Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Do wobków pływajacych, czy wertykali mogą być kotwy z szerokim łukiem kolankowym. Ale np. do bardzo smukłych woblerów, o delikatnej akcji polecam kotwiczki morskie z cienkiego, lekkiego drutu jak w tym wobku. Tu jest akurat Owner ST-31 X. Cienkie ale pieruńsko mocne.

post-52196-0-59995600-1460060403_thumb.jpg

• Like 5

Tymczasem, potrzeba matką wynalazku :)
Drut się skończył, a ludziska cisną, bo sezon za płotem. Gotowy może dojdzie około wtorku, a szkoda weekendu. Taką formę z dębowego trepa na szybko zdiełałem i... Działa!!! Nawet rozdzielacza nie trzeba.
I jeszcze ciekawostka. Pojechałem do zaprzyjaźnionego salonu
MSA gdzie zaopatruję się w maski i filtry, i poprosiłem szefa o jakieś super extra filtry no bo ten ołów niby taki szkodliwy. Na co on po sprawdzeniu w specyfikacji mówi mi, że do tej roboty wystarczy zwykła maseczka bawełniana z filterkiem P2 i wentylowane pomieszczenie czyt. Otwarte okno :) Jak stwierdził opary ołowiu to pikuś przy tym co wdychamy na co dzień na ulicach miasta ;)

post-52196-0-24177200-1460105291_thumb.jpg

post-52196-0-12051800-1460105661_thumb.jpg

Edytowane przez spinnerman
  • Like 4

Adaśko to rzecz niesamowita jaki Ty zrobiłeś progres w temacie woblerów boleniowych.

Zeszły sezon pokazał straszną wręcz skuteczność Panica,a nie zapominajmy też o Cienkim,który łowił jeszcze przed Paniciem.

Z roku na rok jest coraz lepiej i przede wszystkim skuteczniej.Szczerze mówiąc osobiście aż boję się tego nadchodzącego sezonu,boję się tego iż nad wodą będę miał zbyt wiele dylematów (Panic,Cienki a może RapMaster?)

Generalnie w tematyce wobler boleniowy jesteś Ty a później długo,długo nic...

Pzdr.

• Like 3

Ja jeszcze powrócę do tych kotwic o których wspomniałeś.

Nie dementuje tego co napisałeś,ale miałem sytuacje z bolkami które je wyginały.

Może to jest uzależnione od kąta ataku,nie wiem.

Mam 46TN i czekam aż coś je popsuje ;)

Powracając do woblerów to muszę powiedzieć,że ciekawe konstrukcje.

Ciekaw jestem reakcji ryb,bo wode masz brudną i słabo widac pracę ;)

W związku z wieloma pytaniami dot. boleniowego Panica 10 cm, informuję, że woblery te będą dostępne pod koniec kwietnia w nowej, jeszcze smuklejsze wersji. Pięknie lusterkują, zarówno w opadzie jak też przy spokojnym prowadzeniu. Niedługo pokażę Wam nową wersję. Starych nie łoddam :)

post-52196-0-33051800-1460475333_thumb.jpg

• Like 4

• 2 tygodnie później...

Stary, dobry Cienki. Przesłany przez Kolegę z forum do testów porównawczych z nowym modelem który jest w przygotowaniu. Bardzo subtelna bryła i takaż praca. W najszerszym grzbietu 7 mm :blink: 

Ciekawe czy jeszcze ktoś ma w pudełku te woblery? Wersja w holo wykonana 3 czy 4 lata temu. Na tamte czasy to było coś  :rolleyes: Fajnie powspominać  ;)

post-52196-0-23489100-1461248717_thumb.jpg

post-52196-0-26798000-1461248733_thumb.jpg

• Like 7

Stary, dobry Cienki. Przesłany przez Kolegę z forum do testów porównawczych z nowym modelem który jest w przygotowaniu. Bardzo subtelna bryła i takaż praca. W najszerszym grzbietu 7 mm :blink:

Ciekawe czy jeszcze ktoś ma w pudełku te woblery? Wersja w holo wykonana 3 czy 4 lata temu. Na tamte czasy to było coś :rolleyes: Fajnie powspominać ;)

Adaś pilnuj go proszę...???? ???? Edytowane przez krystiano1981r