spinnerman Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 czy jest szansa załapać się na jakieś sztuki z tej partii ? Jest. zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Dzisiejszy maluszek na Panica 8cm/15g.Branie zaraz po wpadnięciu woblera do wody. A i na kamerce udało się co nieco uwiecznić 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Brawo Kamil Ja wczoraj po opowieściach Krystiana - złowił ponad 80 centów sandała na Panica z opadu - ustawiłem się wieczorem na napływie główki i około 22 miałem pięknego zeda na 10 -kę też z opadu. Niestety w trakcie holu ryba weszła w plątaninę jakichś żyłek i wszystko szlag trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 W takim malowaniu będą pod sandacza. Oczywiście inne kolorki, wedle uznania także, ale to będzie podstawa moich pudełek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Kolorki sympatyczne.Myślę że niebawem po testujemy je na sandaczach na wodzie stojącej gdzie jest mniej zaczepów.Adamie a o całym perłowym Krystian już do Ciebie pisał ? Sebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Tak. Gadaliśmy. Zrobię wam kilka takich albinosków do testów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Bardzo dużo osób pyta także o modele z poprzednich sezonów. W przyszłym roku jak czas pozwoli, to wrócę do tej konstrukcji w odświeżonym designie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Kup sobie pędzelek 02 (czy jakoś tak- malutki) z ostrym zakończeniem i czarnego Model Air'a Vallejo- 100 razy lepiej będą wyglądały pokrywy na tych Twoich oldtimerach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Pokrywy będą nowe, wypukłe, rzeźbione, kolorowe i w ogóle... Uff, zapowietrzylem się od tych planów hehe Ogólnie, to będzie miazga, rozwalony system i wszystkie bolenie moje!!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Kup sobie pędzelek 02 (czy jakoś tak- malutki) z ostrym zakończeniem i czarnego Model Air'a Vallejo- 100 razy lepiej będą wyglądały pokrywy na tych Twoich oldtimerach Piotrek się czepiasz Adama, przecież i tak wobki wyglądają jakoś koślawo , oczy zapadnięte jakby te bezsterowce chodziły na haju co najmniej tydzień . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 I na tym polega ich urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Piotrek się czepiasz Adama, przecież i tak wobki wyglądają jakoś koślawo , oczy zapadnięte jakby te bezsterowce chodziły na haju co najmniej tydzień .Jak to mówią "jaki ojciec takie dzieci" hehe 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 ...wszystkie bolenie moje!!!I Nasze,także... Moje i Seby... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Wasze też! I wy także będziecie niszczyć system i wszystko miażdżyć hehehe Tylko trzeba uważać żeby nam w końcu coś na łeb nie spadło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Dzisiaj krótka powtórka z rozrywki. Oprócz poszukiwania kleni, także i boleni. Jeden rapiszonek tylko cmoknął Panica dosłownie 2m od szczytówki. Jakby się wciął, to byłaby jazda. Niestety spudłował. Kolejne miejscówki nie przyniosły brań. Wreszcie rzut ze szczytu główki rostopadle do nurtu. W połowie szerokości rzeki, JAK NIE PRZYDZWONI!!! Mało mnie z kapci nie wyrwało. Myślałem, że będzie większy, ale i tak już fajniejszy, niż większość tegorocznych bolasków. Oczywiście Panic 8cm 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Hipsterski Boleń Graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 (edytowane) E tam, zaraz hipsterski Dzisiaj miałem nie jechać, ale nie mogłem wysiedzieć w domu. 2 puste strzały i jedna rybka, w świetnej, jesiennej kondycji Oczywiście Panic 8cm. Edytowane 26 Września 2015 przez Kamil Z. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 No Kamil, to już ładny grubasek Gratuluję. Świetne foty robisz. Jedne z ładniejszych na forum. Czym focisz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 No Kamil, to już ładny grubasek Gratuluję. Świetne foty robisz. Jedne z ładniejszych na forum. Czym focisz?Dzięki Co do fot, to szału nie ma. Ja tam zawsze widzę jakieś mankamenty, ale łowiąc samemu i cykając ze statywu, trudno czasem o dobre ujęcie. Na forum jest kilku speców- jest kogo podglądać i od kogo się uczyć Co do sprzętu. Mam starego, poczciwego Panasonica Lumixa FZ 8. W planach przesiadka na jakieś choć prostsze lusterko z pilotem do zdalnego zwalniania migawki, ale jak to zawsze bywa, fundusze są potrzebne na coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Twoje zdjęcia jak dla mnie są the Best, bo są prawdziwe i klimatyczne.Tak trzymaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Dziękuję za dobre słowo Odnośnie Panica, to dzisiaj stojąc na jednej miejscówce zacząłem co nieco kombinować. W bardzo szybkim nurcie po długim rzucie końcówka prowadzenia musiała być pod prąd, bo nurt spychał woblera poniżej mojego stanowiska, a nie chciałem co chwilę spacerować po brzegu, by zmieniać kąt podania wabika. Żeby uniknąć wyskakiwania woblera nad wodę i chlapania, zacząłem prowadzić go wachlarzem, praktycznie od momentu, kiedy wobler mijał moje stanowisko i zaczynał przyspieszać, gnany nurtem rzeki. Prowadząc woblera na napiętej lince, tylko szybszymi zakręceniami kołowrotka podrywałem go do powierzchni, powodując oczkowanie i krótkie ślizgi po tafli wody (podrywanie szczytówką też jest ok, ale kołowrotkiem zachowujemy lepszą kontrolę i stale napiętą linkę- dzięki temu wobler nie wyprzedza linki spychanej przez nurt i nie łapie jej brzuszną kotwicą) . Chyba wyglądało to na trąconą rybkę, bo jeden konkretny, choć niecelny strzał zaliczyłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Tak. Miejscówka, miejscówce nie równa. Wszędzie trzeba pokombinować żeby wypracować sobie optymalną prezentację wabia. Przy woblerach powierzchniowych o tyle jest to łatwiejsze, że cały spektakl odbywa się na oczach łowcy Myślę, że łowienie w rzekach na jerki i wszelkie bezstery będzie nadal się rozwijało i ewoluowało w kierunku sięgania po coraz to inne gatunki. Klenie już wielokrotnie potwierdziły zainteresowanie takimi przynętami, że o sandaczach nie wspomnę. Pozostaje kwestia stworzenia konkretnych konstrukcji do połowu danego gatunku w warunkach rzecznych i wypracowanie skutecznych technik połowu a wyniki mogą przejść najśmielsze oczekiwania. Jak pokazuje praktyka, to co rybom jeszcze nieznane często okazuje się pieruńsko skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 A i sama obserwacja sunącej po powierzchni wody przynęty jest wielce intrygująca, nie tylko dla ryb, ale i dla łowcy. Przynajmniej dla mnie Oczywiście, w klasycznych miejscach z ostrogami technika łowienia wygląda zupełnie inaczej, ale na szerokim, prawie na całe koryto, bystrzu, takie łowienie pozwalało obłowić większy areał wody, bez potrzeby łażenia, stukania itp. płoszenia ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 No i takie łowienie poprostu nie jest nudne )) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 No i takie łowienie poprostu nie jest nudne ))Jak każdy topwater. Jakbym mógł, to bym każdy gatunek łowił w ten sposób. Od muchowania (suchar rządzi), przez kleniowe smużaki, okonie i szczupaki na poppery, po bolenie. Tu wielkie podziękowanie dla Ciebie, Adamie, bo wcześniej wyciągnąłem kilka boleni na poppery, ale od tego sezonu przyszła regularność dzięki Panicom. W sumie, to moje boleniowanie otrzymało kolejną, piękną odsłonę. A każda zdobyta sprawność daje ogrom frajdy i satysfakcji. Dzięki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi