznak żerowanie a jednak zechciały "wyjść" do powierzchni po Panica... :rolleyes: Ta przynęta musi nieźle mieszać im głowach (czyt. linii bocznej :ph34r: )

Pzdr

Dokładnie tak. Cała "tajemnica" tkwi w specyficznym, nerwowym ruchu tych woblerów. To tak jak z blaszką okoniową - niby dwie jednakowe a jedna kosi, druga nie jest warta funta kłaków hehe

Panic 10 pomimo, że łowi, to będzie jeszcze odrobinę tu i tam zmodyfikowany. 8-ki są bez zastrzeżeń ;)

• Like 1

Testowany jest nowy - stary model 8-ki z 2013r . Wobler bardzo żywy i pracujący kilka cm pod powierzchnią. Wczoraj kosił na Bugu. Wstępne opinie są baaardzo obiecujące :) Pokażę w całości jak będą dograne wszystkie detale ;)

Odnośnie wczorajszych wiadomości na priv. Informuję wszem i wobec, że nie robiłem, nie robię i napewno nie będę robił woblerów z żywicy...

post-52196-0-44468000-1434014034_thumb.jpg

• Like 3

Gratuluję Krystian. Po Twoim telefonie poszedłem na rozmytą główkę i na 8-kę złowił dwie ryby w granicach 50 cm. Miejscówka zapowiadała się dobrze dopóki nie przyszło czterech ćwoków z reklamówką piwa... Cóż, niedziela na Pradze hehe Ale nie ma tego złego... Postanowiłem Popróbować znapływu główki za sandałem i około 23 zameldował mi się na 9-ce Minnow Holo taki kabanek :))) Tak pod 80 centów. Oj, pokazał swój wislany temperament ;)

post-52196-0-59722400-1434323913_thumb.jpg

post-52196-0-08846800-1434323979_thumb.jpg

post-52196-0-26552400-1434324002_thumb.jpg

post-52196-0-32198100-1434324039_thumb.jpg

post-52196-0-98314200-1434324067_thumb.jpg

• Like 12

Adam , gratulacje :clappinghands:

Z taką rybką w wiślanym nurcie , jest fajna jazda :)  i wysoki skok adrenaliny.

Ryba złowiona na swojaka , podwójna satysfakcja.

Dzięki :)

Akurat w nocy te duże ryby walczą jakoś inaczej; jakby traciły orientację i nie wiedziały co się dzieje. Dopiero jak poczuł kamiory pod bebzunem to pokazał kto tu żądzi hehe

• Like 1

Krótki wypad na jezioro przed pracą, od świtu przez godzinę dobre żerowanie, potem wszystko siadło ale jednego dopadłem (69cm) a drugi chybił. Oczywiście Panic 10. Jak wychodziłem z domu o tej chorej godzine żona (chyba przez sen) powiedziała, że ja i moi koledzy, wszyscy jesteśmy stuknięci ;) ,post-55633-1434440021,1511_thumb.jpg

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez tombrajder
  • Like 3

Dzisiaj Adam pojechałem się odegrać po wczorajszej porażce... ;)

Cztery brania zaliczyłem.

Trzy rybki skusił Panic 8 a jedną Cienki (odkąd łowię Panicami Cienkiego trochę zaniedbałem,ale obiecuję poprawę ;) )

post-51985-0-28583400-1434570304_thumb.jpg

Jedna z wcześniejszych fotek

Zatytułowałem ją,"Złowiony na Panica" :rolleyes:

Trochę słabo się wciąłem,ale i tak byłem bez szans... ;)

post-51985-0-65672800-1434570658_thumb.jpg       

Pzdr

• Like 6

Krótki wypad na jezioro przed pracą, od świtu przez godzinę dobre żerowanie, potem wszystko siadło ale jednego dopadłem (69cm) a drugi chybił. Oczywiście Panic 10. Jak wychodziłem z domu o tej chorej godzine żona (chyba przez sen) powiedziała, że ja i moi koledzy, wszyscy jesteśmy stuknięci ;) ,attachicon.gif20150616_040651.jpg

Graty Tomek. No , ze stojàcej wody bolki to dopiero wyczyn. Temat ciàgle nierozpracowany i warty uwagi. Twoje oliwki dosychajà i lada dzień będę słał ;) A bolenioza... to faktycznie ciężka choroba :))) Pozdrawiam.

Dzisiaj Adam pojechałem się odegrać po wczorajszej porażce... ;)

Cztery brania zaliczyłem.

Trzy rybki skusił Panic 8 a jedną Cienki (odkąd łowię Panicami Cienkiego trochę zaniedbałem,ale obiecuję poprawę ;) )

attachicon.gifa2.JPG

Jedna z wcześniejszych fotek

Zatytułowałem ją,"Złowiony na Panica" :rolleyes:

Trochę słabo się wciąłem,ale i tak byłem bez szans... ;)

attachicon.gifa3.JPG       

Pzdr

Krystian ale masz metę na te kabany. Graty chłopie.

Cienki będzie w dalszym ciągu robiony, bo to dobry jesienny wobler o bardzo stonowanej pracy. Będą też dwa nowe modele sterówek 7 i 9 cm w dwóch wersjach wagowych do szybkiego i wolnego prowadzenia. Tylko skąd brać na to czas??? :)

• Like 1

Na kanale Panic też skuteczny ( pewnie jak ktoś w końcu wrzuci go do morza to się okaże, że w Bałtyku też są bolki [emoji6] ). Wyjazd krótki jak zwykle. Jeden jak niżej, jeden nie trafił a trzeci zmienił zdanie w ostatniej chwili. Agresja brania niesamowita. Wcześniej nie mogłem nic tam złowić - bolki trudniejsze niż brzegowe jeziorowce- równy brzeg bez żadnych charakterystycznych punktów, wzdłuż którego cały czas kursują. Ludzie zamawiajcie Paniki u Adama, łówcie i wypuszczajcie bolki! A Ty Adam zastrzeż wzór w Urzędzie Patentowy [emoji6] post-55633-1434656781,7741_thumb.jpg post-55633-1434656822,6376_thumb.jpg

• Like 5

Nigdy nie łowiłem celowo bolkòw na stojàcej wodzie i nie mam o tym pojęcia, ale skoro Panicki sprawdzajà Ci się tak dobrze to chyba w końcu trzeba będzie wybrać się na kanał żerański ;) Jutro leci do Was paka z całà rozmiaròwkà Paniczkòw :) Czekam Tomku na kolejne wieści z pola bitwy :) Łamcie kije ;) Pozdrawiam.

• Like 1

Ludzie zamawiajcie Paniki u Adama, łówcie i wypuszczajcie bolki! A Ty Adam zastrzeż wzór w Urzędzie Patentowy

i to jest słuszna koncepcja :)

Nigdy nie łowiłem celowo bolkòw na stojàcej wodzie i nie mam o tym pojęcia, ale skoro Panicki sprawdzajà Ci się tak dobrze to chyba w końcu trzeba będzie wybrać się na kanał żerański

A to jest bardzo słuszna koncepcja :) :) .

• Like 1

i to jest słuszna koncepcja :)

A to jest bardzo słuszna koncepcja :) :) .

Z tym opatentowaniem to nie jest taka prosta sprawa. Temat był tu już wałkowany. Wystarczy odrobinę zmienić bryłę woblera, sposób jego wykończenia itp. i nie będzie to już ta sama przynęta. Są jednak pewne niuanse które sprawiają, że jedne woblery łowią więcej a inne mniej a tego tak łatwo podrobić się nie da ;)

Edytowane przez spinnerman
  • Like 1

Wczoraj ulewa dopadła mnie po kilku kilometrowym marszu na miejscówkę. Ani wracać, ani się schować. Trzeba było przeczekać i przyjąć na siebie trochę wody ;) O dziwo, klenie zbierały Brombę nawet w trakcie deszczu ;)

Później się wypogodziło, a w klatce, którą już prawie minąłem, pokazał się bolenik. Dłuuuuuugi rzut sPanicowaną ósemeczką i po kilku obrotach korbką strzał ;) Fajny hol, bo na długim dystansie ;) Rozmiarowo wciąż mogło by być lepiej, ale grut, że jest progres ;)

11snm7d.jpg

Potem jeszcze zatrzymałem się na jednej z główek. Nurt pod drugim brzegiem. U mnie prawie stojaca woda i zero warkocza. Rzucam lekko z nurtem i ciągnę pod prąd. W połowie drogi lej na wodzie i niecelny całus. Aż przykucnąłem, bo stałem, jak świeczka. Natychmiast podaję mu znowu woblera, ale pod nieco innym kątem. Mniej więcej w tym samym miejscu pojawia się piękny garb wody za przynętą i przez kilka metrów go eskortuje, po czym znika. Odpuścił. Ale widok fantastyczny. 

• Like 11