woblery z Bielska Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Aż gębę rozdziawiłem Są przepiękne! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Wyszły fajnie. Ryby będą zadowolone Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) Cieszę się, że Wam się podobają. To dobrze, bo grosza nie będziecie szczędzić )) a cel jest szczytny i ważny. Wieczorem, jak będę miał chwilę napiszę coś więcej o tych przynętach, bo nie wszyscy je znają. Jedno co mogę pokrótce powiedzieć to, że pracę mają MEGA GRUBO MAMUŚKOWĄ )) Pozdrawiam. Edytowane 21 Lutego 2017 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Miazga! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 O cholerka nie bedzie tanio Graty, piekne sa. Takie troche bustero podobne PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Dojebałeś do pieca!!!wiedziałem że będą fajne ale aż tak to nie! :wub: :good: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) O cholerka nie bedzie tanio Graty, piekne sa. Takie troche bustero podobne PozdrMHaaa, wiedziałem Bustero podobne, pewnie tak, bo w kwestii dobrego glidera nie wiele juz można wymyślić. Ja jednak wolę przynęty mocniej profilowane. Uważam, żd bryła dobrego jerka nie może być "sztachetowata" jak w przypadku np. właśnie Bustera, a bardziej obła jak w przypadku też bardzo podobnego glidera Rapala Glidin Rap.Po krótce opiszę swoje Wizardy.Woblery przy 16 cm długości ważą około 80 gramów z kotwicami, to w wersji wolno tonącej jakie przesłałem na aukcję. W wersji pływajacej będzie to okoo 65 gram, oczywiście zależy w jakie kotwice wyzbroimi. Wobler ma stosunkowo duży łeb rozchodzący sie klinowato i zwęzający w kierunku ogona, który w tylniej części także odrobinę klinowato się poszerza. Na tych zdjeciach starałem się to ująć. Boki Wizard ma dosyć mocno wklęsłe na całej bocznej powierzchni. Na zdjeciach tak tego nie widać. Starałem sie to pokazać poprzez przyłożenie kciuka do boku woblera. Zagłębienie w środkowej części ma około 3 mm w stosunku do brzucha i grzbietu. Szeroki klinowaty łeb gwałownie przechodzacy w zagłębienie pododuje, że wobler wytwarza bardzo silną falę hydroakustyczna i jest podatny na najdelikatniejsze podbicia, wychylając się na boki w osi. Obciążenie usytuowane jest punktowo, w zasadzie na całej długości woblera. Wobler w trakcie prowadzenia, na pauzie bardzo wolno opada wychylając się na boki i ustawia się prostopadle do toru prowadzenia. Nie leci na ryj, ani na ogon. co moim zdaniem jest niezwykle istotne. Duże szczupaki uwielbiają takie kolebiące się w toni woblery. Przy jednostajnym prowadzeniu wobler idzie delikatnymi zakosami wychylając się na boki jednak cały czas w swojej osi. Praca na Big Mamę Woblery oczywiście pokryte są dwoma warstwami żywizy Envirotex, więc nie straszne im kły mamusiek i długo posłużą Pozdrawiam Edytowane 21 Lutego 2017 przez spinnerman 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Wyszły fajnie.Ryby będą zadowolone Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu TapatalkaBardziej chyba nabywcy tych cacek bedą zadowoleni z ich posiadania. Wyższa szkoła jazdy!Piękne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 16cm/80g- wreszcie coś w koszernym rozmiarze Adam, czekamy na filmiki z pracą! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 16cm/80g- wreszcie coś w koszernym rozmiarze Adam, czekamy na filmiki z pracą! Zmontujemy wiosną materiał na Żarnowieckim. Będzie więcej fajnych jerków szczupakowych o dość nietypowych konstrukcjach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Ładne Jak chodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Jerki mega! Malowanie w połączeniu z holo daję piękny efekt, chyba najładniejsze ( wizualnie ) woblery spod Twojej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider 84 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Panowie Jerki na foto robią wrażenie. Powiem nieskromnie że miałem okazje chyba jako pierwszy mieć je w reku są BOSKIE !!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Tomku, w nawiązaniu do naszej rozmowy podaję Ci linkhttp://zahaczeni.net/siwypikeblog/2016/12/30/boleniowa-ukladanka/ Polecam innym zainteresowanym technikami prezentacji Panica. Darku nikt lepiej by tego nie zrobił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Ale czego? A na poważnie, to nasze własne ,utarte stereotypy powodują że nie otwieramy się na nowe metody czy przynęty. Twój Panic jest niesamowity. Nieziemsko skuteczny w pewnych warunkach dzięki swej pracy i wyglądowi. Adam stworzyłeś niesamowitą przynętę. Jeszcze nie raz skusi mega torpede. Będę czekał z niecierpliwością na kolejne twoje wynalazki i nadejście sezonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) Widać napatrzyły się na bolenie jak to robią . Ja kiedyś stałem w nocy Wiśle po jajka i nagle widzę jak metr ode mnie otwiera się woda, wyłania łeb bobra i momentalnie wali ogonem w wodę. Myślę że chciał mnie pożreć, ale widać czegoś się przestraszył. Był metr od jajek więc może o to chodziło? Dobrze że miałem brązowe spodnie To ja miałem trochę gorzej. Dzisiaj i mnie śmieszy ta sytuacja , ale wtedy nie było mi do śmiechu. To był o świcie , a ja stałem po pas w wodzie u podstawy zalanej główki. Najpierw zobaczyłem że z pod zalanego krzaka coś wypływa , jakieś trzy metry z mojej prawej strony.Potem bóbr strzelił z ogona , tak że woda zalała mi oczy i zanurkował. Za chwilę poczułem wielkie cielsko pomiędzy nogami na wysokości kolan. Bóbr mnie przewrócił i popłynął sobie dalej . Edytowane 25 Lutego 2017 przez pisarz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Mam gdzieś film na którym bóbr jest mną żywo zainteresowany :-) też stałem w rzece. Postaram się go odszukać ale ostrzegam że słychać na nim wulgarne zaklęcia które spowodowały że dał mi spokój... :-D Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (...). Postaram się go odszukać ale ostrzegam że słychać na nim wulgarne zaklęcia które spowodowały że dał mi spokój... Siła oddziaływania przekleństw jest odwrotnie proporcjonalna od częstotliwości ich stosowania. Po prostu zużywają się Dlatego warto zostawić je sobie na specjalne okazje, takie jak opisana powyżej. Wtedy ich moc bywa porażająca 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Siła oddziaływania przekleństw jest odwrotnie proporcjonalna od częstotliwości ich stosowania. Po prostu zużywają się Dlatego warto zostawić je sobie na specjalne okazje, takie jak opisana powyżej. Wtedy ich moc bywa porażająca Lepiej bym tego, kuwa, nie ujął. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Mam gdzieś film na którym bóbr jest mną żywo zainteresowany :-) też stałem w rzece. Postaram się go odszukać ale ostrzegam że słychać na nim wulgarne zaklęcia które spowodowały że dał mi spokój... :-D Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą TaptalkaForfiter?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Predator ;-) Adam jakieś mniejsze i lżejsze czarodzieje przewidujesz? Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Predator ;-) Adam jakieś mniejsze i lżejsze czarodzieje przewidujesz?Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą TaptalkaJeżeli już to większe. Takie spokojnie pracujące glidery muszą być duże żeby interesowały się nimi mamuśki Z małych jerkow FatBoy 7i 11 cm ogarniają lżejsze kije. Obecnie pracuję nad płotką i krapiem. Robocze modele także będą w granicy 15 cm ale z czasem pewnie dojdą też mniejsze, bardziej uniwersalne rozmiary. Niestety polski rynek z racji słabych wód szczupakowych nie jest zbyt łaskawy dla duzogabarytowego hm. Inna sprawa, że był taki czas, że dużo ludzi klepało "jerki" jak leci; tak, klepało to chyba dobre okreslenie, bo poza tym, że jakoś toto w wodzie się ruszało to ch... na to brało i wielu wędkarzy od haemowych jerkow się odwróciło. Niestety, dobre wywazenie jerka jest dużo trudniejsze od wywazenia woblera ze sterem, chociaż większość twierdzi odwrotnie... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Holograficzne customy na pewną zaporowkę 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Jeżeli już to większe. Takie spokojnie pracujące glidery muszą być duże żeby interesowały się nimi mamuśki Z małych jerkow FatBoy 7i 11 cm ogarniają lżejsze kije.Obecnie pracuję nad płotką i krapiem. Robocze modele także będą w granicy 15 cm ale z czasem pewnie dojdą też mniejsze, bardziej uniwersalne rozmiary. Niestety polski rynek z racji słabych wód szczupakowych nie jest zbyt łaskawy dla duzogabarytowego hm. Inna sprawa, że był taki czas, że dużo ludzi klepało "jerki" jak leci; tak, klepało to chyba dobre okreslenie, bo poza tym, że jakoś toto w wodzie się ruszało to ch... na to brało i wielu wędkarzy od haemowych jerkow się odwróciło. Niestety, dobre wywazenie jerka jest dużo trudniejsze od wywazenia woblera ze sterem, chociaż większość twierdzi odwrotnie... Uj na to brało bo:" z racji słabych wód szczupakowych" Nie ma co tworzyć kolejnych mitów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Romek o jakich mitach Ty znowu piszesz ufff? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi