Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy raz kupiłem je z rok temu ,ale niestety zapas się wyczerpał i szukam ich już od dość dawna (Bezowocnie ) :(

Będę o Tobie pamiętał. Większość materiałów kupuję na eBayu, więc jak spotkam te oczy dam Ci linka. Z tego co pamietam, to były wtedy jeszcze z dużą źrenicą czerwone i złote ale jakieś duże rozmiary, chyba od ósemki w górę.

• Like 1

A Ty co tam znowu nowego kombinujesz? Z tego co pamiętam, to zarzekałeś się, że nigdy więcej wklejanych oczu :)))

Panie kochany no co ja mogę, co ja mogę! Niedługo formy mi się wyeksploatują to będę już robił z oczami do malowania ale na razie jest jak jest. Dzisiaj mam do wklejenia ponad 300 paczałek :(

10-ka i 8-ka w wersji DR. Praca agresywne lusterko dobrze wyczuwalne na kiju. 8-ka będzie też robiona w kolorystyce pod pstrąga. Wobler świetnie pracuje również podczas prowadzenia z prądem. Przy ustawianiu postaram się nagrać jakiś mały filmik poglądowy ;)

post-52196-0-02153900-1475936887_thumb.jpg

• Like 3

O żesz Ty, zawsze chciałem mieć okonie w akwarium. Raz poszedłem nad Wisłę i akwarystyczną siatką zgarnąłem drobnicę. Były na takim etapie że nie wiedziałem co jest co. Fajnie było obserwować jak dorastają krapie, certy, różanki, ukleje. Miałem też brzanę, kiełbie, ślizy. Chyba najfajniejsze akwarium jakie miałem. Okazało się że różanki są dość liczne w Wiśle. Nie jestem zaskoczony bo w niektórych miejscach dno jest wybrukowane małżami.

Drapieżniki trochę mnie zniechęcały ze względu na karmienie. 

Daj znać jak sandacz wylezie z pod korzenia  ;)

Edytowane przez wujek
  • Like 1

Okonie kiedy są w stadzie i żyją w akwarium obgryzają sobie płetwy piersiowe, co dziwne nie wpływa to na sposób pływania, tak jakby nie były im potrzebne. Szybko uczą się jeść granulowane pasze pstrągowe i o ile woda nie posiada w swoim składzie amoniaku i azotynów rosną szybciej niż w zbiornikach naturalnych.

Kiedyś trzymałem okonie na potrzeby testowania przynęt podlodowych, warto założyć sobie takie akwarium jednak powinno ono mieć powierzchnię dna co najmniej 150x50cm w mniejszym okonie szybko zaczną zachowywać się jak tęczowe tuczniki w stawie i będą łapać nawet piasek wsypany do wody. 

Zgadza się.

Ale te jak narazie są "zgodne" i nie atakują się nawzajem. Natomiast jak któryś wpłynie na terytorium sandacza, to ten atakuje gryząc za płetwę ogonową ale także za grzbietową. Tu uwidacznia się siła szczęk sandacza. Jednemu z okoni tak wygolił płetwę grzbietową, że biedak tego nie przeżył :(

• Like 1