Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Ładnie Pany łowicie. U mnie 1.5 tygodnia temu poziom wody oscylował w okolicy 200cm Woda była ciepła ukleja ładnie sie gromadziła a za nia rapki. Bedąc wczoraj widze wode 285cm. Bardzo zimna i mętna. Przelewy spalone bo woda ostro rwie. Drobnicy wbita w brzeg. Znalazłem rapki w 3 miejscach tzw wolniakach. Tylko jedno wyjscie w dodatku chyba w tej metnej wodzie zgubiła panica:/ Po niedzieli walcze dalej

Edytowane przez bartek19176

Adaś dopisz mnie też do listy kolejkowej na Cienkiego i na Panica jednokotwiczkowego!!

A tymczasem chyba ostatnia ryba przed urlopem... Nowe PB z zaporówki - 77cm. Na Panica 8 :D

Piękna ryba brachu. Mówiłem, że ten model z jedną kotwą będzie kosił na stojącej :) Graty. A wobki już Ci szykuję ;)

Cześć jest szansa na trzy sztuki w tym kolorze ?

Da radę ;) priv.

• Like 1

Cienka Orfa  :D

I jest czerwony. A mnie co i rusz wmawiają, że na bolenie byle czerwonego dodatku nie było. A tak się składa, że pierwsze jakie zrobiłem pod bolki były z czerwonymi dodatkami i na nie połowili, kto wie czy nie najlepiej.

• Like 1

I jest czerwony. A mnie co i rusz wmawiają, że na bolenie byle czerwonego dodatku nie było. A tak się składa, że pierwsze jakie zrobiłem pod bolki były z czerwonymi dodatkami i na nie połowili, kto wie czy nie najlepiej.

Robert, boleń to typowy wzrokowiec. Interesuje go i ruch przynęty o czym wiedzą wszyscy, ale także kolor w kwestii którego jest jeszcze wiele do odkrycia. Napewno warto kombinować z kolorami przynęt boleniowych i moje lure będzie szło w tym kierunku. Przy obecnej modzie na łowienie boleni, oraz bardzo dużej presji pod wpływem której Bolkom opatrzyło się większość przynęt, często już nie wystarcza posiadanie przynęt w dwóch podstawowych kolorach tj. srebro z czarnym bądź oliwkowym grzbietem. Bolenie tak jak i inne drapieżniki bardzo szybko się uczą i przestają w pewnych okolicznościach reagować na standardowe przynęty.

Ten Cienki z czerwonymi płetwami zrobiony jest pod kanał gdzie bolki żerują właśnie na krasnopiórkach. Czy będzie skuteczny? Miejmy nadzieję, że tak :)

ps. Wiele lat temu, moim tajnym woblerem na przełowione bużańskie rafy był 9 cm Minnow Salmo w wersji SDR złoty chrom z fluo pomarańczowym grzbietem. Nie wiem czy wobler w tej kolorystyce jest jeszcze produkowany? Ależ w to potrafił przywalić ;)

To i ja na zaporowego bym się skusił z docelowym przeznaczeniem na jezioro.

Tak do testów.

Priv.

• Like 2

Adam to i ja poproszę takiego też mam komu pokazać ;) ;) ;)

Prezes, jeden jest, bo to special edition :)))

Drugim rzutem Ci zrobię ;)

Dopiero skojarzyłem po co Ci taki duszek. On na te nocne wilki jesienią mógłby robić robotę ;)

Edytowane przez spinnerman