Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie Janek, jak mówisz. Te brania zdarzały się kiedy na nic nie gryzło, a na seledyn tłukł, aż miło, chociaż w moim przypadku z tego co pamiętam, to brania pomimo, że mocne, agresywne, to jednak ryby często się nie zapinały.

A tu taki mmooocno sandaczowy kolorek, dodatkowo podrasowany holo :)

I jego praca ;)

post-52196-0-30720100-1457854152_thumb.jpg

• Like 11

Bardzo fajnie wygląda w tej szacie i praca też miodzio. Uwielbiam takie mocne lusterkowanie. Taki wielkorzeczny uniwersał, kiedy stajesz w letni wieczór nad brzegiem Wisły i dociera do Ciebie, że nie masz pomysłu na co by tu dzisiaj się nastawić. zakładasz takiego panica i może rąbnąć praktycznie wszystko, ot cała kwintesencja piękna wiślanego lowienia ;)

• Like 4

Bardzo fajnie wygląda w tej szacie i praca też miodzio. Uwielbiam takie mocne lusterkowanie. Taki wielkorzeczny uniwersał, kiedy stajesz w letni wieczór nad brzegiem Wisły i dociera do Ciebie, że nie masz pomysłu na co by tu dzisiaj się nastawić. zakładasz takiego panica i może rąbnąć praktycznie wszystko, ot cała kwintesencja piękna wiślanego lowienia ;)

Pięknie powiedziane ;)

• Like 1

Juro możesz np skoczyć nad Wisłę jakby co i sprawdzić czy ukleje banglają jak trzeba ;)

Np. skoczę, bo muszę jeszcze dograć oczko w Cieniasach. Ogólnie wyszły total kosa ;)

Nasze dzisiaj podszlifowałem w miejscach gdzie Ci pokazywałem, i też się nimi pobawię. Trza im jaką markietingową nazwę wymyślić, bo nikt tego nie kupi :D

• Like 1

Np. skoczę, bo muszę jeszcze dograć oczko w Cieniasach. Ogólnie wyszły total kosa ;)

Nasze dzisiaj podszlifowałem w miejscach gdzie Ci pokazywałem, i też się nimi pobawię. Trza im jaką markietingową nazwę wymyślić, bo nikt tego nie kupi :D

Zrobię jeszcze tego dociążonego ale to już jutro bo dzisiaj poświęciłem wieczór na opier.alanie się. Daj cynk co ewentualnie poprawić tylko bez rewolucji bo nie ma bardzo z czego ciąć :) można powyginać, poprostować, z reszta bedziesz wiedział.

Zrobię jeszcze tego dociążonego ale to już jutro bo dzisiaj poświęciłem wieczór na opier.alanie się. Daj cynk co ewentualnie poprawić tylko bez rewolucji bo nie ma bardzo z czego ciąć :) można powyginać, poprostować, z reszta bedziesz wiedział.

Piotrek najważniejsze, to dopracować balast. Reszta to pikuś. Mały pikuś :)

A tak dla zainteresowanych, to szykujemy wspólnymi siłami małego Spoona pod bolenie. Pomysł zrodził się po tym, jak ubiegłej jesieni dla Piotrka wyszły jednocześnie dwie baaardzo grube rapy w trakcie testowania spoona szczupakowego ;)

• Like 2

Siedzę nad nową, odświeżoną wersją Cieniasa, przeglądam stare foty, bo ani sztuka mi się nie ostała. Był to chyba jedyny wobler który tak naprawdę imitował faktyczną pracę uklei, czyli... brak pracy widocznej dla oka ludzkiego. Tak naprawdę niewiele osób potrafiło łowić na te jerki, ale padło na nie wiele pięknych ryb. Może dlatego legenda ciągle jest żywa...

post-52196-0-31515500-1458510336_thumb.jpg

• Like 10

Siedzę nad nową, odświeżoną wersją Cieniasa, przeglądam stare foty, bo ani sztuka mi się nie ostała. Był to chyba jedyny wobler który tak naprawdę imitował faktyczną pracę uklei, czyli... brak pracy widocznej dla oka ludzkiego. Tak naprawdę niewiele osób potrafiło łowić na te jerki, ale padło na nie wiele pięknych ryb. Może dlatego legenda ciągle jest żywa...

A mi się jedna sztuka ostała.... :whistling:

Cienki dawał radę,czekam na świeżynkę Adaśko :good:

• Like 1

To nie są wbrew pozorom łatwe wobki, chociaż Krystiano złowił na to swojego pierwszego grubego bolca, a kolejny był jeszcze ciut grubszy :) Strzał z powierzchni był tak potężny, że strzeliła żyłka, a działo się to jak dobrze pamiętam w listopadzie :) Później worek z bolkami mu się rozwiązał. Teraz to już, sam muszę uczyć się od niego animacji jerków boleniowych ;)

• Like 4