Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie wróciłem z nad Wisły. Dzisiaj finalnie przetestowałem sandaczówki w warunkach poligonowych i jest bardzo dobrze. Będą robione trzy modele jak na foto. Od góry SDR, DR i klasyczny Minnow na nocki i płytkie blaty. SDR i DR ma przepiękną, drobniutką, lusterkującą akcję typu shad rap, niespotykaną w tak wydłużonych i smukłych konstrukcjach. Jestem przekonany na 100 %, że wobki te będą pięknie łowić. Minnowek, jak to minowek, akcja szersza czyli taki X z lustereczkiem. Bardzo przyjemna praca. Nie zgaśnie nawet na najwolniejszej opasce. Na ten model złowiłem w ostatnim czasie dwa bolki. Jednak SDR i DR powaliły mnie dzisiaj na kolana :D Jest moc!!!

post-52196-0-19268100-1464292243_thumb.jpg

Edytowane przez spinnerman
  • Like 8

Jednak SDR i DR powaliły mnie dzisiaj na kolana :D Jest moc!!!

Adam , ten SDR to moja bajka :) . Napisz coś więcej , bo to może być strzał w dziesiątkę i spełnienie marzeń :) .

Jak z lotnością tego wobka , czy w locie jest stabilny. Czy w silnym nurcie odchodzi na boki , czy raczej drobna stabilna praca? Na jaką głębokość może zejść?

Piotrze, z lotnością nie ma problemu. Układa się równiutko i leci jak pocisk, oczywiście na miarę dobrze wyważonego, pływającego woblera o masie 7 gram.  Myślę, że jakieś 30-40 m można wycisnąć. SDR z racji wąskiej bryły i dużego nacisku wody na ster może robić w silnym nurcie delikatne myki na boki, jednak przy spokojnym prowadzeniu pod prąd będzie trzymał się nurtu. Natomiast DR jest diabelnie stabilny. Trzeba się spotkać nad wodą to sobie potestujesz ;)

• Like 3

Chyba ze dwa lata temu taki zawodnik napłynął mi na plecionkę przed mostem Gdańskim. Rzucałem z główki prostopadle do nurtu, notabene Twoim ulubionym, pływającym woblerkiem, którym nie wiem jakim cudem łowisz bolki hehe. Gość pojawił się bardzo szybko, bo to był jakiś wyczynowiec i tak samo szybko spłynął w dół rzeki z moim woblerem w burcie. To był odjazd życia :wub: