Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Sandaczowy PanicZ, 10 cm 10 g Floating. Akcja drobne lusterko, bardzo dobrze wyczuwalna na kiju. Wobki lotne i bardzo stabilne nawet w silnym uciągu. Taki sandaczowy uniwersał i na dzień i na noc ;) Stelaż z drutu 1 mm, ster poliwęglan 2 mm.  Tutaj podrasowane lakierem z holograficznymi drobinami widocznymi przy nocnym oświetleniu. Zobaczymy co na to zedy :)

post-52196-0-94469800-1444841725_thumb.jpg

post-52196-0-06721300-1444841736_thumb.jpg

• Like 7

I jedenastki. To już kawał woba którego nie było łatwo okiełznać. Poszło trochę korpusów zanim wpadłem na prosty pomysł. Żeby osiągnąć drobną ale wyraźną akcję boczną tzw. lusterkowanie zastosowałem w tej konstrukcji taki swoisty kil na brzuchu oraz dosyć mocne przewężenie 1/3 korpusu . Ten prosty zabieg spowodował, że wobler stał się niezwykle żywy, a zarazem bardzo stabilny. Nie "myszkuje" gdzie chce, nie wykłada się nawet w bardzo ostrym nurcie i słucha wędkarza. Myślę, że będzie podstawą mojego sandaczowego pudełka ;)

post-52196-0-65776000-1444844584_thumb.jpg

post-52196-0-45812500-1444844600_thumb.jpg

post-52196-0-44425800-1444844656_thumb.jpg

Edytowane przez spinnerman
  • Like 6

Sandaczowy PanicZ, 10 cm 10 g Floating. Akcja drobne lusterko, bardzo dobrze wyczuwalna na kiju. Wobki lotne i bardzo stabilne nawet w silnym uciągu. Taki sandaczowy uniwersał i na dzień i na noc ;) Stelaż z drutu 1 mm, ster poliwęglan 2 mm.  Tutaj podrasowane lakierem z holograficznymi drobinami widocznymi przy nocnym oświetleniu. Zobaczymy co na to zedy :)

Adamie czy w Niedzielę z dwa będę mógł odebrać osobiście :)

No i zabieraj pudełka bo z Krystianem mamy zamiar tam pobuszować :)

• Like 2

Muszę to zobaczyć

Jedziemy tam zupełnie w ciemno nawet nic nikogo nie pytam co i jak tam łowić.

Wiara w przynętę i w własne umiejętności czyni cuda.

A Adamowe przynęty w tym roku zdziałały cuda na naszych odrzańskich miejscówkach.

Marcin ja i tak liczę tam bardziej na spotkanie niż rybki :)