Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj odbyły się testy boleniówek na pewnym kanale :ph34r: :)

Rano do Paniców 8 skakały okonki, pewnie chwytając je w pół i zapinając się za brzuszną kotwiczkę :)

Kiedy chmury odsłoniły słonko, przy trzcinowiskach  zaczęły żerować bolenie. Pierwsza ryba koncertowo przywaliła w Panica 9 w wersji holo. Piękne, agresywne branie z charakterystycznym gajzerem wody po zacięciu. Co ciekawe, wobler został zaatakowany od głowy, co na rzece chyba mi się nie zdarzyło :rolleyes: Później zaczęło lać i ryby stały się mniej aktywne. Jednak na Panic 8 i RapMaster 8 zameldowały się jeszcze dwa boleniki  :D Piotrek bawił się kamerką, więc będzie niebawem jakiś krótki filmik z holi  :blink: Dzień zakończył się braniem duuużej rapy na Panica 9, jednak ryba po szalonym odjeździe spadła  :( 

Piotrek dzięki za fajne fotki, i do następnego :highfive:

post-52196-0-52004600-1463305580_thumb.jpg

post-52196-0-47074600-1463305597_thumb.jpg

post-52196-0-94296300-1463305616_thumb.jpg

post-52196-0-31535700-1463305632_thumb.jpg

post-52196-0-57009400-1463305646_thumb.jpg

• Like 10

Wczorajszy na RapMasterka 8,krótki bo zaledwie dwu godzinny wypad zaowocował takim o to Bolonkiem ;)

Adaśko i Piotrek,gratuluję połowów,fajny mieliście dzionek. :)

Pzdr

post-51985-0-88124000-1463322414_thumb.jpg

post-51985-0-88497600-1463322426_thumb.jpg

• Like 5

Ja to w większości asystowałem przy aparacie ale sporo się nauczyłem od Adama o łowieniu bolków tego dnia i o podejściu do wędkowania w ogóle. Poza jakimiś pojedynczymi przypadkami na bardzo trudnych miejscówkach raczej nonszalancko wchodziłem na łowisko/miejscówkę a taka lekka przyczajka i obserwacja wody daje jednak wymierne efekty co stwierdziłem jak mi złoił dupę wynikami hehe. No i oczywiście sam pudełkowy białoryb Adama jest pięknie dopracowany, wystarczy kuknąć jaki jest stosunek wielkości okonia do panica.

• Like 1

Hehe, no okonki z tego kanału to prawdziwe agresory. Biły z opadu w lusterkującego wobka. Ten ze zdjęcia był akurat najmniejszy i z ciekawosci pyknąłem mu fotkę. Jednak dzisiaj na Moczydle miałem spotkanie z jeszcze lepszym agresorem. Ryba prawidłowo zapięta za pysk. Przywalił w opadającej jerka. A miał być taki piękny garbus :)))

post-52196-0-06068300-1463341236_thumb.jpg

• Like 5

Domaluj mu paski :D :D :D aż się boje co Ty w Szwecji złowisz?? :D  :D  :D  :D

To był właśnie spacer pod Szwecję hehe Chciałem sprawdzić kilka jerków a, że jeziorko mam pod domem to wieczorkiem na godzinę wyskoczylem. Jednak Rafale na Szwecję szykuję trochę większy kaliber jerków. Ale te małe oczywiście też zabieram, bo lubią je grube okonie ;)

Adam wczoraj wieczorem przypomniało mi się że poza Algami mam Twoje Paniki szczupakowe . Szybki spacer na pomost i 4 rzuty i 4 ryby . Oj dziś będą foty bo wczorajsze z brzegu były szczurki......

Wysłano z Samsung S6 EDGE Plus

Fajnie, że do nich skaczą, bo właściwie to przynęty prototypowe ;) Powodzenia!  

Dzisiejszy wypad po pracy dał mi wiele radości.

Już w pierwszym rzucie na RapMasterka zameldował się fajny bolek,jednak po krótkim holu ryba spadła.

Kolejne dwa brania na Panica i w podbieraku zameldowały się dwie ryby w granicach 60cm.

Wyjazd został okraszony pięknym boleniem,który skusił się na RapMastera prowadzonego w poprzek nurtu.

Pzdr

post-51985-0-15044600-1463425869_thumb.jpg                                     

• Like 14

Krystian, kawał rapiszona! Szacun!

Już nie mogę doczekać się "Panicowania", a póki co temperatura wody znowu spadła i to prawie 3stopnie :(

To jeszcze nie macie biedy. Na Wiśle w Sandomierzu +114 w ciągu ostatniej doby. Mam nadzieję, że w weekend jeszcze da się połowić :(

Dzisiejszy wypad po pracy dał mi wiele radości.

Już w pierwszym rzucie na RapMasterka zameldował się fajny bolek,jednak po krótkim holu ryba spadła.

Kolejne dwa brania na Panica i w podbieraku zameldowały się dwie ryby w granicach 60cm.

Wyjazd został okraszony pięknym boleniem,który skusił się na RapMastera prowadzonego w poprzek nurtu.

Pzdr

attachicon.gifDSCN1952.JPG                                     

Masssakra!!! Piękny boleń.  Poprzednie zresztą też :good:

• Like 1