spinnerman Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 No ładnie Krystian, a już myślałem, że odpuściłeś na jakiś czas bolkom, ale jakoś mi to do Ciebie nie pasowało Piękna rybka. Graty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 No ładnie Krystian, a już myślałem, że odpuściłeś na jakiś czas bolkom, ale jakoś mi to do Ciebie nie pasowało Piękna rybka. Graty.Dzięki. Nie odpuściłem Adam,ale kompletny brak czasu mnie dopadł,natłok spraw zawodowych... Ciekawa historia z tymi dzisiejszymi bolkami.Wiatr,deszcz i zero oznak żerowanie a jednak zechciały "wyjść" do powierzchni po Panica... Ta przynęta musi nieźle mieszać im głowach (czyt. linii bocznej )Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Kiedyś napisałeś że łowisz tylko na swoje przynęty..... już wiem dlaczego Po co zakładać inne g. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Dzięki. Nie odpuściłem Adam,ale kompletny brak czasu mnie dopadł,natłok spraw zawodowych... Ciekawa historia z tymi dzisiejszymi bolkami.Wiatr,deszcz i zero oznak żerowanie a jednak zechciały "wyjść" do powierzchni po Panica... Ta przynęta musi nieźle mieszać im głowach (czyt. linii bocznej )PzdrDokładnie tak. Cała "tajemnica" tkwi w specyficznym, nerwowym ruchu tych woblerów. To tak jak z blaszką okoniową - niby dwie jednakowe a jedna kosi, druga nie jest warta funta kłaków hehe Panic 10 pomimo, że łowi, to będzie jeszcze odrobinę tu i tam zmodyfikowany. 8-ki są bez zastrzeżeń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Kamil łowi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) priv Edytowane 10 Czerwca 2015 przez Leszek-1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Testowany jest nowy - stary model 8-ki z 2013r . Wobler bardzo żywy i pracujący kilka cm pod powierzchnią. Wczoraj kosił na Bugu. Wstępne opinie są baaardzo obiecujące Pokażę w całości jak będą dograne wszystkie detale Odnośnie wczorajszych wiadomości na priv. Informuję wszem i wobec, że nie robiłem, nie robię i napewno nie będę robił woblerów z żywicy... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysocki1 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Wczoraj 65 cm na zdjęciu i 70-tka skusiły się na starszy model 10, także potwierdzam wszystkie modele kolegi Spinnerman działają na bolenie jak płachta na byka . Gratulacje dla twórcy. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Piękna ryba Piotrze. Jak mniemam z Oderki? Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysocki1 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Dzięki wielkie oczywiście odra lubuskie. To ja dzięki, twoja robota drażni bolenie że aż miło patrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Dzisiejsza z dwóch rybek Adam.Brania zacne,na długo pozostają w pamięci...Pzdr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Gratuluję Krystian. Po Twoim telefonie poszedłem na rozmytą główkę i na 8-kę złowił dwie ryby w granicach 50 cm. Miejscówka zapowiadała się dobrze dopóki nie przyszło czterech ćwoków z reklamówką piwa... Cóż, niedziela na Pradze hehe Ale nie ma tego złego... Postanowiłem Popróbować znapływu główki za sandałem i około 23 zameldował mi się na 9-ce Minnow Holo taki kabanek )) Tak pod 80 centów. Oj, pokazał swój wislany temperament 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 (edytowane) Adam , gratulacje Z taką rybką w wiślanym nurcie , jest fajna jazda i wysoki skok adrenaliny.Ryba złowiona na swojaka , podwójna satysfakcja. Edytowane 15 Czerwca 2015 przez pisarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Adam , gratulacje Z taką rybką w wiślanym nurcie , jest fajna jazda i wysoki skok adrenaliny.Ryba złowiona na swojaka , podwójna satysfakcja.Dzięki Akurat w nocy te duże ryby walczą jakoś inaczej; jakby traciły orientację i nie wiedziały co się dzieje. Dopiero jak poczuł kamiory pod bebzunem to pokazał kto tu żądzi hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Krótki wypad na jezioro przed pracą, od świtu przez godzinę dobre żerowanie, potem wszystko siadło ale jednego dopadłem (69cm) a drugi chybił. Oczywiście Panic 10. Jak wychodziłem z domu o tej chorej godzine żona (chyba przez sen) powiedziała, że ja i moi koledzy, wszyscy jesteśmy stuknięci , Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Czerwca 2015 przez tombrajder 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Dzisiaj Adam pojechałem się odegrać po wczorajszej porażce... Cztery brania zaliczyłem.Trzy rybki skusił Panic 8 a jedną Cienki (odkąd łowię Panicami Cienkiego trochę zaniedbałem,ale obiecuję poprawę ) Jedna z