Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Jak by był z drewna, to nie doszło by do tej dekapitacji ;)

Jak by wobler o tych gabarytach i konstrukcji (czytaj to co ma w bebechach) był z drewna, to po braniu takiej ryby nic by z niego nie zostało  :D  Na zdjęciu masz przykład woblera z drewna po spotkaniu z około 150 cm kijanką... Tylko nie pisz mi teraz proszę o wyższości lipy nad balsą...

post-52196-0-41832200-1440570969_thumb.jpg

• Like 2

Panie, z drewna jak z drewna. Jakby był z żywicy to by w pysku przyniesł pod nogi :D Tłuką ryby jak ta lala, na każdej stronie wątku po kilka medalowych boleni, ale musi być k..rwa źle bo chemia a nie drewno, nie dogodzisz. Olej  Adaś najlepiej te woblery i wyjedź w Bieszczady.

Edytowane przez Piotrek Sukingaad
  • Like 4

Panie, z drewna jak z drewna. Jakby był z żywicy to by w pysku przyniesł pod nogi :D Tłuką ryby jak ta lala, na każdej stronie wątku po kilka medalowych boleni, ale musi być k..rwa źle bo chemia a nie drewno, nie dogodzisz. Olej  Adaś najlepiej te woblery i wyjedź w Bieszczady.

He, he :D Mogę robić woblery nawet ze styropianu; jeżeli będą łowić, to czemu nie? Lubię drzewo i jestem w stanie wystrugać każdy wobler ale nie każdy będzie przynętą; co najwyżej może posłużyć za kolorowy breloczek do kluczy :) . Nie będę wchodził w szczegóły i kończę te niepotrzebne wywody.

Tu jest fota klamota który strzelił w 10-ke. Zdjęcie słabe bo z telefonu ale widać, że wobler siedzi w nożyczkach więc nie było nacisku szczęk bezpośrednio na korpus i wobler nawet nie pierdnął. Twierdzę, że bardzo duże znaczenie ma sposób pochwycenia wabika i zapięcie ryby. Dlatego generalizowanie i stawianie wartości użytkowych jednego materiału nad drugim jest po prostu niemądre i krótkowzroczne.  Widziałem woblery plastikowe które trafiły na szczotę i były zgniecione jak wydmuszka  ;) co nie znaczy, że ludziska przestali na nie łowić...

post-52196-0-51615200-1440574766_thumb.jpg

post-52196-0-88103600-1440574778_thumb.jpg

Edytowane przez spinnerman
  • Like 4

Tyle brań w tak krótkim czasie...wędkarska nirvana ;)

Kamil zrekompensowała liczba brań to że byłem cały ufajdany w tym błocie i kilka razy glebę zaliczyłem :)

Na jednym przelewie dosyć szybkim 8 sztuk wyjąłem ( w sumie nawet z wody nie wyciągałem tylko w wodzie odpinałem).

Spotkałem muszkarza i w pierwszym momencie myślałem że to Ty :P   

• Like 1

To nie byłem ja, bo ja nie jestem muszkarzem ;) Ja tylko próbuję tak machać sznurem, żeby trafić w wodę, jednocześnie nie owijając się nim, jak baleron do wędzenia ;)

P.S A gdzie byłeś- to najlepiej na priv ;)

Edytowane przez Kamil Z.
  • Like 2

Kilka fotek z dzisiejszego "eldorado"..... ;) :)

Ps.Adam,przegródka w pudle pusta.... :( :o

post-51985-0-74939700-1440965681_thumb.jpg

post-51985-0-30631100-1440965692_thumb.jpg

post-51985-0-47414300-1440965707_thumb.jpg

post-51985-0-76849800-1440965725_thumb.jpg

post-51985-0-87782400-1440965738_thumb.jpg

I po spotkaniu Panica z kijanką (30min i ani metra linki nie oddał :rolleyes: )

post-51985-0-33667600-1440965766_thumb.jpg

Pzdr

Edytowane przez krystiano1981r
  • Like 5

No ładnie Krystiano :) Łowisz plecionką czy wróciłeś do żyłki? Ja w czwartek na 10-kę przypiąłem ładnego konia jednak przetarł plecionkę na kancie rozmytej główki :( Później na takiego samego woba wyjigowałem trzy krótkie sandacze hehe

Panici dostają dzisiaj ostatnią warstwę lakieru i można wysyłać ;)

• Like 3