spinnerman Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Myślałeś o montowaniu systemu rzutowego? Bo w inspiracji bodaj jest. Ja zmajstrowałem ostatnio coś w typie kanaty, tylko 11cm i jak skończę browara pić i książkę czytać, to pewnie odleję pierwszego z przesuwnym obciążeniem. Tylko muszę jeszcze znaleźć jakiś fajny sposób, żeby nie grzechotało - nie lubię wobów z grzechotkami System rzutowy to nie problem. Plastikowa rurka, w środek stalowy walec i lecisz. Tylko po co przeciazac wobler? Przy haemowej robocie liczy się każdy gram zbędnego balastu. Takie eksperymenty można robić z wydmuszkami, ale nie przewiduję abym kiedykolwiek wszedł na taki lewel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 W 11cm wobler wsadzam 2-4g ołowiu. Jeśli przy rzucie będzie pomagał w osiągnięciu nieco większego dystansu to dobrze....bo ruchome obciążenie nie ma chyba jakichś znaczących wad? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Spidi nie podniecaj się tak Wypadało, by najpierw przywitać się użytkownikami Forum Kamil jak zawsze fajny opis końcówki sezonu , okraszony fajnymi fotami. Na zimwe wieczory jak znalazł Za pozwoleniem http://zahaczeni.net/kamilfishingblog/2016/12/06/topwaterowe-ostatki/ Adamie, to tylko moje amatorskie klepanie w klawiaturę, celem podzielenia się przemyśleniami, radością, ale i uwiecznieniem pięknych chwil przeżytych nad wodą. A Twoje doświadczenie i praca włożona w tworzenie przynęt, walnie się do nich przyczyniła... Ja tylko rzucam i kręcę... http://zahaczeni.net/kamilfishingblog/2016/12/01/bolenie-konca-lata/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 W 11cm wobler wsadzam 2-4g ołowiu. Jeśli przy rzucie będzie pomagał w osiągnięciu nieco większego dystansu to dobrze....bo ruchome obciążenie nie ma chyba jakichś znaczących wad? 11 cm z 2-4 g obciążenia to wobler tonący do szybko tonący. Ja takich woblerów na rzekę raczej unikam, chociać może to błąd. W przyszłym sezonie napewno zrobię pod bolenia klasyczną 8-kę Panic Z dociążoną do jakichś 10 gram do wolnego prowadzenia pod prąd. Przetestowałem to już jesienią i bardzo ładnie chodzi. Dużo osób w ten sposób łowi, szczególnie rzeczni ultralajtowcy którzy poszukują właśnie takiej dalekosiężnej alternatywy. Adamie, to tylko moje amatorskie klepanie w klawiaturę, celem podzielenia się przemyśleniami, radością, ale i uwiecznieniem pięknych chwil przeżytych nad wodą. A Twoje doświadczenie i praca włożona w tworzenie przynęt, walnie się do nich przyczyniła... Ja tylko rzucam i kręcę... http://zahaczeni.net/kamilfishingblog/2016/12/01/bolenie-konca-lata/ Kamilu, może i amatorskie ale czyta się z prawdziwą przyjemnością. Masz lotne pióro i tyle Fajnie, że są Ludzie którzy robią takie rzeczy zupełnie bezinteresownie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Nowy kolorek Zdjecie tego nie oddaje, ale fajnie iskrzy ten drobny brokacik. Będzie stosowany w boleniówkach A.D.2017 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Chyba nie będę w stanie pozbierać szczęki z podłogi :clappinghands: Sorry za OT, ale nie mogłem się powstrzymać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Rozwalają system, jak zwykle zresztą, solóweczki są za.... ten w niebieskiej koszuli coś koło 3 min jest niezły.I z jaką łatwością im to przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Że im się jeszcze chce tyle lat trzymać taki poziom, zajebiste granie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Hehe, " ten w niebieskiej koszuli..." dobre to Hetfield, tylko trochę ztatusiał i umył się na stare lata Kiedyś w Metal Hamerze czytałem wywiad z wariatami, gdzie Hammett powiedział, cyt. " Hetfild strasznie śmierdzi...on nawet jak się umyje to śmierdzi..." Panowie, oni są jak wino - im starsze, tym lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Hetfield chyba trzyma w reku jakąś fajkę, ciekawe co w fajce ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bbuli Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Do ulubionych dodałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Drogie Koleżanki i Koledzy, serdecznie dziękuję za życzenia Świąteczne których trochę posypało się na priv. To bardzo miły i cenny akcent, tym bardziej, że z większością z Was znam się tylko wirtualnie. Piękny prezent dostAłem wczoraj pocztą. Prawdziwa niespodzianka. Kurier z pudłem które ledwo zmieściło się w drzwiach z asygnacjami Mercedesa. Pomyślałem, że to pomyłka, jednak kurier uparł się i pakę zostawił pod drzwiami...Dzięki Mariusz! Kurtka i super parasol napewno się przydadzą w naszym fachu pozostałe gadżety zresztą też... szczególnie te perfumy. Żona chyba przestanie puszczać mnie samego na ryby heheJa także życzę Wszystkim Użytkownikom Naszego Forum, a także całej Administracji zdrowych, spokojnych , spędzonych w rodzinnej atmosferze z najbliższymi nam osobami Świąt Bożego Narodzenia oraz spełnienia swoich marzeń i samych PB w Nowym 2017 Roku. WESOŁYCH ŚWIĄT!Spinnerman vel Adam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 "szczególnie te perfumy. " Adaś tylko pamiętaj że te białe to dla żony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Ależ oczywiście. Jak bym mógł pomyśleć inaczej )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku http://zahaczeni.net/siwypikeblog/2016/12/30/boleniowa-ukladanka/ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Dzięki @Siwy i wzajemnie, życzę Ci samych PB w 2017 r. Ptaki ćwierkały, że ładnie kosisz, ale nie sądziłem, że aż tak. Piękne ryby, świetne zdjęcia i artykuł. Chyba nie ma lepszego prezentu dla lurebuildera. Czapka z głowy. Jeszcze raz dziękuję. Od jutra będę już odpowiadał na wszystkie priv. oraz będę w zasięgu telefonicznym. Byłem na tygodniowym wyjeździe w miejscu gdzie poza jedną stacją meteo nie było łączności ze światem hehe ale było warto Pozdrawiam i najlepszego w Nowym Roku! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Adamie, jakoś od nowego roku wzięło mnie na wspomnienia , a tutaj jakoś nudno, tylko same woblery, woblery i ....... jeszcze raz woblery to wstawiam nie co inne Twoje wytwory.A, że Adam jest wszechstronnie uzdolniony to jest na czym oko zawiesić. Może nie wszyscy wiedzą, jakie cudeńka Adam robił wcześniej. Jeśli nie masz nic przeciwko temu to co jakiś czas będę wstawiał Twoje koguciki aż do wyczerpania zasobów. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez Banjo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Stare dzieje Sławku, ale imadło nie zardzewiało Co raz ktoś się odezwie i pare kogutów czy muszek trzeba ukręcić. Z wprawy chociaż nie wyszedłem hehe Kiedyś pstrągi były dla mnie jedynie słusznym gatunkiem. W tym roku też chcę trochę poganiać za kropkami. Właśnie robi się większa seria pstrągóweczek kolegom z baaardzo dalekiego wschodu. Jak czas pozwoli, to wiosną być może sam odwiedzę podkamczackie rejony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) A wiesz, że te koguciki są jeszcze u mnie w piórniku . Nie takie znowu stare skoro pamiętam.Może w tym roku wybiorę się na Roztocze, mam nadzieję spotkać się z Darkiem i Andrzejem.Zazdroszczę wyprawy. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Adamie, jakoś od nowego roku wzięło mnie na wspomnienia , a tutaj jakoś nudno, tylko same woblery, woblery i ....... jeszcze raz woblery to wstawiam nie co inne Twoje wytwory.A, że Adam jest wszechstronnie uzdolniony to jest na czym oko zawiesić. Może nie wszyscy wiedzą, jakie cudeńka Adam robił wcześniej. Jeśli nie masz nic przeciwko temu to co jakiś czas będę wstawiał Twoje koguciki aż do wyczerpania zasobów.Tak mi się jeszcze nasunęło, po przeczytaniu Twojego artykułu o najstarszych woblerach w Polsce. Wspominasz tam Mistrza Lecha Dylewskiego... a wiesz na czyjej formie odlana była główka powyższego koguta i czyj jest patent z kotwiczką mocowaną przegubowo? Właśnie Lecha. Po raz pierwszy odwiedziłem go w Czarnym na początku lat 90-tych. Ganiałem wtedy za pstrągami po całym dorzeczu Gwdy. Piękne wody i ryby wtedy były. Pamiętam, że te nasze pierwsze spotkanie dosyć się przeciągnęło hehe i Lechu pokazał wtedy swoją tajną broń na letnie, czrnickie 50-taki. Pamiętam jak dziś ciężki szok jaki przeżyłem, gdyż takich przynęt pstrągowych nigdy wcześniej nie widziałem. To były właśnie piękne, misternie ukręcone, zgodnie z zasadami flytyingu koguciki na 2 gramowych główkach. Sprezentował mi wtedy kilka sztuk i przywiozłem je na Roztocze gdzie otwierały każdą rzekę, bez wyjątku. Później porzyczyl mi chyba na rok foremkę do tych główek. Była to malutka, jednogniazdowa foremka z aluminium z drewnianymi rączkami do przytrzymywania w trakcie odlewania i zrobiłem na niej chyba z tysiąc kogutów, a może i więcej Łza w oku się kręci heheA więc Lechu to też nie tylko woblery Nawiasem mówiąc wspaniały człowiek i Przyjaciel. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Tych kilka kogutków ukręconych przez Lecha mi się ostało. Lechu oczko mocujące robił klasycznie, ja w poprzek główki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) No widzisz, ile historii jest do opisania. Sam nie dam rady. Adamie, bardzo ciekawą historię opowiedziałeś. Z Lechem pod koniec lat 90-tych mailowo zamieniłem kilka zdań. Kupiłem od Niego na Rybim Oku kilka wobków. Z rozmowy odniosłem wrażenie sympatycznego wędkarza. Czytając o Nim w WP tylko utwierdziłem się w tym.Czyli co, mogę wstawiać tutaj Twoje koguciki?Chyba nie poznałeś, ale to jest Twoje zdjęcie, które wstawiłem . Edytowane 5 Stycznia 2017 przez Banjo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Pewnie, że tak. Będzie kolorowo Powspominamy stare czasy Coś mi się kojarzy. Robiłem wtedy chyba na tle albumu ze zdjęciami Wrzucaj Sławku co tam masz Co do Roztocza. Jak byś się wybierał, daj wcześniej halo. Możemy się spotkać. Znam tam każdy kąt i wiem gdzie siedzą fajne ryby. Też już mnie ciągnie aby się tam wybrać. Nie dalej jak trzy dni temu rozmawiałem z Karolem Zacharczykiem, że można by gdzieś w najbliższym czasie się ruszyć za kropkami i padło właśnie na Roztocze. Popatrz ile zbiegów okoliczności. Może będziemy mieli okazję wreszcie poznać się w realu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Jestem na tak . Planuję w maju dopiero. Też chciałbym Tobie uścisnąć grabę .Za często nie będę wstawiać zdjęć, aby nie zdominować Twojego wątku . Raz tak na miesiąc. Zatem kolejne w lutym. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez Banjo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 To i ja coś wstawie. W zeszłym roku po 4godz sesji bez brania,przypomniałem sobie że mam kilka jigów które dostałem od Adama. Po założeniu go, woda się otworzyła. Sporo wyjść i jedna łada rybka. Niestety została mi ostatnia szt widoczna na foto. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi