dreadknight Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 A tymczasem Adasiowe pstrążki w świątecznych klimatach 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 I jeszcze set dyszek. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Aniołka jak zbroisz ?Klasycznie czy offsetem?Ja próbowałem na dwóch kółkach łącznikowych i zwykła kotwica.Średnio to wyszło 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Aniołka jak zbroisz ?Klasycznie czy offsetem?Ja próbowałem na dwóch kółkach łącznikowych i zwykła kotwica.Średnio to wyszło Zważ kotwicę przy której aniołek pracuje doskonale. Następnie zrób to samo z wybranym hakiem. Gdy poznasz różnicę, będziesz wiedział o jakiej gramaturze śrucinę ołowianą musisz zacisnąć na wybranym haku. Potem to już tylko modlitwa... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 A tymczasem Adasiowe pstrążki w świątecznych klimatach I jeszcze set dyszek. Kosmos! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Wieczorem kilkanaście sztuk trafi ba giełdę Edytowane 5 Grudnia 2017 przez spinnerman 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zdążą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Jadę nad Wisłę, więc " without contact " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Rodżer?!Ustawiać?,ołwer! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Trocióweczki SDR.Czuję mega potencjał w tych wobkach 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 15 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Coś pod kelty powoli się klaruje 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Koledzy, dzisiaj lecą do Was ostatnie w tym roku woblery i folie holo. Wszyscy byliście grzeczni to Mikołaj dorzucił po niespodziance Ja też niespodziewanie coś dostałem, chociaż wcale taki grzeczny nie byłem )) za co serdecznie Mikołajowi z Koszalina dziękuję Życzę wszystkim Wesołych Świąt ! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Wesołych Świąt 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Ja też niespodziewanie coś dostałem, chociaż wcale taki grzeczny nie byłem )) za co serdecznie Mikołajowi z Koszalina dziękuję Życzę wszystkim Wesołych Świąt !A Mikołaj myślał że byłeś grzeczny ???? ????. No cóż ale Mikołaj czeka na fotkę z pracowni gdzie Ty te żelastwo powiesisz ????. A ten Mikołaj to jest z Gwiazdowa ???? aale w sumie niedaleko od Koszalina. Pozdrawiam Jacek Wesołych Świąt i pamiętaj że już masz być grzeczny ????. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Trzeci dzień testów na Wisełce, i w końcu jestem zadowolony. Wczoraj kilka korpusów poszło do śmieci i wróciłem do domu mocno wkur...zdenerwowany O ile z minnowem nie było większych problemów, to DR dał mi popalić jak żaden wcześniej wobler. Uzyskanie mocnej pracy ogonowej z jednoczesną stabilnością w silnym uciągu w tak wąskiej bryle woblera nie jest takie proste i decydują tu niuanse w nacięciu kąta steru. W segmencie woblerow trociowych konstrukcja dość nietypowa. Smukła, a zarazem agresywna. Myślę, że salmonidy ją docenią https://m.youtube.com/watch?v=_XMi8S1241I https://m.youtube.com/watch?v=KVRTHcICMOI 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Kształtem i wielkością steru też dałoby się ustawić DR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 No, dawaj, dawaj Jaki byś Sławku proponował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Podeślij mi wobka tego co udało Ci się ustawić, czyli z innym kątem nacięcia rowka pod ster, abym wiedział do czego mam dążyć oraz tego wobka, którego nie mogłeś ustawić. Sam wiesz, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi, tylko ster trzeba dopasować do konkretnego korpusu oraz rozłożonego obciążenia. Jest szansa, aby to zrobić, choć nie wykluczam "porażki".Pokaż jakie stery stosowałeś? Napisz co się działo przy tych sterach. Będzie mi łatwiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Robiłem testy z różnymi kształtami sterów, przy identycznej ich powierzchni. Wierz mi, dawały różną amplitudę pracy, a w tym i stabilność. Opisałem je w swojej książce, którą 2 lata temu sprzedawałem tutaj na forum. Edytowane 22 Grudnia 2017 przez Banjo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Sławku, ster jest dograny. Był modyfikowany kilkukrotnie. Konrad od sterów wie to najlepiej hehe Próbowałem z innymi kształtami; praca była zdecydowanie za delikatna. Jeszcze pod srebrniaka mogła by być ok. ale pod kelta juz nie za bardzo, chociaż... streamer łososiowy pracy jako takiej nie posiada, a ryby go atakują Mogłem zrobić te trociówki zwyczajne, pękate, normalne, jak wszyscy ale wolę iść pod prąd najwyżej nic nie złowię ps. można jeszcze nabyć Twoja książkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 "Nie próbuj nigdy iść pod prąd" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 "Nie próbuj nigdy iść pod prąd" I kto, to pisze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Adamie,sądząc po zdjęciu zastosowałeś typowy kształt steru, czyli łezkę. Z moich, aczkolwiek krótkich, doświadczeń wynika, że są takie kształty sterów, przy tej samej powierzchni, co Twój, które dają mocniejszą pracę, także delikatniejszą. Musiałeś iść w złą stronę . Niedawno testowałem sobie korpusiki, całkowicie inne niż powszechnie na forum spotykane, i magia kształtu nadal działa . Testowałem różne DR, otrzymywałem agresywną pracę, delikatną pracę. Punktem wyjścia był ster łezka i do niego porównywałem pozostałe. Myślę, ze na wiosnę coś pokażę. Książka została już daaaawno sprzedana . Rozbudowałem ją, obecnie pracuję nad okładką. Na razie nie mogę na książkę patrzeć . W przyszłym roku będę szukać sponsora na jej wydanie. Uderz do @Heshera, On ją kisi na półce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Sławku, ja jednak mam zdecydowanie inne spostrzeżenia i doświadczenia w przedmiocie usterzenia woblerow. Zgodzę się z Tobą, że ster o tej samej powierzchni ale innym kształcie będzie dawał inna pracę przynęty ale jest to rzecz oczywista i właściwie bezdyskusyjna; rzekł bym nawet truizm. Natomiast osadzenie steru względem oczka mocującego , względem osi , względem w ogóle całej bryły woblera ma zasadniczy i podstawowy wpływ na pracę przynęty. I właśnie jednym rodzajem steru mogę osiągnąć różną pracę tego samego woblera; od wąskiej sandaczowej czy wręcz boleniowej, po ogonową keltową czy nawet mocno mieszającą sumową. A tymczasem wklejam to, co już jest dopracowane 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) Ty juz nie rób tych nowości bo mi się pudło nie domknie . 3 od dołu kosior. Edytowane 23 Grudnia 2017 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi