spinnerman Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Pierwszy po Adamie znaczy się. Wobki da Ci po zawodach!!!Dokładnie A tak poważnie, to pewnie coś tam przysponsoruję chłopakom, za największego bolenia i takie tam, to może wychaczysz za free 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelec Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Hejka, ludzie bierzcie 10 Rap Master też, dzisiaj testowałem te nowe konstrukcje drobniutkie lustereczko wyczuwalne fajnie na kiju a zestaw wziąłem konkret, 10-tką rzut jest ok. i trochę już kijek gnie przy prowadzeniu,dobrze i stabilnie trzyma sie nurtu na tą przynętę można się spodziewać duużych rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 I tak będzie. Myślę, że częstym gościem na tych woblerach będzie sumek, a i sandał w to przywali. Wobki nie gubią akcji nawet przy prowadzeniu średnim tempem w okolicy dna. Dobrą techniką też będzie łowienie w opadzie. Brania będą najczęściej w momencie startowania przynęty z dna. Kombinujcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Tak sobie poczytałem dyskusję o nowym woblerze Adama i do mnie o skuteczności woblera przemawia ilość złowionych na niego ryb. Pisanie o akcji, kątach bez pokrycia w postaci złowionych ryb jest trochę bez sensu. W tym roku też zrobiłem trochę woblerów wertykalnych i fakt jak się wie co i jak to nie są to przynęty trudne do zrobienia żeby poprawnie pracowały dla wędkarza. Co innego dla boleni, to się okaże w trakcie sezonu. Wobler sterowy wg mnie trudniej zrobić. Przerobiłem sporo boleniowych woblerów i niewiele przypadło mi do gustu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 A właśnie kilka dni temu rozmawiałem o Tobie z Żonką. Mówię, " patrz jak Prida dzięcioł pilnuje Ci lustra żeby kroniki nie zjadły " Coś mi się wydaje, że powinno być " korniki a nie kroniki"Tak wpadło mi w oko podczas czytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Masz Janek 100 % racji. Wszystko zweryfikują ryby.Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 I tak będzie. Myślę, że częstym gościem na tych woblerach będzie sumek, a i sandał w to przywali. Szczupaki żreją, fajnie bo z koryta rzeki. Można trafić krokodyla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Coś mi się wydaje, że powinno być " korniki a nie kroniki"Tak wpadło mi w oko podczas czytania.Racja Nawet nie zauważyłem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Wujek ja nie piszę że coś jest nie skuteczne czy skuteczne (nie można tak gdy się nie łowiło danymi przynętami) ,to tylko takie pytanie techniczne było z ciekawości odnośnie ustawienia się takiej przynęty w wodzie i tyle ,ogólnie cykady czy woblery cykadopodobne są bardzo fajne i mega skuteczne ale wiadomo nie zawsze i wszędzie ,często jest tak że tylko te przynęty dają rezultaty gdy inne zawodzą.Adamie nie będę ci tu pisał o podstawowych zasadach bo przecież to podstawowe zasady :-) i każdy je doskonale zna :-) ,albo może o jednej jeszcze napiszę a co tam.Miejsce zaczepu linki/miejsca zaczepu linki - umiejscowienie góra ,dół względem kształtu i rozmieszczenia obciążenia.Przy próbach następnych wobków może się okazać że praca przynęty jest jeszcze fajniejsza gdy oczko/oczka jest umiejscowione głębiej w korpusie i przesunięte może w lewo a może w prawo:-).Dlaczego jedno oczko i tak umiejscowione ,możliwości jest kilka a przynęta może być wtedy wykożystywana w różnych warunkach w zależności os zaczepu. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Mam pytanie, Kiedy szykuje sie kolejny rzut Paniców i nocnych sandaczówek na giełdzie? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Panie kochany pisz do Adama na priv. Bo do giełdy to rzadko cokolwiek doczekuje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Wujek ja nie piszę że coś jest nie skuteczne czy skuteczne (nie można tak gdy się nie łowiło danymi przynętami) ,to tylko takie pytanie techniczne było z ciekawości odnośnie ustawienia się takiej przynęty w wodzie i tyle ,ogólnie cykady czy woblery cykadopodobne są bardzo fajne i mega skuteczne ale wiadomo nie zawsze i wszędzie ,często jest tak że tylko te przynęty dają rezultaty gdy inne zawodzą.Adamie nie będę ci tu pisał o podstawowych zasadach bo przecież to podstawowe zasady :-) i każdy je doskonale zna :-) ,albo może o jednej jeszcze napiszę a co tam.Miejsce zaczepu linki/miejsca zaczepu linki - umiejscowienie góra ,dół względem kształtu i rozmieszczenia obciążenia.Przy próbach następnych wobków może się okazać że praca przynęty jest jeszcze fajniejsza gdy oczko/oczka jest umiejscowione głębiej w korpusie i przesunięte może w lewo a może w prawo:-).Dlaczego jedno oczko i tak umiejscowione ,możliwości jest kilka a przynęta może być wtedy wykożystywana w różnych warunkach w zależności os zaczepu.Kielu znam trik z oczkiem poniżej osi grzbietu. Faktycznie wobler hula wtedy kozacko, bardzo mocno lusterkuje. Niestety taka praca wcale nie musi odpowiadać boleniom. Minusem takiej konstrukcji w moim przypadku jest również czyszczenie oczka i późniejsze lakierowanie, bo wiadomo, że w tym zagłębieniu będzie się odkładał spływający lakier. Co do umiejscowienia oczka, też to przerabiałem. Nie robię woblerów na tzw. pałę, czyt. Zalej ołów, pomaluj i popchnij dla klienta. RapMastery robię w dwóch wersjach oczka z pracą baaardzo drobniutką to pod siebie i dla chętnych oraz w wersji klasycznej, tak żeby każdy sobie z tym woblerem poradził i był zadowolony. Mogę zrobić także wersję bardzo ostro pracującą ale tylko na wodę stojąca ; w rzece wybije go nurt. Nie muszę podawać szczegółów, bo sądzę, że wiesz o czym piszę i jak to zrobić. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Mam pytanie, Kiedy szykuje sie kolejny rzut Paniców i nocnych sandaczówek na giełdzie? ;-)Myślę, że sandaczówki 9-ki i 10-ki pojawią się pod koniec maja, ale lepiej jak pisze Daniel temat ogarnąć na priv. Można wtedy sobie dogadać kolory, obciążenie i co tam chcesz Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Śledzie na Syrsan gotowe 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Podaj szczegóły techniczne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 13 cm / 37 g slowly sinking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Taka płoteczka jeszcze dosycha. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Mimo, że jestem fanem nieco skromniejszych białych brzuszków to Twoje śledzie wyjątkowo mi się podobają Super robota, może nawet zobaczę je w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Te brzuchy tak naprawdę są mocno perłowe, a to baaaardzo lubię i wierzę, że rybki też W przypadku tych woblerów nie ma możliwości innego pomalowania gdyż brzuch jest mocno wyprofiowany w V-kę, i tak rozkłada się farba przy natrysku aero. Jedynie przy użyciu taśmy maskującej można to zniwelować, z tym, że nie uzyskasz już efektu przejścia barw, a efekt ostrego odcięcia, jak w tym woblerze holo na górze. Też bardzo fajnie to wygląda. Tak Japan stajlowo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Adam a próbowałeś przy malowaniu brzucha użyć zgiętego na pół krtonika? Może dać to pożądany efekt :-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Adam a próbowałeś przy malowaniu brzucha użyć zgiętego na pół krtonika? Może dać to pożądany efekt :-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą TaptalkaNie. Nie znam tego patentu Masz może jakiś filmik do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Adaś no rewelacyjne te śledziki.A płoteczka to już ............ Już chcę je mieć a co tu dopiero mówić o "zwodowaniu" tych piękności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Adaś no rewelacyjne te śledziki.A płoteczka to już ............ Już chcę je mieć a co tu dopiero mówić o "zwodowaniu" tych piękności. Powiem Ci Sebek nieskromnie, że w realu wyglądają dużo fajniej. Grzbiet mają w delikatnej, niebieskiej opalizacji, natomiast poniżej ma takie fajne przejście na boki od ciemnego do takiego sino-stalowo-błękitnego; jak u śledzia hehe Nie mam takiego sprzętu, żeby to uchwycić. Będzie Pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Filmiku nie mam... Ale umieszczasz wobki mniej więcej tak i malujesz tylko trzeba po każdym odczekać chwilę żeby nie upaprać kolejnego.Trochę źle dobrałem kartonik ale to tak na szybko :-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Tak jak pisałem, za dużo kątów jest na brzuchu tego woblera i nie wiele by ten kartonik pomógł. Ale przy prostych brzuszkach jak najbardziej patent godny uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi