Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, sorki, że się nie odzywałem ale strasznie "nieczasowy" jestem. Dzięki za zainteresowanie rodzynkiem hehe Wieczorem postaram się nagrać i wstawić w wątku filmik z ogólnym zarysem pracy tego woblerka i coś więcej napiszę na temat jego prowadzenia. Próbowałem nagrać film nad Wisłą niestety go pro okazało się za cienkie, więc narazie tylko wanna pozostaje, ale przynajmniej bedzie mi łatwiej wytłumaczyć jak poprawnie prezentować te wobki w warunkach rzecznych.

Pozdrawiam i do usłyszenia wieczorem ;)

• Like 4

Czołem.

Obiecany filmik ;)

Co do prowadzenia. Najfajniejsza i najskuteczniejsza moim zdaniem prezentacja tego woblerka, to rzut prostopadle do nurtu lub skosem w górę i kontrola splywajacego woblera wysoko uniesionym kinem poprzez delikatne podbicia i zwijanie luzu żyłki lub plecionki. Woblerek sprawia wrażenie jakby swobodnie dryfował, cały czas przy tym lusterkując. W ten sposób oblawiamy wachlarzem rejon zerowania boleni. Napewno wobler będzie tez sprawdzał się podczas agresywniejszego prowadzenia, z częstymi wyjściami do powierzchni i chlapaniem.

Miłego oglądania.

https://m.youtube.com/watch?v=snwDVnZecV0

• Like 10

Może na bryle Megabassa się Adam wzorował ale reszta to godziny testów i jego patenty (np. podgięte oczko). A ten biznes oparty na plagiacie Panica i Cienkiego to czyste skur...two. A przy okazji skoro zabieram głos, zapytam bo gdzieś mi to umknęło jaki jest los historii metrowego bolenia? Był metrowy czy nie?

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Adam widziałeś to?

https://www.facebok.com/ShadowFshingTeam/photos/pcb41294966327445/241294942994114/?tpe=3&theate

Widziałem, widziałem hehe Na fb coraz ktoś podsyła mi te zdjęcia i linki, na jerku zresztą też :) Mnie, to się już tego komentować nawet nie chce. Obciach poprostu na całej linii, tak samo jak i z tym metrowym boleniem... Dla mnie to se mogą odlewać do bólu, ludzie sami ich ocenią... Zresztą już ocenili, bo piszą o nich takie rzeczy, że osobiście wstydziłbym się z domu wychodzić. Czy jest to warte garści srebrników? Żenada.

A tak na marginesie, to ta nazwa shadow całkiem nieźle do niego pasuje ;)

Oryginalem chyba jest Megabass Vision, cos mi sie kojarzy, ze sam Adam pisal kiedys ze sie wzorowal na tym woblerze

Oczywiście, że wzorowałem się na MB i wcale się tego nie wstydzę. Nadal przy tworzeniu swoich konstrukcji bardzo dużo czerpię z doświadczenia Japońców, bo dla mnie to wzór perfekcji i nowatorskie rozwiązania. Wzorować się, to nie znaczy kopiować, podrabiać, plagiatować etc. Ktoś kto miał w ręku oryginalnego Visiona różnice zobaczy na pierwszy rzut oka. Poza tym nie kojarzę aby kiedykolwiek były produkowane Visiony mniejsze jak 110 mm.Natomiast nigdy, nie skopiowałem żadnego woblera na bezczela w skali 1:1 i w dodatku z identycznymi bebechami. Tyle w temacie. Edytowane przez spinnerman
  • Like 10

Dziwię się Wam wszystkim. Po co te wojenki? Gadałem z Krystianem kilka razy i nigdy nie usłyszałem złego słowa na temat Adama czy jego woblerów. Ale tu widzę jechana na całego. Jeśli spinnermany są dobre to czego się bać? Obronią się same. A reszcie publicznosci której coś dolega proponuję poprosić farmaceute o maść na ból dupy PS: pozdro dla normalnych

• Like 5