Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje!!! Piękny, w pierwszej chwili myślałem ze to tolpyga :)

Napisz coś więcej o technice prowadzenia wabika w opadzie przy boleniowaniu ;)

Dzięki.

Jutro będę miał chwilę to coś skrobnę.

Ale żeś Tarpona przywalił :D  Gartulację ;)

Dzięki.

• Like 1

Adaśko,całe 85cm szczęścia na Panica prowadzonego w opadzie.... :)

attachicon.gifada.JPG

Krystian ta Ryba to kwintesencja bolenia! Ale zbój! Piękny! Gratuluję.

Takie ryby przy powierzchni żerują z rzadka, dlatego z opadu udało się go wyłuskać. W sobotę pierwsze testy prototypu nowego woblera. Zupełnie nowa konstrukcja do połowu w toni i z dna. Koncepcja jest ciekawa ale jeszcze duuużo wody w Wiśle upłynie zanim dogram wszystkie szczegóły i pójdzie do ludzi. Tym bardziej, że będą dwa modele 8 i 10 cm uklejki ;)

• Like 1

Krystian ta Ryba to kwintesencja bolenia! Ale zbój! Piękny! Gratuluję.

Takie ryby przy powierzchni żerują z rzadka, dlatego z opadu udało się go wyłuskać. W sobotę pierwsze testy prototypu nowego woblera. Zupełnie nowa konstrukcja do połowu w toni i z dna. Koncepcja jest ciekawa ale jeszcze duuużo wody w Wiśle upłynie zanim dogram wszystkie szczegóły i pójdzie do ludzi. Tym bardziej, że będą dwa modele 8 i 10 cm uklejki ;)

O takie coś się przyda co będzie łowiło ryby w Wiśle :)

• Like 3

Wystarczy żeby drgania były odpowiednie i przynęta zeszła na 2-3m, a woblerem raczej tego nie uzyskasz żeby tyle zszedł i można go było w miarę szybko poprowadzić. Poza tym przynęta musi mieć odpowiednią lotność. Głębokość schodzenia i prędkość prowadzenia wydaje mi się że będzie miał tu priorytet, akcja też jest ważna, ale na co akcja jak nie dotrzesz do ryb. Może nic z tego nie wyjdzie, ale spróbować można. Jeżeli chodzi o plastyczność i naturalny ruch to najlepsza jest guma, ale jeszcze nie ma takiej która by mi podpasowała. Myślę że jest to kwestia czasu że taka przynęta powstanie, ale jeszcze nie teraz.

Edytowane przez wujek
  • Like 2