Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Adam orientujesz się czy duża jest różnica w wadze tych kotwic o których pisałeś a np kamatsu Anchor? Bo szukam teraz czyjegoś bardzo lekkiego.

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

Daniel Kamatsu nie miałem w rękach, to nie mam porównania. Natomiast jak szukasz lekkich i mocnych kotwic to te Ownery będą super. Oprócz 46 masz też model 26 TN, też srebrne i masz tam pełną rozmiarówkę; chyba od nr 10 w górę. Naprawdę świetne kotwiczki. U nas cieżko z tymi kotwami, ale na eBay USA masz tego oporowo.

Brań było więcej. Niestety wędkarz d..a i tylko dwie na nowe wobki udało się przechytrzyć ;) Zakończyłem wypad hat-trickiem.

attachicon.gifP1240540_easyHDR-BASIC-2_resized.jpg

attachicon.gifP1240552_easyHDR-BASIC-2_resized.jpg

attachicon.gifP1240555_easyHDR-BASIC-2_resized.jpg

attachicon.gifP1240578_easyHDR-BASIC-2_resized.jpg

attachicon.gifP1240589_easyHDR-BASIC-2_resized.jpg

Ta mniejsza-lżejsza wersja na pewną wodę i pod moje lekkie łowienie jest bardzo ok.

pzdr.

Jacku gratuluję. Fajne rybki. Nie próżnujesz brachu :)

Te ósemki będą kapitalnie sprawdzać się wiosną i latem. Bardzo uniwersalny woblerek którym można bez problemu obłowić i spokojny blat, i bystry warkocz czy rafę z ostrym nurtem. Generalnie większość osób które je widziały w realu było miło zaskoczonych ich delikatną, smukłą bryłą a zarazem bardzo agresywną, lusterkującą akcją. Jest MOC ! :)

Pozdrawiam i dzięki za fajne fotki.

• Like 1

Największy tegoroczny Aspius na Panica.

post-49950-0-24121900-1479038963_thumb.jpg

Na przykosach skuteczniejszy okazał się Panic 8.  Za główkami, na rafkach i piaszczystych wypłyceniach położonych w pobliżu głównego nurtu z mocnymi warkoczami lepszy był Panic 10. Ale o tych zależnościach napiszę niebawem. :)

• Like 13

Coś takiego :blink: Niewiarygodne :D Czyli, że coś na " Panicki od Adama" brało... :) 

Piękna ryba @siwy, i co najważniejsze bez nachalnego lansu :good: Gratuluję i czekam na relację z połowu  :clappinghands: 

W przyszłym sezonie do rodziny Paników dojdzie model 9 cm. Standardowo w wersji bezsterowej pod bolka oraz w trzech wariantach sterowych pod sandacza.

• Like 1

Była 9-ka, ale na troszkę zmodyfikowanej bryle, która w wersji bezsterowej nie wszystkim odpowiadała. Ja lubie woblery boleniowe o oszczędnej pracy, do animacji kijem, a ludziska wolą jak wobler  sam robi wszystko za nich :D Ta dziewiątka pozostanie nadal w ofercie głównie w wersji pływającej ze sterem, bo naprawdę ładnie działa latem na bolki i wieczorowo-nocne zanderki, natomiast pod bolki będzie tylko na zamówienie, bo też niektórzy fajnie na nią połowili. Natomiast ta na 2017 będzie zeskalowaną 10-ką  ;) 

2 tyg. wyłączone z łowienia i człowiek wypada z gry :) Miały być metrowe zedy a zastałem chyba z 1,5 m podniesiona breję :angry:

Filmik chociaż nagrałem z pracy wściekłej 10-ki, bo nie mogłem się napatrzeć :D

Na filmie wobler pracuje w zastoisku, w nurcie pięknie lusterkuje w osi i podczas prowadzenia pod prąd szybko schodzi na rządaną głębokość  stawiając jednocześnie bardzo mały opór.

Będzie kosić ;)

• Like 2

Znam 

Najlepsza restauracja świata :D

...i mówię zupełnie poważnie.

Znam lepszą...termos trochę wąski wlew,jak mniemam pierogi z jagnięciną w rosole pomieści.Kanapka z wędliną -prawie to samo t.zn. niby też mąka i mięso,ale 'prawie' robi różnicę. :)  

• Like 1

Wczoraj wyjechało kilka mętnookich rybek.

Pierwszy zedzik strzelił w nieśmiertelną uklejkę, która po chwili padła ofiarą kabana i to juz nie było typowe jesienne pstryk, ale potężne pier.....cie połączone z potwornym kotłem na powierzchni wody, po czym wobler wyskoczył jak z procy. Sandał musiał ścisnąć centralnie za łeb woblera i wyłamał ster z poliwęglanu grubości 2 mm :angry: Dramat, bo to była jedyna uklejka  w pudełku, ale przynajmniej nadarzyła się okazja do przetestowania innych kolorów które jak widać w nocy nie mają aż tak dużego znaczenia.

A podobno w pełnię nie gryzą :ph34r: :P

post-52196-0-09336000-1479284329_thumb.jpg

post-52196-0-87399100-1479284348_thumb.jpg

post-52196-0-82675400-1479284369_thumb.jpg

post-52196-0-33162000-1479284390_thumb.jpg

• Like 7

Sądziłem, że ster wypadł, ale dopiero w domu po oględzinach okazało się, że został ułamany. 2 mm poliwęglan złamać na tak małej powierzchni... obrazuje to siłę szczęk sandacza. Oglądaliśmy wczoraj ten wobler z kolegą i zastanawialiśmy się czy te dwie rysy biegnące od grzbietu są po przednich kłach zeda. Jeżeli tak to mały nie był hehe

Zaraz wobek dostanie nowy ster i do roboty :D

Lubię takie pokancerowane woby w pudełku. Mają MOC ;)

post-52196-0-87041100-1479285019_thumb.jpg

post-52196-0-89379800-1479285047_thumb.jpg

post-52196-0-89436100-1479285058_thumb.jpg

post-52196-0-31189700-1479285068_thumb.jpg

post-52196-0-29260800-1479285084_thumb.jpg

• Like 6