wcześniejszych fotekZatytułowałem ją,"Złowiony na Panica" Trochę słabo się wciąłem,ale i tak byłem bez szans... Pzdr 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Krótki wypad na jezioro przed pracą, od świtu przez godzinę dobre żerowanie, potem wszystko siadło ale jednego dopadłem (69cm) a drugi chybił. Oczywiście Panic 10. Jak wychodziłem z domu o tej chorej godzine żona (chyba przez sen) powiedziała, że ja i moi koledzy, wszyscy jesteśmy stuknięci ,20150616_040651.jpgWysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Graty Tomek. No , ze stojàcej wody bolki to dopiero wyczyn. Temat ciàgle nierozpracowany i warty uwagi. Twoje oliwki dosychajà i lada dzień będę słał A bolenioza... to faktycznie ciężka choroba )) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Dzisiaj Adam pojechałem się odegrać po wczorajszej porażce... Cztery brania zaliczyłem.Trzy rybki skusił Panic 8 a jedną Cienki (odkąd łowię Panicami Cienkiego trochę zaniedbałem,ale obiecuję poprawę ) a2.JPGJedna z wcześniejszych fotekZatytułowałem ją,"Złowiony na Panica" Trochę słabo się wciąłem,ale i tak byłem bez szans... a3.JPG PzdrKrystian ale masz metę na te kabany. Graty chłopie. Cienki będzie w dalszym ciągu robiony, bo to dobry jesienny wobler o bardzo stonowanej pracy. Będą też dwa nowe modele sterówek 7 i 9 cm w dwóch wersjach wagowych do szybkiego i wolnego prowadzenia. Tylko skąd brać na to czas??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Na kanale Panic też skuteczny ( pewnie jak ktoś w końcu wrzuci go do morza to się okaże, że w Bałtyku też są bolki [emoji6] ). Wyjazd krótki jak zwykle. Jeden jak niżej, jeden nie trafił a trzeci zmienił zdanie w ostatniej chwili. Agresja brania niesamowita. Wcześniej nie mogłem nic tam złowić - bolki trudniejsze niż brzegowe jeziorowce- równy brzeg bez żadnych charakterystycznych punktów, wzdłuż którego cały czas kursują. Ludzie zamawiajcie Paniki u Adama, łówcie i wypuszczajcie bolki! A Ty Adam zastrzeż wzór w Urzędzie Patentowy [emoji6] Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Nigdy nie łowiłem celowo bolkòw na stojàcej wodzie i nie mam o tym pojęcia, ale skoro Panicki sprawdzajà Ci się tak dobrze to chyba w końcu trzeba będzie wybrać się na kanał żerański Jutro leci do Was paka z całà rozmiaròwkà Paniczkòw Czekam Tomku na kolejne wieści z pola bitwy Łamcie kije Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Ludzie zamawiajcie Paniki u Adama, łówcie i wypuszczajcie bolki! A Ty Adam zastrzeż wzór w Urzędzie Patentowy i to jest słuszna koncepcja Nigdy nie łowiłem celowo bolkòw na stojàcej wodzie i nie mam o tym pojęcia, ale skoro Panicki sprawdzajà Ci się tak dobrze to chyba w końcu trzeba będzie wybrać się na kanał żerańskiA to jest bardzo słuszna koncepcja :) . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Adam! Gryzą Go! P.S.Dzisiaj znowu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) i to jest słuszna koncepcja A to jest bardzo słuszna koncepcja :) .Z tym opatentowaniem to nie jest taka prosta sprawa. Temat był tu już wałkowany. Wystarczy odrobinę zmienić bryłę woblera, sposób jego wykończenia itp. i nie będzie to już ta sama przynęta. Są jednak pewne niuanse które sprawiają, że jedne woblery łowią więcej a inne mniej a tego tak łatwo podrobić się nie da Edytowane 19 Czerwca 2015 przez spinnerman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Adam Panic-i dotarły expresem,dzięki wielkie.Na weekend mam plan wyskoczyć gdzieś nad wodę,jak pogoda pozwoli oczywiście bo prognozy mało zachęcające są....Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Wczoraj ulewa dopadła mnie po kilku kilometrowym marszu na miejscówkę. Ani wracać, ani się schować. Trzeba było przeczekać i przyjąć na siebie trochę wody O dziwo, klenie zbierały Brombę nawet w trakcie deszczu Później się wypogodziło, a w klatce, którą już prawie minąłem, pokazał się bolenik. Dłuuuuuugi rzut sPanicowaną ósemeczką i po kilku obrotach korbką strzał Fajny hol, bo na długim dystansie Rozmiarowo wciąż mogło by być lepiej, ale grut, że jest progres Potem jeszcze zatrzymałem się na jednej z główek. Nurt pod drugim brzegiem. U mnie prawie stojaca woda i zero warkocza. Rzucam lekko z nurtem i ciągnę pod prąd. W połowie drogi lej na wodzie i niecelny całus. Aż przykucnąłem, bo stałem, jak świeczka. Natychmiast podaję mu znowu woblera, ale pod nieco innym kątem. Mniej więcej w tym samym miejscu pojawia się piękny garb wody za przynętą i przez kilka metrów go eskortuje, po czym znika. Odpuścił. Ale widok fantastyczny. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi