Sebo0707 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Jeden tylko łyknął panika a reszta zapięta na brzuszną kotwę! muszę tylko szybszy kołowrotek kupić i będzie git! łowiłem plecionką.I tu może być odpowiedz na to gdzie są zapięte , już to ostatnio zauważyłem ze gdy wolniej sie prowadzi bolki zapinają sie za brzuszna kotwę . Przy ekspresie z prądem albo sie nie zapinają a jak już to tylna kotwa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 PG3000 nie za wiele zwija linki miałem problemy żeby woblera utrzymać na powierzchni co chwilę mi nurkował ale jak się wynurzał to wtedy było branie kij pod kontem 90 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Wkrętarke podłącz[emoji14]Sorry Adam za OFFA ale musiałem http://jbzd.pl/obr/417156/lowienie-na-wiertarke 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Sorry Adam za OFFA ale musiałem http://jbzd.pl/obr/417156/lowienie-na-wiertarkeDlatego napisałem o wkrętarce, bo też to widziałem [emoji1] [emoji1] [emoji1] . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Przepraszam za ot Edytowane 10 Września 2015 przez ezehiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Pierwsze moje łowienie panikiem! 9 bolków złowionych,dwa spady i trzy pudła! w półgodziny trzy jeden po drugim!!! kija miałem idealnego 2,9m ale kurka kołowrotek twin power 3000 pg ale się nakręciłem żeby go utrzymać na powierzchni!!zdjęcia z pola walki a byłem sam więc są jakie są .Brania niesamowicie widowiskowe!pierwsze moje doświadczenie z tego typu przynętami!!No Panie Rafale czapki z głów. Nie sądziłem, że tak szybko rozkminisz Panica. I z tego co widzę to na 10-ki też polowiles. Gratulacje i dalszych sukcesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Sorry Adam za OFFA ale musiałem http://jbzd.pl/obr/417156/lowienie-na-wiertarke)) czego to ludzie nie wymyślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) No Panie Rafale czapki z głów. Nie sądziłem, że tak szybko rozkminisz Panica. I z tego co widzę to na 10-ki też polowiles. Gratulacje i dalszych sukcesów.Wszystko na ósemkę! Edytowane 10 Września 2015 przez Raffaello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Czepiliście się tych ósemek a na dychy takie ryby biorą... Będę musiał się tam do Ciebie wybrać i pokazać co i jak hehe W przygotowaniu jest już 7-ka pod wiosenną sieczkę. Zobaczymy jak to wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Czepiliście się tych ósemek a na dychy takie ryby biorą... Będę musiał się tam do Ciebie wybrać i pokazać co i jak heheW przygotowaniu jest już 7-ka pod wiosenną sieczkę. Zobaczymy jak to wyjdzie?Bardzo mnie to cieszy Dyszka też jest super, ale chyba musiałbym zmienić armatę, no i zwijadło na jakiś HG i żyłkę może też na plecionkę, dla lepszej kontroli całości na długim dystansie. Z w/w realna jest raczej zmiana nawijarki(moimi kjami dobrze mi się łowi, a i generalnie na bolki wolę żyłkę, niż plecionkę). Stara(katiuszka) już dogorywa, więc i tak trzeba będzie raczej coś nabyć. Może i jakąś szybszą maszynkę, szczególnie się powinna przydać do łowienia z prądem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Bardzo mnie to cieszy Dyszka też jest super, ale chyba musiałbym zmienić armatę, no i zwijadło na jakiś HG i żyłkę może też na plecionkę, dla lepszej kontroli całości na długim dystansie. Z w/w realna jest raczej zmiana nawijarki(moimi kjami dobrze mi się łowi, a i generalnie na bolki wolę żyłkę, niż plecionkę). Stara(katiuszka) już dogorywa, więc i tak trzeba będzie raczej coś nabyć. Może i jakąś szybszą maszynkę, szczególnie się powinna przydać do łowienia z prądem Twin Power SW4000XG...Bedziesz pan zadowolony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 No Panie Rafale czapki z głów. Nie sądziłem, że tak szybko rozkminisz Panica. I z tego co widzę to na 10-ki też polowiles. Gratulacje i dalszych sukcesów. U mnie dziś bardzo by się przydała 10 bo nocne Bolki nie chciały reagować na małe przynęty.Jeden skusił się na 8 ale nie fotogeniczny. Reszta na Tomkowe przynęty. Wiem że Krystian ma jeszcze jedną 10 to pewnie mnie obdaruje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 U mnie dziś bardzo by się przydała 10 bo nocne Bolki nie chciały reagować na małe przynęty.Jeden skusił się na 8 ale nie fotogeniczny. Reszta na Tomkowe przynęty. Wiem że Krystian ma jeszcze jedną 10 to pewnie mnie obdaruje.Moje woby to nasze woby....;-) Damy rade.:-) Pzdr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 11 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 U mnie dziś bardzo by się przydała 10 bo nocne Bolki nie chciały reagować na małe przynęty.Jeden skusił się na 8 ale nie fotogeniczny. Reszta na Tomkowe przynęty. Wiem że Krystian ma jeszcze jedną 10 to pewnie mnie obdaruje.Powtórzę to po raz tysięczny-nie ma przynęt cudownych i uniwersalnych. Bolki po pierwszych ochłodzenuach już do menu wprowadzają grubsze ryby i 10 będzie działać coraz lepiej szczególnie na kabany. Krystian przypomnij sobie koniec października ubiegłego roku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Powtórzę to po raz tysięczny-nie ma przynęt cudownych i uniwersalnych. Bolki po pierwszych ochłodzenuach już do menu wprowadzają grubsze ryby i 10 będzie działać coraz lepiej szczególnie na kabany. Krystian przypomnij sobie koniec października ubiegłego roku Masz racje Adam.Wtedy robote robil "Cienki",ktory ma bardziej stonowana prace no i dlugosc 11cm.Cos w tym jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 13 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Montserrat zdobyte! Można wracać do domu... )))Około czwartku odpowiem na wszystkie priv. Pozdrawiam. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) Ciężko ostatnio z boleniami a dziś skurczy byki pływały za panikiem ale bez ataku i odprowadzały mi go pod nogi! pod wieczór wreszcie jeden zechciał zrobić se zdjęcie,wobler 10cm. Edytowane 19 Września 2015 przez Raffaello 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Graty Rafał. Ja właśnie wróciłem z Wisły. Zamiast sandała znowu miałem spotkanie z wąsatą wiedźmą. 3 godz. Przeciągania liny i nawet się nie pokazał. Trzymał się uparcie swojej kosy na którą spłynął po strzale z prędkością światła. Później chyba znudziła mu się tą zabawa i popłynął gdzie chciał Myślę, że był to mój nowy PB.Piję piwo, łapa boli, ech ryby... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Ja właśnie wróciłem z Wisły. Zamiast sandała znowu miałem spotkanie z wąsatą wiedźmą. 3 godz. Przeciągania liny i nawet się nie pokazał. Trzymał się uparcie swojej kosy na którą spłynął po strzale z prędkością światła. Później chyba znudziła mu się tą zabawa i popłynął gdzie chciał Myślę, że był to mój nowy PB.Piję piwo, łapa boli, ech ryby...3 godz!!! Adam coś Ty z marlinem walczył? Nie chcę nic sugerować , ale na myśl przychodzi mi opowiadanie "Stary człowiek i morze" , a właściwie -stary człowiek i jeszcze może . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Piotrze strzał w dziesiątkę!!! Wiesz, że w trakcie tego holu jak już ręka i plecy odmawiały posłuszeństwa przychodził mi na myśl stary Santiago hehe Przypomniały mi się też słowa Marka Szymańskiego, że duży wiślany sum zapięty na sandaczowym kiju poprostu nic sobie z tego nie robi i pływa tak jakby dalej żerował a dla nas wydaje się, że go holujemy i mamy nad nim kontrolę hehe Niesamowite są te wiślane gady 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Jadę poprawić. Dzisiaj będzie grubej Trzymajcie kciuki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 No to poła......yyyy.....powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Jadę poprawić. Dzisiaj będzie grubej Trzymajcie kciuki 25lb elite to ja na bolki używam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) 25lb elite to ja na bolki używam Wiem, wiem Czasami warunki łowiska determinują użycie takiej pały i nie mam nic przeciwko. Ja tego Avida kupiłem jako rzeczny Uniwersał pod grubsze ryby z brzegu i na chwilę obecną jest to mój najmocniejszy oręż. Na tego gada co mi wczoraj usiadł niestety i to mogło by być mało. Dzisiaj niestety woda martwa, zimno, wietrznie, bezksiężycowo i zero oznak życia we wodzie Siedzę, piję piwo i tak sobie myślę, że też jest fajnie bo byłem na rybach Edytowane 20 Września 2015 przez spinnerman 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Adam, szkoda męczyć sumy sprzętem sandaczowym. Bardzo dużo sumów zdycha po holu na takim sprzęcie bo albo puszcza się je z woblerem w pysku, albo są tak zajechane że zdychają. Co z tego że ryba odpłynie jak i tak zdechnie, my się cieszymy że sumek odpłynął a on gdzieś się wciska w dziurę i dogorywa. Dla mnie łowienie sumów nawet kijkami do 150g nie ma sensu bo hol na takim już "sumowym" sprzęcie trwa dwa razy dłużej. Ja sam mam pałę do 300g i na początku sezonu bałem się że pojechałem za grubo, teraz wiem że był to dobry wybór pozwalający na kontrolę dużej ryby, choć raz i tak nie dałem rady. Niestety w drugim przypadku zawiodły ownery które zostały wymienione na jeszcze mocniejsze, sumy nie tolerują słabych punktów i prędzej czy później bezlitośnie to wykorzystają. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi