pisarz Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Wczoraj było " ciężkie " spotkanie z forumowy kolegą, notabene koneserem łiskaczy z których potrafi wyczarować naprawdę ciekawe mixy hehe. Niebezpieczne jest jednak to, że zamieszkał w sąsiednim bloku hehe Świat jest mały Andrzeju było super a woblery jak leżały tak leżą hehe Tak to się zaczyna . Człowiek nie wielbłą... ))))Na efekty długo nie czekaliśmy . Jak tak dalej pójdzie , to ....... tylko rynek wtórny . Klasyka , o niepijącym wielbłądzie od 0,45 min.https://www.youtube.com/watch?v=O6FdYoLRJbs 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Tak to się zaczyna . Na efekty długo nie czekaliśmy . Jak tak dalej pójdzie , to ....... tylko rynek wtórny . Klasyka , o niepijącym wielbłądzie od 0,45 min.https://www.youtube.com/watch?v=O6FdYoLRJbsPanie, tu się ostro zpitala A jeszcze w międzyczasie sumówki na gwałt trza kończyć. Kto zamówił ten będzie miał na bank. U mnie słowo droższe piniędzy https://www.youtube.com/watch?v=L9hQz42d2Oo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Jak pojedzie, skoro sam nie ma na co łowić? A to jest chyba najgorsza klątwa lurebuildera. Człowiek się narobi i mu wszystko zabiorą... Piękne woby, jak tylko będę miał okazję na jakieś boleniowy wypad to się na pewno zglosze PozdrM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Masz rację Melek Z sandaczówek zostałem tak wyczyszczony, że nawet jak wieczorkiem najdzie mnie ochota by wyskoczyć na Wisełkę za sandałem połazić, to po chwili uświadamiam sobie, że nie mam na co łowić i znowu pozostaje picie browara na tarasie hehe Ale cieszy człowieka jak ludzie podsyłają takie fotki Dla mnie jednak najważniejsze jest aby ludzie mieli pożytek z mojej roboty Edytowane 10 Lipca 2015 przez spinnerman 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Jak to mówią...."dziergaj wobki, będą fotki" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Jak to mówią...."dziergaj wobki, będą fotki" A potem Adam powie " dziergam wobki, fotek brak - chyba z Tobą coś nie tak " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Gdybym rozdawał wobki za fotki, to ktoś musiałby sporo dokładać do tego interesu hehe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Gdybym rozdawał wobki za fotki, to ktoś musiałby sporo dokładać do tego interesu hehePrzecież to pasja nieprzeliczalna na pieniądze :D Twórz i rozmażaj swoje dzieła, bo w pudle dalej mam pustki, a woda się podniosła, może rybki się ruszą Krystian gdzieś jedną ósemkę wycyganił i szczęśliwy Może by tak dyszkę do pralki na wysoką temp. wrzucić, to się skurczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Heh, właśnie dlatego, że pasja to zarobek mikry, a jeszcze fiskus swoje skroi Jeszcze z tydzień i coś tam na giełdzie może się pojawi Kamil, te 10-ki są bardziej wszechstronne jak 8-ki; bynajmniej dla mnie No ale na wobler chowany w pudełku raczej wyników nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 A potem Adam powie " dziergam wobki, fotek brak - chyba z Tobą coś nie tak " Zeby z tymi fotkami to było tak łatwo. Często ludzie sami pływają/łowią i o zrobiene dobrej fotki ciężko. No i kolejna sprawa nie każdy ma super sprzęt do focenia a co najważniejsze nie każdy ma oko fotograficzne heh. Ja np dostaje sporo fotek ale do niczego się spora większość nie nadaje A co do wobków za zdjęcia to miałem tu nawet propozycje, że wyślij Pan kilka wobków a ja bede przesyłał zdjęcia regularnie. Nawet jak złowię rybę na Salmo to zrobie zdjęcie z Pana przynęta.... PozdrM 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Twórz i rozmażaj swoje dzieła, bo w pudle dalej mam pustki, a woda się podniosła, może rybki się ruszą Krystian gdzieś jedną ósemkę wycyganił i szczęśliwy Może by tak dyszkę do pralki na wysoką temp. wrzucić, to się skurczy ? Panowie nie narzekajcie . Chciałbym mieć takie problemy . W Warszawie mamy odwrotnie , czyli Panici w pudełkach i martwa woda .Uprzedzam wszystkie propozycje . mam , ale nie oddam . Edytowane 10 Lipca 2015 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Zeby z tymi fotkami to było tak łatwo. Często ludzie sami pływają/łowią i o zrobiene dobrej fotki ciężko. No i kolejna sprawa nie każdy ma super sprzęt do focenia a co najważniejsze nie każdy ma oko fotograficzne heh. Ja np dostaje sporo fotek ale do niczego się spora większość nie nadaje A co do wobków za zdjęcia to miałem tu nawet propozycje, że wyślij Pan kilka wobków a ja bede przesyłał zdjęcia regularnie. Nawet jak złowię rybę na Salmo to zrobie zdjęcie z Pana przynęta.... PozdrMMyślisz, że tu takich nie ma...??? Były już na tym forum magiczne woblery które łowią dosłownie wszystko w zależności od tego na co akurat jest sezon hehe Takie byli skuteczne, a słuch po nich zaginął )) Dobra przynęta obroni się sama... Edytowane 10 Lipca 2015 przez spinnerman 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Kamil, te 10-ki są bardziej wszechstronne jak 8-ki; bynajmniej dla mnie No ale na wobler chowany w pudełku raczej wyników nie będzie Nie mam innego wyjścia, jak dać im szansę. Zanim pojawiła się "ósemka", miałem na niego kilka pustych brań. Trzeba do niego wrócić. Choć jak wspominałem, na moje łowiska, jak i używany sprzęt, w zupełności wystarcza wersja mniejsza. A i rapiszonom bardzo smakowały Panowie. Podkładanie wobków do rybich pysków? O czym Wy mówicie? To Wy chyba nie wiecie, co się dzieje w tzw. światku karpiowym. Zmiana ciuchów pomiędzy zdjęciami, a nawet podkupywanie ryb do filmów, są na porządku dziennym Uprzedzam wszystkie propozycje . mam , ale nie oddam .I po co kusisz? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Panowie. Podkładanie wobków do rybich pysków? O czym Wy mówicie? To Wy chyba nie wiecie, co się dzieje w tzw. światku karpiowym. Zmiana ciuchów pomiędzy zdjęciami, a nawet podkupywanie ryb do filmów, są na porządku dziennym Hehe znam typa co się chwalił łososiem złowionym w jednej Irl rzece. Problem w tym, że do tej rzeki łososie raczej nie docierają. Kolejna sprawa był to farmiony łosoś norweski (takie jak się kupuje w PL w marketach jak Tesco), koleś wrzucił zdjęcie w świerkach zasypanych śniegiem zaraz po powrocie ze świątecznego urlopu w PL Czego się nie robi dla gratków PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Hehe znam typa co się chwalił łososiem złowionym w jednej Irl rzece. Problem w tym, że do tej rzeki łososie raczej nie docierają. Kolejna sprawa był to farmiony łosoś norweski (takie jak się kupuje w PL w marketach jak Tesco), koleś wrzucił zdjęcie w świerkach zasypanych śniegiem zaraz po powrocie ze świątecznego urlopu w PL Czego się nie robi dla gratków PozdrMAle obciach )))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Dobra, Panowie, bo stracimy resztki wiary w ludzi Kończymy offtopować i czekamy na zakończenie procesu produkcji wobków. A na podstawie własnych przemyśleń stwierdzić muszę, że warto poczekać. Skoro to musi trwać, to ok. Ale przynajmniej otrzymujemy sporo w zamian. Po intensywnym użytkowaniu jedynego egzemplarza, jaki miałem (a więc zawsze wypadało na niego), trzeba przyznać, że powłoka lakiernicza i ogólnie wykończenie, jest prima sort. Zdarzało mi się przesadnie machnąć, lub nie wcelować w samą okolice przybrzeżnych kamieni, a wobler po długim rzucie musiał mieć naprawdę potężną energię. NIe zauważyłem nawet najmniejszego śladu odprysku, że o pęknięciach, czy znacznym ubytku w lakierze nie wspomnę. Pod względem trwałości- 10/10. Co prawda nie tesotwałem go na szczupakach, ale skoro wytrzymał kamienie... To więc dla przypomnienia... P.S.Ryba oczywiście złowiona na trupka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Buchacha ))) Dobre Kamil, dobre. A co do lakieru, to faktycznie jest the best tylko cholernik potrafi ostro zareagować z niektórymi farbami lub innymi lakierami dlatego trzeba uważać jakby ktoś chciał na własną rękę robić jakieś podmalówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Kończymy offtopować i czekamy na zakończenie procesu produkcji wobków.Z tym czekaniem to mam zawsze problem.... Czas stanie w miejscu i za cholerę nie chce ruszyć Adam,nie śpiesz się,ale pospiesz się A tak poważnie,rozpieść,dopieść i dopiero wysyłaj (adres znasz )Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 No, ta seria jest już dopracowana na tip top, zarówno pod względem wyważenia jak też całości konstrukcji. Z uwagi na coraz częstsze info. o meldowaniu się takich koleżków, stelaż we wszystkich Panic-ach włącznie z 8 cm będzie robiony z drutu stalowego 1 mm. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Mój ulubiony model na dużą rzekę 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 nie łuszczy ci sie bezbarwny ze sterow?? po zluszczeniu ster staje się matowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 nie łuszczy ci sie bezbarwny ze sterow?? po zluszczeniu ster staje się matowyBezbarwny może i się łuszczy... Mój po sezonie łowienia i kilku rybach wygląda tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Dzisiaj znów Panic rządził.Dał mi dwie ryby,dwie spinki i jeden chybiony atak,koledze natomiast dał pierwszego bolenia w życiu i to po bardzo spektakularnym braniu... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysocki1 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Wczoraj udało się wyskoczyć po dwóch tygodniach pauzy. Rano padał mocny deszcz, a później słońce naparzało, oprócz tego woda nadal niska i jeszcze spadająca, ale po takiej przerwie głód był silniejszy . Ogólnie dzień udany. Bolek upodobał sobie Panica i jego starszego brata. Oprócz zdjęciowych jeszcze dwa mniejsze.. Dzięki i pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Gratuluję Panowie pięknych Rapek Krystiano, w przyszłym sezonie to ja chiba Ciebie odwiedzę...hehe Może jakiś filmik się zmontuje... Tymczasem taka Japan stajlowa 11-ka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi