Qcyk Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Adam nie zalewasz obciążenia i stelaża w wobku? Czy to taki model pod formy? Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Przecie rzekłem, że surówka Stelaż oczywiście idzie pełny zespolony z balastem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 No tak. Żem nie doczytał Adam jak już Krystian przetestuje i będziesz miał co więcej do zhandlowania. To odłóż mnie ze 2 sztuki.... Ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarioQ Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Ok. Jak będą, to będziecie widzieć w wątku. Korci mnie zrobienie Cieniasa jeszcze w drugiej wersji. Tak z 17-18 g. Byłby do takiego troszeczkę szybszego prowadzenia z agresywniejszym chlapaniem. Zobaczymy jak to będzie hulać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Taki standardzik z panicznym uśmiechem.Jeden z kilku. Nudzą mnie te główkowe maluchy. Kombinuje jak dobrac się do tych przykosowych, chociaż z brzegu cieżko. Jednak się nie poddaje i wykombinuje co i jak im podać. Najbardziej mnie martwi to, że coraz mniej czasu poświęcam kleniom Edytowane 19 Czerwca 2016 przez bartek19176 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 W oczekiwaniu na "Cieniaska".... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Krystian porzucisz panica? Mnie też korci aby zgłosić się po cieńkiego. Spodobały mi sie bez sterowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Taki standardzik z panicznym uśmiechem.Jeden z kilku. Nudzą mnie te główkowe maluchy. Kombinuje jak dobrac się do tych przykosowych, chociaż z brzegu cieżko. Jednak się nie poddaje i wykombinuje co i jak im podać. Najbardziej mnie martwi to, że coraz mniej czasu poświęcam kleniomBartek fajna ryba i świetna fotka. Naturalna - takie lubię Powiedz mi jak daleko są te przykosy? Może da się wykombinować coś dalekosiężnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 W oczekiwaniu na "Cieniaska".... DSCN2280.JPGNo Panie ładny nosorożec A co tam jeszcze za monster dzisiaj Ci odprowadził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Fotka z zaszło rocznej niżowki. Przykosa jest na wysokości czerwonej obwódki około 30 metrów za końcem opaski. Przerzucam ja Paniciem 18 i rapmasterem. Myślę że to kwestia czasu i techniki jak coś się tam wydarzy. Co do fotki to było wczoraj po 22 Pierwszy rzut na napływ 2 obroty i bum. Lubię tak subtelnie go prowadzić z lekkim oczkowaniem rybki dobrze się zapinają. Edytowane 19 Czerwca 2016 przez bartek19176 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Krystian porzucisz panica? Mnie też korci aby zgłosić się po cieńkiego. Spodobały mi sie bez sterowceBartek,Panica nie porzucę Do Cienkiego mam sentyment ponieważ złowiłem na niego swojego pierwszego dużego Bolenia,było to zaraz po tym jak się z Adamem poznaliśmy.Będzie już jakoś ze trzy lata,nie Adaśko? Wracając do Cienkiego i Panica,łowiłem i łowię nadal na obie konstrukcje i są to dwa zupełnie inne woblery,a każdy z nich znajdzie u mnie (i nie tylko) swoje zastosowanie. ;)Panic to "wariacik" natomiast "Cienki" to taka dostojna "żmija" Uwielbiam ten widok gdy Cienki "rysuje" grzbiecikiem taflę wody a za nim w pewnym momencie podnosi się woda i za chwilę czuć to piękne Łuupp! Jak będę opisywał Cienkiego to zacytuję swój tekst o Panicu,ot tak dla porównania tych dwóch woblerów. Ps.Adaśko tak jak Ci pisałem w smsie,dzisiaj do Panica wyszedł mi naprawdę wielki boleń,cała akcja miał miejsce ze dwa metry ode mnie Ryba już nie zdążyła pożreć wobka i odpłynęła a ja zostałem z najeżoną "sierścią" na plecach....Widok przezajebisty Edytowane 19 Czerwca 2016 przez krystiano1981r 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Ryba już nie zdążyła pożreć wobka i odpłynęła a ja zostałem z najeżoną "sierścią" na plecach....Widok przezajebisty dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Ryba już nie zdążyła pożreć wobka i odpłynęła a ja zostałem z najeżoną "sierścią" na plecach.... Miałem tak samo jak za chlapiącym paniciem szedł garb wody i pod nogami zawrócił. To miała być pierwsza rybka na niego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 W takich sytuacjach warto ostro przyspieszyć. Wobler wówczas przestaje już pracowć tylko po chamsku sunie po powierzchni. Bolo często nie wytrzymuje takiej akcji i lutuje bez opamiętania 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Bartek,Panica nie porzucę Do Cienkiego mam sentyment ponieważ złowiłem na niego swojego pierwszego dużego Bolenia,było to zaraz po tym jak się z Adamem poznaliśmy.Będzie już jakoś ze trzy lata,nie Adaśko? Wracając do Cienkiego i Panica,łowiłem i łowię nadal na obie konstrukcje i są to dwa zupełnie inne woblery,a każdy z nich znajdzie u mnie (i nie tylko) swoje zastosowanie. ;)Panic to "wariacik" natomiast "Cienki" to taka dostojna "żmija" Uwielbiam ten widok gdy Cienki "rysuje" grzbiecikiem taflę wody a za nim w pewnym momencie podnosi się woda i za chwilę czuć to piękne Łuupp! Jak będę opisywał Cienkiego to zacytuję swój tekst o Panicu,ot tak dla porównania tych dwóch woblerów. Ps.Adaśko tak jak Ci pisałem w smsie,dzisiaj do Panica wyszedł mi naprawdę wielki boleń,cała akcja miał miejsce ze dwa metry ode mnie Ryba już nie zdążyła pożreć wobka i odpłynęła a ja zostałem z najeżoną "sierścią" na plecach....Widok przezajebisty Krystian napisałeś już to co chciałem przeczytać. Uwielbiam w ten sposób prowadzić przynętę...tą "żmiją" A co najważniejsze ryby też to lubią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 A jaki rozmiar ma ten "cienki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 10 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Wyraz 'Cienki' miał u mnie do tej pory niskie konotacje,określał coś słabego... no i proszę już się zmieniło. Poproszę też 'Cienkiego'...bym mógł go poszczuć na kilku zawadiaków ze spokojniejszych nurtów. p.s.Ostatnio 'Panic' wyciągnął mnie na spacer...no to go wypuściłem mówiąc -przynieś 'Bolka'?!za drugim razem przytargał 65cm i jeszcze się usprawiedliwiał,że większych nie było. Posłuszny,cichy i karmić nie trzeba...tylko lubi częste kąpiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Buhaha, Darku ale mnie ubawiłeś Cienki, bo ma 7 mm w najszerszym grzbietu Dostaniesz do wislanych testów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 10 cmI 13gr obciążenia więc na gotowo 15-16g czy jak to będzie wyglądało? Tak czy siak za ciężki nie będzie to też się skuszę jak już będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) 13 g z wyzbrojeniem Wobler typowo do animacji kijem. Ma bardzo spokojną, skupioną pracę, przy szarpnięciach robi eskę i ładnie oczekuje. Pomimo swojej niewielkiej masy wobler niezwykle lotny z racji bardzo wąskiej bryły. Jak to określił Krystian - wobler wręcz szybuje, poddając się prądom powietrza Naprawdę. Wygląda to czasami jakby wobler wynosił się zamiast opadać heheZrobię także wersję cięższa około 18 może nawet 20 g do standardowego, boleniowego tempa. Prawdę mówiąc sam nie mogę się już doczekać pierwszych testów. Fajnie wrócić do starej, sprawdzonej konstrukcji Edytowane 20 Czerwca 2016 przez spinnerman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Ledwo mnie chwilę nie było, a tu tyyyyyyle nowości. No, chyba będę się musiał "przeprosić" z Oderką po krótkiej przerwie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Ledwo mnie chwilę nie było, a tu tyyyyyyle nowości. No, chyba będę się musiał "przeprosić" z Oderką po krótkiej przerwie No właśnie. Gdzie Ty się podziewasz brachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Aaaaa. Tu i tam mnie wywiało Oczywiście wędkarskie tematy też załatwiałem Z tym, że bardziej paskowane i zębate Teraz trzeba wrócić do odrzańskich zagadnień, bo Paniczki wołają o wodowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi