bartolo Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Adaś, masz coś aktualnie co by się nadało do wzięcia do Szwecji na szczupłe oprócz tego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Adaś, masz coś aktualnie co by się nadało do wzięcia do Szwecji na szczupłe oprócz tego: HMS 26gr.jpgEee Panie, FatBoyek siodemeczka Łowny jegomość Za dwa tygodnie też ruszam na Skandynawię i szykuję sobię partyjkie takich i oczywiście 10 - tek w wersji F i S. Z tego co donosi Sebek, to szwedzkie szczupłe polubiły te duże Paniory, więc też kilkanaście sztuk trzeba będzie zabrać. Na chwilę obecną to może kilka w wersji holo mi zostanie, to może wrzucę na giełdę. Pozdrawiam. Edytowane 18 Maja 2016 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Napewno to trzeba mieć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Zdjęcie mi zrobił nieznajomy spławikowiec!ale najlepszy był tekst:panie po coś go wypuścił!cały czas mi ryby płoszy :D .Na Adamowego woblera ale nie panica. Edytowane 18 Maja 2016 przez Raffaello 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Rafał, kawał Bolka Graty. Widzę, że podpasowaly Ci te wobki, bo to zdaje się któraś z kolei ryba na ten model. Sandaczowe 9-ki też będą u Ciebie kosić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Adam a kiedy te dziewiątki będę miał?bo na panici czekam 4miesiące :angry: :angry: w zimę?z pod lodu nie łowię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Dzisiaj brak oznak żerowania powierzchniowego,ale od czego jest Panic Edytowane 19 Maja 2016 przez krystiano1981r 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Dajesz chłopie, dajesz Widzę, że kosisz na zmianę ze Szpiegusami Dobry wybór, Szpiegu wie co robi. Stary praktyk Fajne foty. Dzięki Krystian. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 RapMasterki w wersji holo.Już robią robotę na trąconej wodzie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Tymczasem dosychają oczojebne sandaczówki i Paniczki.I te woblerki w najbliższym czasie będą dostępne 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 (edytowane) Miała być Pilica, później Narew, kanał, a skończyło się na trąconej Wisełce. Woda nie jest taka brudna, a wyższy stan skupił bolki w strefie przybrzeżnej. Jak ktoś ma miejscówkę gdzie wyżówka podlewa trawy, to teraz polecam. Trzy rybki, wszystkie na RapMastera 10. Ten na dole 70+ przywalił jak dzik w sosnę Oj, dawno nie miałem takiego brania. W pierwszej chwili myślałem, że wobler utkwił w opaskowych kamiorach. Dopiero pleciona odjeżdżająca w stronę nurtu uświadomiła mi co jest grane Ryba połknęła wobler w całości, dwie pozostałe zresztą też. Natomiast presja wędkarska w miejscu gdzie je złowiłem, utwierdziła mnie w przekonaniu że zrobiłem kolejnego, zajebistego woblera  Edytowane 22 Maja 2016 przez spinnerman 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Dzisiaj Adaśko znów zaatakowałem Oderkę.Kilka brań na Panica z czego wykorzystane jedno.Niestety rybka dostała w skrzela a to oznaczało wypięcie jeszcze w wodzie i szybkie zwrócenie jej wolności. Mimo,że na wodzie ataków nie widać to rybki już fajnie reagują na Paniczka... Pzdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Zupełnie jak u mnie w Wiosce. Ryb chodzą bardzo sporadycznie. Jakieś pojedyncze brania, pławy. A jak się do nich przyłoży to ... okazuje się, że są i mają się dobrze, tylko nie kwapią się do tego by się pokazywać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Powoli zaczynamy zbroic się na Szwecję. Z aktualnych doniesień wynika,że najlepiej gryzą na olivkę, więc w tych odcieniach trzeba zrobić trochę przynęt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Miała być Pilica, później Narew, kanał, a skończyło się na trąconej Wisełce. Woda nie jest taka brudna, a wyższy stan skupił bolki w strefie przybrzeżnej. Jak ktoś ma miejscówkę gdzie wyżówka podlewa trawy, to teraz polecam. Trzy rybki, wszystkie na RapMastera 10. Ten na dole 70+ przywalił jak dzik w sosnę Oj, dawno nie miałem takiego brania. W pierwszej chwili myślałem, że wobler utkwił w opaskowych kamiorach. Dopiero pleciona odjeżdżająca w stronę nurtu uświadomiła mi co jest grane Ryba połknęła wobler w całości, dwie pozostałe zresztą też. Natomiast presja wędkarska w miejscu gdzie je złowiłem, utwierdziła mnie w przekonaniu że zrobiłem kolejnego, zajebistego woblera  A ja się swojego Rapmastera doczekać nie mogę z nudów muszę jazie łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 A ja się swojego Rapmastera doczekać nie mogę z nudów muszę jazie łowić Właśnie. Miałeś się odezwać... Tak myślałem, że męczysz ten drobiazg Jaziówki szykuję. Zrobiłem fajny prototyp. Praca, że kij z łapy wyrywa hehe ale w tym sezonie chyba już nie dam rady ich ogarnąć. Zaraz zaczną się sandały i dopiero nie będzie na nic czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Takie też wykombinowalem Może Big Mamy na to nie biorą, ale łowienie jest piękne, szczególnie grubych okoni i trzcinowych szczupali Ale, to tylko w Szwecji. Nasze ryby na takie badziewie nawet nie chcą patrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) W Szwecji drobiazg.. w Polsce drobiazg.. Jak Wojtek (woblerwz) dokończy mój nowy kijek, ruszę na ostro z bolkami a Ty jak będziesz nad Wisłę jechał daj znać, to wezmę te RapMastery i jakieś Panici bo został mi ostatni.a jaziówki chętnie spod Twojej ręki obejrzę jak skończysz kija wyrywać nie muszą, byle nie były większe niż 3-3,5 cm i startowały już zanim wpadną do wody P.S narwiańskie bolki które obiecałem jeszcze się nie zgrupowały Edytowane 23 Maja 2016 przez olo86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 W Szwecji drobiazg.. w Polsce drobiazg.. Jak Wojtek (woblerwz) dokończy mój nowy kijek, ruszę na ostro z bolkami a Ty jak będziesz nad Wisłę jechał daj znać, to wezmę te RapMastery i jakieś Panici bo został mi ostatni.a jaziówki chętnie spod Twojej ręki obejrzę jak skończysz kija wyrywać nie muszą, byle nie były większe niż 3-3,5 cm i startowały już zanim wpadną do wody P.S narwiańskie bolki które obiecałem jeszcze się nie zgrupowały Olo, jest ryzyko, że te Jaziówki mogą być nawet atakowane w powietrzu Bolki ruszą wraz z ukleją. Patrząc na obecny stan wody, stawiam na drugą połowę czerwca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Takie też wykombinowalem Może Big Mamy na to nie biorą, ale łowienie jest piękne, szczególnie grubych okoni i trzcinowych szczupali Ale, to tylko w Szwecji. Nasze ryby na takie badziewie nawet nie chcą patrzeć Chcą, chcą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Chcą, chcą No wiesz Jacek, u nas tam na wschodzie prawie jak w Szwecji. Rogal, te sprawy :D PozdrawiamTymczasem taki sandaczowu custom dla Kolegi z forum 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 ...i klasyka gatunku 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Dzisiaj tak troszkę niespodziewanie udało się wyskoczyć nad wodę.Czasu było bardzo niewiele.Wstrzeliłem się chyba jednak w moment największej aktywności ryb.W ciągu półtorej godziny złowiłem sześć ryb,w tym dwie na Panica i jedną na RapMastera 10 (pozostałe trzy rybki na inne wabie się skusiły)Ryby może nie potwory,ale łokieć boli (jutro przerwa).. Pzdr Edytowane 24 Maja 2016 przez krystiano1981r 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Pięknie Widzę, że powoli przekonujesz się do RM 10. Ten wobler będzie robił konkretną robotę jak zacznie tarło ukleja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Dzisiaj będzie testowany w warunkach rzecznych. Jeżeli pokaże, to co w wannie będzie jedną z najlepszych sandaczówek jaką kiedykolwiek zrobiłem Trzymajcie kciuki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi