Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z założeniami stworzenia jerka głęboko i...szybko tonacego, zacząłem z grubej rury 17,5 g na dobry początek. Ku mojemu zaskoczeniu wobler opada w miarę łagodnie i nawet próbuje pracować :) W formie siedzi już z obciążeniem w bebechach. Za godzinę rozformowanie i pierwszy test. W wersji klasycznej, tj. Na płytkie łąki będzie miał 8 g balastu. Przy opadzie łagodnie kolebie się na boki. Przy szarpnięciach odjeżdża na boki. Będzie dobrze.

post-52196-0-79630100-1457201247_thumb.jpg

Jerk jeszcze siedzi w formie. Coś mi dzisiaj długo wiąże materiał. Pewnie z powodu zbyt niskiej temperatury powietrza  :rolleyes: 

Nie wytrzymałem i wstawiłem prowizoryczny ster do pływającego i trochę ołowiu tu i tam i wyszła bardzo ciekawa praca :blink: Trzeba będzie dopracować to i owo i będzie dobry, szczupakowy wobas ;)

• Like 4

Adaś to ten szczupakowy ??

A Ty co, spać nie możesz? :)

Ten na filmie, to taka próba że sterem na szybko, ale widzę, że ma potencjał,  więc pewnie parę sztuk zrobię. W wersji jerkowej dzisiaj będę testował z zalanym obciążeniem.  Jeżeli nic się nie zmieni, to będą dwie wersje 28 g na wodę 1-2 m i 38 g na głębsze miejscówki oraz sea ;)

• Like 1

A ja nigdy na wobler w tych kolorach nie złowiłem bolka a próbowałem,może u mnie woda za czysta  i za dobrze go widzą  :ph34r:

A ja złowiłem :D

Dodatkowo powim, że kolor ów sprawdzał  mi się w największą lampę ;)

Edytowane przez spinnerman

Głupie masz te bolenie :P :P :D :D,przy pełnym słońcu pewnie tak tej cytryny nie widać jak pod wieczór lub pochmurniejsze dni? 

Hm :rolleyes: Ciekawe wnioski. Coś w tym musi być. Jesienią trafiały mi się grube rapy na seledynowe 9cm kopyta Relaxa, prowadzone w opadzie w głębokich rynnach. Były to oczywiście przyłowy przy sandaczowaniu, ale kilka ryb tak wyjechało.