Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Adamie , obiecana fotka oczywiście na panica 10 , zdjęcie ze smartfona może nie za super ale jest, dla porówania wielkości wobler leży przy bucie ;)Nowe pb 83cm. były też mniejsze - świetne te panici.Jak będzie produkcja to poproszę o info , została mi tylko 1-a 10tka :( ; post-58312-0-64307100-1442832578_thumb.jpg

• Like 3

Wiem, wiem. Jednak przy połowie innych gatunków, nawet bolków spotkania z sumami są niestety nieuniknione. Przy celowym nastawieniu się na połów z brzegu raczej kijem do 300 g byś nie połowił. Co innego w trolu. Ale to już temat na przyszły sezon ;)

Łowiłem tym kijem z rzutu tyle że z pływadła i nie ma problemu, tylko wydaje się że to szczota. Miałem sumy na kiju do 115cm z zakotwiczonej łodzi i powiem Ci że masakra, to strasznie silna ryba szczególnie jak je ciągniesz pod prąd. Hol w dryfie z łodzi to zupełnie inna sprawa, ale jak je ciągniesz stojąc w miejscu trzeba mieć czym. Wyobrażam sobie że podobnie jest z brzegu.

Na stojącej wodzie miałem suma 100cm na kij do 14g i redarc 1000.

Na rzece bym nie miał szans

Zdaje Ci się. Na miękkim kiju ryba nie ma odbicia i nie może wystartować, wypompowuje się na krótkim dyszlu. Przywiąż się sznurkiem do 100 kg obciążenika i spróbuj go pociągnąć. Myślę, że przynajmniej go ruszysz z miejsca. Spróbuj tej sztuki przywiązując się gumą... Podobne siły działają w trakcie holu.

• Like 1

Witaj Adamie , obiecana fotka oczywiście na panica 10 , zdjęcie ze smartfona może nie za super ale jest, dla porówania wielkości wobler leży przy bucie ;)Nowe pb 83cm. były też mniejsze - świetne te panici.Jak będzie produkcja to poproszę o info , została mi tylko 1-a 10tka :( ; attachicon.gif20150910_1937441.jpg

I taka 70-tka panic cały w mordzie ;) attachicon.gif20150910_1906541.jpg

Piękne Bolki. Gratuluję PB. Pod koniec miesiąca będzie trochę wobków. Chętnych zapraszam na pw.

Zetki do góry płetwą też ? :ph34r:

Rafał pracuję nad tym ale powiem szczerze praca mnie nie zadowala, ale jak się uprę, to zrobię :) Nie chcę Ci wciskać shitu więc będziesz musiał jeszcze trochę poczekać. Wobler ma Przedewszystkim łowić a później to już kosmetyka. Jeżeli chcesz to w tym malowaniu zrobię Ci klasyczne zetki, może nawet wolno tonące, bo to już będzie miało fajną akcję ;)

• Like 3

I to mi się bardzo podoba Praca generująca ilość brań, a więc przeglądająca się wymiernie na łowność, powinna być najważniejszym parametrem wędkarskiej przynęty, a jej wygląd to po części "ukłon" w kierunku ryby, jak i uspokojenia wędkarskiego sumienia. Nie do końca przemawia do mnie wzdychanie do każdej jednej namalowanej łuseczki na grzbiecie wobka.

Tylko pamiętaj, że lepsze jest wrogiem dobrego ;) Cobyś nie przesadził z tym poprawianiem swoich killerków ;)

• Like 2