Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Adaś, masz coś aktualnie co by się nadało do wzięcia do Szwecji na szczupłe oprócz tego:

attachicon.gifHMS 26gr.jpg

Eee Panie, FatBoyek siodemeczka :) Łowny jegomość  :P Za dwa tygodnie też ruszam na Skandynawię i szykuję sobię partyjkie takich i oczywiście 10 - tek w wersji F i S. Z tego co donosi Sebek, to szwedzkie szczupłe polubiły te duże Paniory, więc też kilkanaście sztuk trzeba będzie zabrać. Na chwilę obecną to może kilka w wersji holo mi zostanie, to może wrzucę na giełdę. Pozdrawiam. 

Edytowane przez spinnerman

Dzisiaj brak oznak żerowania powierzchniowego,ale od czego jest Panic ;)

post-51985-0-19552200-1463690692_thumb.png

post-51985-0-01520400-1463690704_thumb.jpg

Edytowane przez krystiano1981r
  • Like 7

Miała być Pilica, później Narew, kanał, a skończyło się na trąconej Wisełce. Woda nie jest taka brudna, a wyższy stan skupił bolki w strefie przybrzeżnej. Jak ktoś ma miejscówkę gdzie wyżówka podlewa trawy, to teraz polecam. Trzy rybki, wszystkie na RapMastera 10. Ten na dole 70+ przywalił jak dzik w sosnę :D Oj, dawno nie miałem takiego brania. W pierwszej chwili myślałem, że wobler utkwił w opaskowych kamiorach. Dopiero pleciona odjeżdżająca w stronę nurtu uświadomiła mi co jest grane :) Ryba połknęła wobler w całości, dwie pozostałe zresztą też. Natomiast presja wędkarska w miejscu gdzie je złowiłem, utwierdziła mnie w przekonaniu że zrobiłem kolejnego, zajebistego woblera  :D  :rockon:

post-52196-0-98415800-1463860079_thumb.jpg

Edytowane przez spinnerman
  • Like 17

Dzisiaj Adaśko znów zaatakowałem Oderkę.

Kilka brań na Panica z czego wykorzystane jedno.

Niestety rybka dostała w skrzela a to oznaczało wypięcie jeszcze w wodzie i szybkie zwrócenie jej wolności. :unsure:

Mimo,że na wodzie ataków nie widać to rybki już fajnie reagują na Paniczka... :wub:

Pzdr

• Like 2

Miała być Pilica, później Narew, kanał, a skończyło się na trąconej Wisełce. Woda nie jest taka brudna, a wyższy stan skupił bolki w strefie przybrzeżnej. Jak ktoś ma miejscówkę gdzie wyżówka podlewa trawy, to teraz polecam. Trzy rybki, wszystkie na RapMastera 10. Ten na dole 70+ przywalił jak dzik w sosnę :D Oj, dawno nie miałem takiego brania. W pierwszej chwili myślałem, że wobler utkwił w opaskowych kamiorach. Dopiero pleciona odjeżdżająca w stronę nurtu uświadomiła mi co jest grane :) Ryba połknęła wobler w całości, dwie pozostałe zresztą też. Natomiast presja wędkarska w miejscu gdzie je złowiłem, utwierdziła mnie w przekonaniu że zrobiłem kolejnego, zajebistego woblera  :D  :rockon:

A ja się swojego Rapmastera doczekać nie mogę :)

z nudów muszę jazie łowić ;)

A ja się swojego Rapmastera doczekać nie mogę :)

z nudów muszę jazie łowić ;)

Właśnie. Miałeś się odezwać...  :unsure:  

Tak myślałem, że męczysz ten drobiazg  :) Jaziówki szykuję.  Zrobiłem fajny prototyp. Praca, że kij z łapy wyrywa hehe ale w tym sezonie chyba już nie dam rady ich ogarnąć. Zaraz zaczną się sandały i dopiero nie będzie na nic czasu  B)

W Szwecji drobiazg.. w Polsce drobiazg.. Jak Wojtek (woblerwz) dokończy mój nowy kijek, ruszę na ostro z bolkami :)

a Ty jak będziesz nad Wisłę jechał daj znać, to wezmę te RapMastery i jakieś Panici bo został mi ostatni.

a jaziówki chętnie spod Twojej ręki obejrzę jak skończysz ;) kija wyrywać nie muszą, byle nie były większe niż 3-3,5 cm i startowały już zanim wpadną do wody ;)

P.S narwiańskie bolki które obiecałem jeszcze się nie zgrupowały ;)

Edytowane przez olo86

W Szwecji drobiazg.. w Polsce drobiazg.. Jak Wojtek (woblerwz) dokończy mój nowy kijek, ruszę na ostro z bolkami :)

a Ty jak będziesz nad Wisłę jechał daj znać, to wezmę te RapMastery i jakieś Panici bo został mi ostatni.

a jaziówki chętnie spod Twojej ręki obejrzę jak skończysz ;) kija wyrywać nie muszą, byle nie były większe niż 3-3,5 cm i startowały już zanim wpadną do wody ;)

P.S narwiańskie bolki które obiecałem jeszcze się nie zgrupowały ;)

Olo, jest ryzyko, że te Jaziówki mogą być nawet atakowane w powietrzu  :D

Bolki ruszą wraz z ukleją. Patrząc na obecny stan wody, stawiam na drugą połowę czerwca ;)

• Like 1

Dzisiaj tak troszkę niespodziewanie udało się wyskoczyć nad wodę.

Czasu było bardzo niewiele.

Wstrzeliłem się chyba jednak w moment największej aktywności ryb.

W ciągu półtorej godziny złowiłem sześć ryb,w tym dwie na Panica i jedną na RapMastera 10 (pozostałe trzy rybki na inne wabie się skusiły)

Ryby może nie potwory,ale łokieć boli (jutro przerwa).. ;)

post-51985-0-84448400-1464125705_thumb.jpg

post-51985-0-10523800-1464125717_thumb.jpg

post-51985-0-87968100-1464125728_thumb.jpg

Pzdr

Edytowane przez krystiano1981r
  • Like 5