spinnerman Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Nie sprzeda tu, to sprzeda gdzie indziej Na jerku i tak jest bezpiecznie, bo jest dobra wymiana informacji; tych dobrych i tych złych. Najgorszy kibel zrobił się na fejsie, bo drobne cwaniaczki usuwają wszystkie niewygodne posty i to uważam za nieuczciwe zarówno ze strony drobnych cwaniaczków ale drobne cwaniaczki już tak mają, jak też samego fejsa który umożliwiając takie praktyki nie daje konsumentom możliwości racjonalnej oceny produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Na FB nigdy nie było nic innego niż kibel. Śmietnik wszechtolerancji i głaskania. Dyskutujecie o wiatrakach, szkoda zdrowia i hobby. O ilu gościach słyszeliście, że podczepiają ryby? Ile mieliście takich propozycji? Ja (tak na szybko licząc) cztery. Od ludzi, których lubię, znam od lat i nie mam im absolutnie tych sugestii za złe. Ludzie po prostu myślą, że to jakiś kosmiczny biznes i się z kimś ścigam. A ja tylko na kacu pomyślałem, że może bym sobie coś podłubał I póki co dłubię. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Piotrek, masz jednak bliżej, weź Adama skacuj czy tam zakacuj i niech zrobi kilka stynek bo zaczynam się obawiać czy wyrobi przed majem a jak już będziecie obaj w tym stanie to Ty ulep co masz ulepić dla mnie, ja będę sobie ryby łowił, podczepiał czy jak tam inaczej podejmował z wody... W końcu jestem rybakiem to wiesz... mogę tych ryb podczepić na raz całkiem sporą ilość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Byle nie dorsze, bo nie uwierzą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 pitolisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Pitolisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Dobra, byle nie mrożone 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Kuba, obiecane Stynki będziesz miał...przed sezonem Nad tym teraz siedzę. Jak temat się rozwinie, to być może boleniówki będą robione wyłącznie na własny użytek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOMAK BBI Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Dobrze rozumujesz. Ale czasami działa to w drugą stronę. Daje się zauważyć, że ludzie coraz ostrożniej podchodzą do kupowania przynęt hm, szczególnie tych większych, droższych w obawie, że trafią na kolejnego gniota który będzie tylko przewracal się po pudełku. Ale tak jak słusznie zauważyłeś czas tych januszów byznesu powoli się kończyWłaśnie Adam, teraz ja jestem w takim miejscu, w swoim wędkarskim życiu. Kosztowało mnie to kilkanaście lat dźwigania tak naprawdę " śmieci " podczas wędrówek z wędką. Właściwie dzięki mojemu kompanowi wypraw i temu forum nadszedł taki moment opamiętania. I wielkie dzięki za to ! Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Panowie jest trochę bezsterowych Stynek w rozmiarze 7,8,9,10 cm waga odpowiednio 8,10,14,18 g.Zainteresowanych zapraszam na priv. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Adaś czym ta stynka różni się od cienkiego ?w sensie różnica w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Cienki był zbyt niemrawy hehe chociaż też skakaly do niego bolki. Stynka zamiata lekko dupką i ładnie lusterkuje w opadzie i przy prowadzeniu z prądem i w poprzek nurtu. Można powiedzieć, że to ulepszona wersja Cieniasa który przeszedł już do historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Można powiedzieć, że to ulepszona wersja Cieniasa który przeszedł już do historii Słyszałem, że ktoś jeszcze robi :lol: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Cienki był zbyt niemrawy hehe chociaż też skakaly do niego bolki. Stynka zamiata lekko dupką i ładnie lusterkuje w opadzie i przy prowadzeniu z prądem i w poprzek nurtu. Można powiedzieć, że to ulepszona wersja Cieniasa który przeszedł już do historii Mam jeszcze trochę tych cieniasów więc mam nadzieję, że jednak jakiś pożytek z nich będzie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Będzie, będzie. Zabiorę Cię w sezonie na pewne główki ze wstecznymi pradami, to zobaczysz ile są warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Znacie to? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Znamy, znamy. Sebalos z forum robi od dawna. Tylko większe.Działają na ryby. Kilka ryb 80 i 90+ wyjęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 No to przyreklamowałem Sebka heheA tam naprawdę, są to amerykańskie glidery Phantom Lures, bardzo mocne konstrukcje robione na maskacze, ale i na naszych esoksinach świetnie się sprawdzają. Ten biały będzie przemalowywany na customowego okonia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Prosty, można by rzec ortodoksyjnych sposób mocowania ogona made in USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Dobre Zaprawdę, trudno o prostsze mocowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Taka prowokatorka bez łuski. Co sądzicie?Fajnie zmienia kolory w zależności od kąta padania światła. Zdjęcia ze słabego telefonu, w realu wygląda to fajniej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Cześć:-) Adam zrobił byś coś na wzór cienkiego 9 cm ale wagi ze 22-24 gramy i z mocowaniem u góry i pracą jak RapMaster? Ma to być wobek do zadań specjalnych, tzn do jesiennego łapania boleni ustawiających się w rynnach i za kantami opaskowych przykos, prowadzony ma być skokami, opad do dna, poderwanie i tak w kółko;-) wykonalne takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Do takich zadań w ubiegłym sezonie został stworzony RapMaster 10 cm 18 g. Kosil bolki na głębokich przykosach. Wobler który w ubiegłym roku dał mi najwięcej ryb, włącznie z jego 8 cm mniejszym bratem który robił robotę wiosną. Stynka w pełnej rozmiarówce będzie w wersji vertical dostępna przed sezonem.Gramatura podobna jak w RM, te woblery tną wodę jak nóż. Wątpię abyś dał radę skręcać 24 g 9-ke nawet pod prąd nie orając dna. No chyba, że zrobić wersję o mocnej pracy która będzie woblera utrzymywać wysoko nad dnem, ale chyba nie o to chodzi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Wiem Adamie o rapMasterze ale waga za mała do tego zastosowania co chodzi mi po głowie, tam jest głębokości około 5-6 metrów, na jesieni bolki grupują się w tych rynnach i 18-nastoma gramami nie zejdę do dna, potrzebne mi coś od 22 gram a nawet 25 gram, stworzysz ze cztery takie sztuki na próbę? Mogą być 10 cm na korpusie rapmastera chociaż nie ukrywam że wolał bym na korpusie cienkiego, poprostu ma coś w sobie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi