guciolucky Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Lester nie wiem ile masz doświadczenia z czystym tlenem ale to nie to samo co CO2. Miałem wiele holendrów i wiele z taką dynamiką, że rośliny potrafiły wysypać ilość bąbelków zabójczą dla ryb a co dopiero butla. Czy chów czy akwarystyka nie bawiłem się nigdy w skalę micro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Trochę spam się porobił ale jak już kącik akwarystyczny tu mamy to wgrałem moment gdzie jedna z moich, odłowionych w afrykańskim jeziorze Tanganika w okolicy miejscowości Halembe, samic zbiera do pyska młode, które mają tam przez miesiąc żłobek i przedszkole, chociaż widziałem już wiele tych scen za każdym razem nie mogę się nadziwić jak one tam się wszystkie mieszczą i jak są w stanie spędzać tam całą noc? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Trochę spam się porobił ale jak już kącik akwarystyczny tu mamy to wgrałem moment gdzie jedna z moich, odłowionych w afrykańskim jeziorze Tanganika w okolicy miejscowości Halembe, samic zbiera do pyska młode, które mają tam przez miesiąc żłobek i przedszkole, chociaż widziałem już wiele tych scen za każdym razem nie mogę się nadziwić jak one tam się wszystkie mieszczą i jak są w stanie spędzać tam całą noc? Ile litrow i jakie wymiary ma to akwarium z rybami z Tanganiki ? Robi wrazenie Edytowane 13 Października 2016 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 To nie jest duży baniak, 200x65x45 ale wykonałem wiele ciekawych projektów lub dekoracje do większych akwariów np: Tu np. zrobiłem skały do kostki 2255L 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 To chyba nazywa sie CZARNY pas 7 dan w akwariach Szczere slowa uznania z mojej strony Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Pamiętam czas kiedy musiałem opuścić moją akwarystyczną mekkę i przenieść się do małego pokoju w hotelu asystenckim...wtedy wykonywałem małe akwaria na starych lodówkach, były awarie, powodzie nie było miejsca ale była moc... Efekt podkręconej fotosyntezy: Po kilku dniach roślinki wyłaziły z kostki I stan gdzie już pora na nowy projekt Akcja low z kryptokoryną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) powiedziałbym nawet, że 10 dan Sam miałem nieduże 200L akwarium ale niestety po przeprowadzce musiałem rozdać dobrym ludziom a busz już miałem prawie jak powyżej Szacun Kuba. Edytowane 13 Października 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Postaram się poszukać jutro jakieś fotki z konkretniejszej akcji metahalogenowo-instalacyjnej gdzie buduję u klienta akwarium a wraz z nim budowany jest wokół dom gdzie stoi zbiornik o ile Adam mnie nie wykopsa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Ale się wkręciłem w moje stare hostingi już nawet zapomniałem jak tego wszystkiego było dużo :-) Mój stary kawałek jeziora Malawi placki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 14 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 (edytowane) Gucio jak masz jakieś fajne projekty, to śmiało wrzucaj. Pewnie niedługo pytań będę miał duuuużo więcej, więc jak pozwolisz to Cię pomęczę ))Te skalne klimaty bardzo mi się podobają, no i nie ma problemu z roślinami. Edytowane 14 Października 2016 przez spinnerman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Gucio jak masz jakieś fajne projekty, to śmiało wrzucaj. Pewnie niedługo pytań będę miał duuuużo więcej, więc jak pozwolisz to Cię pomęczę ))Te skalne klimaty bardzo mi się podobają, no i nie ma problemu z roślinami.Temat rzeka jednym słowem Żebyś tylko nie wpadł aż tak po uszy, że kije będą odłożone na bok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 14 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Nie ma takiej opcji. Duże akwarium będzie służyło przedewszystkim do testowania i ustawiania nowych przynęt. Nie będzie też w końcu problemu z nagrywaniem filmów z pracą przynęt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Nie ma takiej opcji. Duże akwarium będzie służyło przedewszystkim do testowania i ustawiania nowych przynęt. Nie będzie też w końcu problemu z nagrywaniem filmów z pracą przynęt Znaczy się ze jak nie weźmie ani sandaczyk ani okoń to przynęta do kosza bo nie lowna? Pozdr M 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Znaczy się ze jak nie weźmie ani sandaczyk ani okoń to przynęta do kosza bo nie lowna? PozdrMNa giełdę :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) Niskobudżetowe Cieniasy Czas wykonania takiego woblera ogranicza się właściwie jedynie do czasu schnięcia poszczególnych warstw lakieru Dla niektórych wygląd przynęty nie ma znaczenia. Ja się pod tym nie podpiszę... Edytowane 20 Października 2016 przez spinnerman 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 8-ki w wersji DR i minnow. Pływające, waga 6g. Praca drobniutka, gęsta, dobrze wyczuwalna na kiju. Woblerki świetnie pracują również prowadzone z prądem oraz w modnym ostatnio twitchu Napewno zasmakują w nich również pstrągi, więc będzie w przyszłości trochę szaro-burych ciapańców typowo pod kropy. Ogólnie, taki rzeczny uniwersał w który wszystko przywali. Idealne pod lekki spinning 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Bardzo ładne!coś mi przypominają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Bardzo ładne!coś mi przypominają Mów Stefan śmiało :D Moje ulubione olivki.Kolor ten podejrzałem na boleniówkach @Wujka, i muszę przyznać, że działa cholerstwo, szczególnie na Wisełce 8-ki z racji swojej smukłości proponuje zbroić w lekkie, a zarazem mocne kotwiczki nr 8, jak np. te Ownerki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) O Ty dziadu. Jeden dla mnie za zgapienie . Żarcik.Fakt że nieźle Ci wyszło.Zrób taki sraczkowaty, kolor wiślanej płytkiej wody nad piachem. Drobnica wtapia sie w wode. Bedzie chicior 2017. 10% od sprzedaży dla mnie hehe. Edytowane 20 Października 2016 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Sraczkowate koszą już od września Teraz robię serię 10-tek, to Ci takiego DR-ka w kolorze kupy sprezentuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 8-ki w wersji DR i minnow. Pływające, waga 6g.Tak dla przypomnienia, to komplet z lewej albo z prawej o każdej porze dnia i nocy odbiorę Koniecznie przed św. Mikołajem. Da Radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Sraczkowate koszą już od września Teraz robię serię 10-tek, to Ci takiego DR-ka w kolorze kupy sprezentuję Pod warunkiem że sie spikniemy na rybach, a przy tej pogodzie się nie zanosi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Tak dla przypomnienia, to komplet z lewej albo z prawej o każdej porze dnia i nocy odbiorę Koniecznie przed św. Mikołajem. Da Radę?Jak stoisz w kolejce za Mikołąjem -to raczej nie da rady...On od świąt czeka ,a że póki co ma trochę wolnego to nie ciśnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Znalazłem w swoim pokoju stary komputer a w nim zdjęcia, które chciałem pokazać możne niejako ku przestrodze bo zanim zająłem się budowanie zbiornika, klient na początku postanowił skorzystać z pomocy "fachowców" Obraz jaki zastałem na placu boju, niestety nawet ryby już tam były: Pomijam już miedzianą instalację (niedopuszczalne dla ryb) ale musiałem to zdemontować a baniak ma 260 cm długości więc zajęło mi to 3 dni) Te "piękne" białe kamienie były wklejone w panel tylni akwarium i musiałem to wycinać więc potrzebowałem rusztowania bo wysokość zbiornika wynosi chyba 80cm (już nie pamiętam dokładnie) W ciągu tygodnia zbudowałem zbiornik od nowa i ostatecznie tak mi to wyszło... Po mnie przyjechali murarze i stolarze, którzy zabudowali wnękę dębem i skórą, pokój rozrywki klienta wygląda zjawiskowo jest na bilard, skórzane kanapy, lodówka z rudymi płynami, lotki i stado Tropheus Akwarium wyposażone jest w system automatycznej podmiany wody z mieszaczem (ciepła z zimną), potężny sump, pompy cyrkulacyjne, komin zbierający film z powierzchni i korygujący stały poziom wody, ogrzewanie z termoregulacją, napowietrzanie... co w sumie dało taki komfort bezobsługowości, że nie byłem tam już kilka lat a z klientem mam stały kontakt bo korzysta z innych moich usług. Lepiej zrobić raz a dobrze niż potem zmarnować to za co wcześniej się zapłaciło. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 A wiele taki luksus kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi