Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Zedy coraz bardziej aktywne, chociaż brania dosyć delikatne. Była tez ładna ryba w granicach 80 cm, niestety brzuszną kotwiczką zahaczyła o siatkę podbieraka wyrywając sobie płytko wpięta tylną kotwę. Mocny, szybki kij dopełnił reszty... :(

Myślę, że na te większe dopiero przyjdzie czas ;)

post-52196-0-93325900-1505292342_thumb.jpg

post-52196-0-66032500-1505292356_thumb.jpg

post-52196-0-24286500-1505292368_thumb.jpg

Edytowane przez spinnerman
  • Like 10

Poranny test nielubianego przeze mnie niebieskiego koloru.

attachicon.gifP9145320.JPG

:clappinghands:

Szybki jesteś :D   :good:

Ktoś tam pisał, ze na niebieską makrelkę 10-ke sandaczy połapał na miejskim. Trzeba będzie i sobie ze dwie sztuki zaadoptować do pudełka, chociaż tez nie przepadam za tym kolorem hehe

• Like 2

We wszystkich woblerach stelaż jest po całości. Kąt oczka, to już spraw indywidualna dla każdego modelu.

Zupełnie nie to miałem na myśli :) Oczko w boleniowym nie jest skręcane a tylko dogięte. Wyszarpując wobler z zaczepu rozgięło mi się wykruszając pianę z którego przynęta jest zrobiona. Agrafka swobodnie wyszła z oczka. Wydaje mi się, że o ile w woblerze pod bolenie taki patent jest "dość" bezpieczny to w sandaczowym i przypadku przyłowu suma (innej dużej ryby) będzie to pierwszy element zestawu który klęknie ;) W załączniku fotka, może nie najlepszej jakości ale chyba obrazuje o co mi konkretnie chodzi :)

post-51347-0-81999600-1505411111_thumb.jpg

pozdrawiam 

Rozumiem. Faktycznie w tych najmniejszych czasami się to zdaza przy siłowym holu dużej ryby czy szarpaniu z zaczepu. Cóż wobler nie jest przeznaczony do łowienia dużych ryb wiec trzeba się z tym liczyć. Przy ostrych holach dużych ryb wyrywałem niejednokrotnie całe stelaże z markowych woblerow. Niestety w tak małych konstrukcjach są to częste przypadki.