Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Adaś jak tam moje szczupakowe przynęty ??

Sebek wszystko na dobrej drodze. Przed sezonem napewno zdążymy. Było trochę pracy z doborem balastu ;)

To te kleniówki, o których rozmawialiśmy wcześniej? :wub:

Maciek, te to tak pod siebie. Ale sporo ludzi się zainteresowało, to pewnie jakaś seria tych "hornetowych" 9-tek się pojawi. Kleniówki będą 4,5 cm. Model już wystrugany ;)

W weekend testowałem prototypowe wersje nowych boleniówek wertykalnych o nazwie roboczej RapMaster. Woblery będą w wersji 8 i 10 cm, w gramaturach 15 i 18 g. Praca bardzo drobna, gęsta, w płaszczyźnie poziomej, bardzo dobrze wyczuwalna w dolniku jako delikatne mrowienie.Przynęty bardzo stabilne nawet w bardzo mocnym uciągu i przy ekspresowym prowadzeniu, a jednocześnie wrażliwe na delikatne podbicia szczytówką powodujące efektowne mignięcia boczkami bez zmiany toru przynęty czy zaniku pracy (próbowałem pokazać to na filmikach). Mam nadzieję, że sprostają wymaganiom bardzo doświadczonych, jak i początkujących boleniarzy.

• Like 20

Adam jak z ich lotnością? nie koziołkują w locie?

Lotność bardzo dobra. Dzięki bardzo wąskiej bryle i obciążeniu skupionym na przedzie przynęty wobki lecą jak pocisk. Poza tym przy odrobinie wprawy można je niemal bezglosnie kłaść na wodzie. Oczywiście przy jakichś bocznych podmuchach mogą wpaść w turbulencje hehe jednak przy odpowiednio wykonywanych rzutach raczej nie powinno to następować. W moich konstrukcjach boleniowych zawsze kładłem duży nacisk na zasięg rzutu i tak pozostanie,bo takie cechy ma mieć dobra boleniowka i tyle ;)

• Like 4

Kilkanaście dni tu Panie nie zaglądałem (jeszcze się nie nacieszyłem tymi cudami od Ciebie nabytymi na GS), a tu pińcet nowych woblerów, jakieś holo manolo, paski, seledyny, cuda na kiju, tu na sandacza, tu na bolenia, tu na szczupaka, tu na Szwecje, tu na Narew. Dżizus, ja nie "nadanżam". (że nie wspomnę o potajemnie wytwarzanych kolczykach ;) )

• Like 1

Dzisiaj wysyłam wszystkie zaległe paczki. Przepraszam za niezależną ode mnie zwłokę i nieodpisywanie na priv. Było ich zbyt wiele, poza tym miałem bardzo ograniczony zasięg telefoniczny. Pozostałe zamówienia oczywiście aktualne. Pozdrawam serdecznie.

• Like 1