spinnerman Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Krótka seria sandaczowek dla siebie i Kolegi z forum Wczoraj taką ósemkę sponiewierał mi wiślany potworek Ryba może była by i do opanowania, bo sprzęt był w miarę solidny, niestety B13-ki nie dały rady 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 (edytowane) Czyżby czyżby wreszcie??? A tak odnosnie gamakow ,to ostatnio za dużo w nich gliny , bardzo gumowe jakoś. Edytowane 16 Czerwca 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Dokładnie. Poskręcał je jak zwykle druciaki ...i tym sposobem traci się klienta. Dzisiaj nabyłem już 6-ki i 8-ki stx-y Mariusz napisz mi priv. co tam dokładnie miało być, bo nie mogę gdzieś znaleźć tej konwersacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Ósemki, zdecydowanie zbyt krótkie serie. A jak się pochwalę, że takie mam, to mi zabierają Z kotwicami tak jest, że jak ostrzej z rybą się posiłujesz, to coś musi popuścić. Ja wolę żeby to były kotwice.Po ich wymianie i korekcie hamulca micha się cieszy na całego;) Skromnie podbite PB. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 W końcu zaimpregnowalem blacik. Warto to zrobić, bo nie przykleja się wszystko i nie brudzi np. farbami tak jak lite drewno.Polecam ten olej dostępny w Ikei Ładny blacik - lubię lite drewno(dębowe). Ja wykorzystałem blat kuchenny.Po ponad 2 latach użytkowania nadal wygląda "jak nowy"Twarda powierzchnia, praktycznie nie do zarysowania. Chlapnięcia rozrobioną pianką można zeskrobać bez problemu.Podobnie żywica,czy farby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Ósemki, zdecydowanie zbyt krótkie serie. A jak się pochwalę, że takie mam, to mi zabierają Z kotwicami tak jest, że jak ostrzej z rybą się posiłujesz, to coś musi popuścić. Ja wolę żeby to były kotwice.P1270009_easyHDR-BASIC-2_resized.jpgPo ich wymianie i korekcie hamulca micha się cieszy na całego;) Skromnie podbite PB.P1270042_easyHDR-BASIC-2_resized.jpg Jacku wypada mi tylko cieszyć się, że na moje przynęty łowią tak doświadczeni wędkarze, a jeszcze jak robią PB, to najlepszy prezent dla każdego lb Co do wielkości serii, ogranicza je tylko czas i potrzeba wykonywania innych modeli. Myślę, że jeszcze przed sezonem jesiennym pojawią się fajne sandaczówki. Do modelu 8 cm, dojdzie nowy, już wytestowany "dipranerek" Jeszcze raz gratuluję PB Ładny blacik - lubię lite drewno(dębowe). Ja wykorzystałem blat kuchenny.Po ponad 2 latach użytkowania nadal wygląda "jak nowy"Twarda powierzchnia, praktycznie nie do zarysowania. Chlapnięcia rozrobioną pianką można zeskrobać bez problemu.Podobnie żywica,czy farby. Romku brawo za spostrzegawczość. Faktycznie blacik jest dębowy. Lite drewno chyba lubi każdy, a jego dotyk... bezcenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlek Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 A miała być taka piękna niedziela... 80-ka przewaliła się przy odhaczaniu w podbieraku i se połowilem. ...i jeszcze te kolejki na SORze K...WA!!!Rapmasterki maja coś do podhaczania właścicieli, niestety przytrafiło i mi się to dziś ... Ale za to wynagradzają - robią niezłą robotę :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Dzisiaj trochę pływania po mieście, ale bez szału. Ryby baaardzo nie aktywne. Było kilka niemrawych bran ale wyjechały tylko dwa sportowe bolki na Styneczkę 9 i RM oraz mały klenik... przez 8 godzin ... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Dzisiaj trochę pływania po mieście, ale bez szału. Ryby baaardzo nie aktywne. Było kilka niemrawych bran ale wyjechały tylko dwa sportowe bolki na Styneczkę 9 i RM oraz mały klenik... przez 8 godzin ... Taka to nasza warszawska rzeczywistość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Historia woblerka którego chyba powinienem nazwać "Łazarz". Wypuszczony żeby skusić bolka grasującego przy burcie. A tu niespodzianka. Sumek melduje się na leciutkim zestawie kleniowym. Po holu okazuje się że wobler stracił ster i został złamany.Cóż zrobić? Ano odezwać się do Adama. Wobler po serwisowaniu ma się dobrze I tylko nowe, zielone oczy świadczą o jego powrocie do świata "żywych" 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Cham i prostak, tak woblera zapsuc. Jak on tak mogl Daniel, jaja se robię rzecz jasna Nigdy nie uzywalem żadnych odczepiaczy, i nie mam zamiaru. Jak dla mnie, wobler po użyciu odczepiacza nadaje się na śmietnik.Straty muszą być Hmm, rozwin prosze temat bo nie bardzo wiem o co chodzi. Jak wobler po uzyciu odczepiacza nadaje sie na smietnik? Co takiego sie z nim dzieje? PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 (edytowane) Melu, to samo się dzieje co przy holu dużej ryby, na przynętę do tego nie stworzoną.Powyginany, wyrwany stelaż, połamany ster, pęknięty-połamany korpus itd. itp. O ile jeszcze do gumy, czy blachy mógłbym pokusić się o użycie odczepiacza, o tyle do woblera uważam, ze nie ma to sensu. No chyba, ze ktoś lubi bawić się w renowację. Tak robiło się odległych czasach kiedy zdobycie dobrej przynęty graniczyło z cudem i chyba, tak nam już zostało Sam kiedyś bawiłem się w odczepiacze, jednak z uwolnionych i poreperowanych przynęt jakoś nie chciało mi się korzystać... zawsze było z nimi coś nie tak Pozdro. Edytowane 22 Czerwca 2017 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 (edytowane) Producent na takie rzeczy może sobie pozwolić,ale osoba płacąca 30-40 zl za wobler myśli raczej bardziej ekonomicznie i jeśli ma możliwość to chociaż spróbuje użyć odczepiacza. Nawet jakby miała uratować po tej operacji jedną dobrą kotwiczkę to chyba warto, przy okazji wyciągając niepotrzebny śmieć z wody. Edytowane 22 Czerwca 2017 przez maicke82 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Melu, to samo się dzieje co przy holu dużej ryby, na przynętę do tego nie stworzoną.Powyginany, wyrwany stelaż, połamany ster, pęknięty-połamany korpus itd. itp.O ile jeszcze do gumy, czy blachy mógłbym pokusić się o użycie odczepiacza, o tyle do woblera uważam, ze nie ma to sensu. No chyba, ze ktoś lubi bawić się w renowację. Tak robiło się odległych czasach kiedy zdobycie dobrej przynęty graniczyło z cudem i chyba, tak nam już zostało Sam kiedyś bawiłem się w odczepiacze, jednak z uwolnionych i poreperowanych przynęt jakoś nie chciało mi się korzystać... zawsze było z nimi coś nie tak Pozdro.Nie wiem co za odczepiacze uzywales.Sam mialem do czynienia tylko z surFerem i zastanawia mnie to zdewastowanie odzyskanych prztnet. Robiac material o surferze zrobilem co najmniej kilkanascie prob i nie zniszczyłem zadnej przynety. Lapiac wyczepiaczem za kotwice nie ma opcji wyrwania stelaża czy coś. Takie boleniowe 6-7cm to wedlug mnie formalnosc. PozdrM Edytowane 23 Czerwca 2017 przez Melanzyk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Miałem ten odczepiacz i niestety nie udało mi się ani razu odczepić nim przynęty. Jest bardzo atrakcyjny wizualnie ale ani razu nie chciał nawet ssunąć się do przynęty w pstrągowym strumieniu. Straciłem tylko czas na zabawę z linką i niepotrzebnie się irytowałem podczas operowania tym urządzeniem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Trzeba przyznać, ze te surfer całkiem ciekawy jest i faktycznie na stojącej wodzie może robić dobrą robotę . W rzece może być trudniej z uwagi na duży uciąg, tym bardziej jak będziemy próbowali robić to z brzegu. Na głębokich wiślanych rynnach raczej egzaminu to nie zda. Jaka jest waga tego ustrojstwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Adam, jak Ci to zda egzamin to stawiam elegancką butlę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Będzie jakie 100g... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Trzeba przyznać, ze te surfer całkiem ciekawy jest i faktycznie na stojącej wodzie może robić dobrą robotę . W rzece może być trudniej z uwagi na duży uciąg, tym bardziej jak będziemy próbowali robić to z brzegu. Na głębokich wiślanych rynnach raczej egzaminu to nie zda. Jaka jest waga tego ustrojstwa ? Adam, waga to 100g. Ja uzywalem tylko w jeziorze, na kanale + na małej pstragowej rzeczce z niewielkim uciagiem i zawsze z powodzeniem. Nie miał bym WaterWolfa gdyby nie surFer. Nie znam dużych rzek więc ciężko mi się jest wypowiadać ale ponoć można użyć właśnie uciągu do wyniesienia wyczepiacza dalej. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Adam, waga to 100g. Ja uzywalem tylko w jeziorze, na kanale + na małej pstragowej rzeczce z niewielkim uciagiem i zawsze z powodzeniem. Nie miał bym WaterWolfa gdyby nie surFer. Nie znam dużych rzek więc ciężko mi się jest wypowiadać ale ponoć można użyć właśnie uciągu do wyniesienia wyczepiacza dalej. PozdrMGdzie mozna kupić tego Surfera? Kiedys pisalem do gościa i zero odezwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Napisz na priva tu na jerku. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Artyleria na żarnowieckie mamy Za tydzień będziemy walczyć. Oby pogoda się utrzymała i mocno nie wiało, bo z jerkowania nici. W piątek na taką zieloną makrelkę na jednym z mazurskich jezior padła ryba 113 cm. Jak dotrą fotki to wstawię 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Mały leszczyk, na duże mamy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Tak nieśmiało zapytam..... aaaaaa sterowe 7 i 8cm na bolenia? Edytowane 29 Czerwca 2017 przez Mr.Happy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Nie bawię się w taką drobnicę :D Miałeś do mnie zdaje się zajrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi