Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

O ja pitole, na zawodach taki wynik :rolleyes:

Adamie, mimo że odlewanki to nie moja bajka i odpychająco działają zwłaszcza te ostatnie metody tworzenia form... szczerze GRATULUJĘ Twórcy :)

W miniony weekend mieli tam MO, to z tych zawodów?

Dzięki.

Nie wiem co to za zawody. Nie śledzę tych "imprez" ;)

Rano pogoda na granicznym Bugu nie napawała optymizmem. Padało, pochmurno, wietrznie i 17 st. C. Próbowałem szukać głębiej rap, i z mikroprzykosy tworzacej się na skraju wyspywyjechały dwa takie sumki na RM 8 i RM 10 ;) Trafił się też jeden zębaty około 60 cm. Bolki gdzieś wywiało :wacko: Żona nazbierała wiaderko kurek w pobliskim zagajniku i zorko 5 zrobiła kilka zdjęć :D

post-52196-0-31011600-1467581926_thumb.jpg

post-52196-0-09000500-1467581938_thumb.jpg

post-52196-0-58285100-1467581952_thumb.jpg

• Like 14

W oczekiwaniu na Cienkiego cd... ;)

Adaśko a o mnie pamiętałeś??? :rolleyes:

post-51985-0-69029900-1467666012_thumb.jpg

No i późniejszy przyłów :huh:

post-51985-0-81139400-1467666018_thumb.jpg

• Like 6

W oczekiwaniu na Cienkiego cd... ;)

Adaśko a o mnie pamiętałeś??? :rolleyes:

attachicon.gifDSCN2323.JPG

No i późniejszy przyłów :huh:

attachicon.gifDSCN2322.JPG

Świeżo z frontu

Fajne rybki chłopy :blink: No Krystian, teraz to już chyba nic nie chcesz ulepszać w Panicu...? Łowi, że hej :D :D :D

A u mnie dzisiaj tak to wiślana Barbórka się zameldowała :wub:

post-52196-0-35138700-1467748581_thumb.jpg

• Like 18

Adam gratulacje.

Miały być sumy a nie Barbary. ☺

Dzięki :)

Sam Daniel widziałeś, że wąsy omijają mnie szerokim łukiem :wacko: Muszę zacząć więcej pływać z fachowcami... ;)

Pocieszający jest jednak fakt, że Marek Sz. miał dzisiaj podobne wyniki do moich, więc się nie łamię hehe

Edytowane przez spinnerman
  • Like 2

No, tak. Na Wisłę kij marzenie ​ :wub: Do precyzyjnej prezentacji woblera np. Na rafie czy przelewie 2,9 spisuje się znakomicie, jednak przy łowieniu we dwóch na tak małej jednostce trzeba będzie rozejrzeć się za czymś max 2,4 i pewnie z tej samej serii ;) Te nowe elitki nie są już tak przesztywnione.  Szybko wchodzą w pelne ugiecie i pieknie kontroluja nagłe i bardzo silne zrywy walczacej ryby.

Dla mnie ideal to 2,9 ;) Mówię oczywiście o łowieniu z reki na woblery. Np. przy dalekich dystansach Boleniówki  nie zaprezentujesz prawidłowo tak krótkim kijem, a o łowieniu na rafach w ogóle nie ma mowy.

Łowiąc we dwóch krótki kij wybrał bym tylko i wyłącznie do gum oraz dla własnego bezpieczeństwa samego kija. Ostatnio pływające po Bugu moja Elitka 2,9 do uncji dostała po łbie kijem kolegi i niby nic się nie stało ale następnego dnia szczytówka rozsypala się w drobny mak przy delikatnym szarpaniu woblera zaczepionego o nadbrzezna trawę :( Oj, zabolało heh

Edytowane przez spinnerman

"Jak dla mnie dwumetrowy patyk to ideał na łajbę."

To zależy jakie ryby i jaką metodą chcesz łowić.

I zależy jaka łajba!na pontonie stoisz nisko,ja w Romanie mam pokład słoneczny i stoję nad wodą 0,5m a to dużo daje,połów sandacza i dżerkowanie zdecydowanie kij 213cm ale łowienie na rzece bolków to już kij 2,7m a tym bardziej na panici tylko przy podbieraniu ryby kij trzeba sporo odchylać do tyłu i to jest niebezpieczny moment chyba że się łowi we dwóch

• Like 2

Dzisiaj było fajnie dopóki nie wiało,jak zaczęło dmuchać to woda "zdechła"...

Przez ten,krótki czas udało się wyholować dwie rybki i zaliczyć dwa pudła.

Generalnie dzionek udany.

Ps.Fotki jak zwykle spieprzyłem :blink:

post-51985-0-91406500-1468090684_thumb.jpg

post-51985-0-55607600-1468090757_thumb.jpg

• Like 6

Krystian wielu wędkarzy łącznie ze mną marzy , żeby mieć takie spieprzone fotki.  -_- 

Ty + woblery Adama = Mistrzostwo Świata  ;) 

• Like 3

Dzisiaj było fajnie dopóki nie wiało,jak zaczęło dmuchać to woda "zdechła"...

Przez ten,krótki czas udało się wyholować dwie rybki i zaliczyć dwa pudła.

Generalnie dzionek udany.

Kolego coś mi się tu opuszczasz... Gdzie te obiecane 80-taki?  :angry:

Dobra myślę, że jak dojdą testowe Cieniasy, to się poprawisz  :D  :D  :D

Krystian wielu wędkarzy łącznie ze mną marzy , żeby mieć takie spieprzone fotki.  -_-

Ty + woblery Adama = Mistrzostwo Świata  ;)

Piotrze uwierz mi, że z nieba mu te bolenie nie spadają. Krystian naprawdę ciężko na te ryby pracuje, za co chwała i respect  :good:

• Like 3