grzesiekre Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zdaje się że @Kielo ? Co wycyganilem?? ???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zdaje się że @Kielo ? Co wycyganilem?? To nie był konkurs, a sprawdzenie wiedzy z zakresu światowego lure Zdałes celująco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Dzisiaj w ogóle jakiś dzień suvienirów Przed chwilą był kumpel i dostarczył mi to cudo Powiem krótko - MEGA RESPECT Panie Jacku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Stadko 8-ek na Oderkę 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Aggressive design 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Woow się miło patrzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Świetne malowanie????????????????pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Adaś wiosna idzie, kończ już z tymi kolorowymi Panicami prosto z Placu Zbawiciela O boleniówkach trzeba pomyśleć! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAWIOLA666 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Święta racja,miałem właśnie o tym samym napisać,ale kolega mnie wyprzedził. Także panie Adamie prosimy o zmianę, na bardziej stonowane kolorki. Edytowane 9 Lutego 2018 przez Sawiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Boleniówki w tym sezonie pewnie będą w mocno okrojonych ilosciach. Natomiast, od pewnego czasu priorytetem są duże przynęty na szczupaki, i w tym kierunku chcę się rozwijać. Na pewno nadal będę robił pływajace woblery na duże rzeki. Takie klasyczne, drobiące uklejeki. Czuje, że w tym sezonie woda na Wiśle długo będzie utrzymywała wysokie stany, wiec napewno tego typu woblery będą numerem jeden przy zalanych trawach, wejściach do starorzeczy, ujściach niewielkich rzeczek etc. darząc praktycznie wszystkimi gatunkami; od grubego sandała, szczupaka, bolenia, na sumach włącznie skończywszy. Na te ostatnie robię obecnie specjalną edycję Panica 9 i 10 cm, na stelażu z drutu 1,0 mm.W międzyczasie bedę starał się robić trochę pstrągówek, bo to wdzięczny temat 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Boleniówki w tym sezonie pewnie będą w mocno okrojonych ilosciach. Natomiast, od pewnego czasu priorytetem są duże przynęty na szczupaki, i w tym kierunku chcę się rozwijać. Na pewno nadal będę robił pływajace woblery na duże rzeki. Takie klasyczne, drobiące uklejeki. Czuje, że w tym sezonie woda na Wiśle długo będzie utrzymywała wysokie stany, wiec napewno tego typu woblery będą numerem jeden przy zalanych trawach, wejściach do starorzeczy, ujściach niewielkich rzeczek etc. darząc praktycznie wszystkimi gatunkami; od grubego sandała, szczupaka, bolenia, na sumach włącznie skończywszy. Na te ostatnie robię obecnie specjalną edycję Panica 9 i 10 cm, na stelażu z drutu 1,0 mm.W międzyczasie bedę starał się robić trochę pstrągówek, bo to wdzięczny temat Nooo. Tęczak niczego sobie [emoji4] 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Tęczaczki na pomorskie rzeczki robione. Tutaj udało sie złapać niebieską opalizację 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Jerky beef ???? 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 ...dobre połączenie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 ...dobre połączenie... Dokładnie A z Twoimi Robercie wyrobami w szczególności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Dzisiaj w pracowni miałem kontrolę jakości ????A tak poważnie, to Karol prawdopodobnie znowu będzie nas zaskakiwał swoim lekkim piórem na łamach WW Trzymajcie kciuki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Gdzie pieseł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 ...Natomiast, od pewnego czasu priorytetem są duże przynęty na szczupaki, i w tym kierunku chcę się rozwijać...Tu masz Adaś ciekawy patent na mocowanie ogona do hybrydy: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Bartek, co w tym ciekawego ? Kawałek żelastwa skutecznie usztywniajacego ogon...? A jak Ci ten ogon potną szczupaki, to co tam założysz; kupisz drugi za kilkadziesiąt zł ? Dla mnie jest to niepraktyczne i słabe, tak jak i cała przynęta Nie wiem kto im to projektuje, ale praca „tego” jest delikatnie mówiąc licha. Konstrukcja skaszaniona od bryły do bebechów włącznie. No i ta waga... 83 g przy 20 cm po co ??? Dobra dalej nie wnikam, w końcu to Rapala; pewnie tak ma być, a ja się nie znam. Zauważam jednak, ze podobnych gniotów z roku na rok na rynku pojawia się coraz więcej. Kupa filmików, ostry marketing i po dwóch, trzech sezonach jak wędkarze zgapią, lecimy z nowym wynalazkiem ...i nie mówię tu tylko o produktach z produkcji masowej Wrzuciłem dzisiaj ba YT film z pracy Herr- X. Tu akurat model 22 cm 50 g - zakres pracy 30 cm- 1,2 m. Filmik nagrany w ubiegłym roku dla innych potrzeb. Ty znasz temat ale inni Koledzy którzy nie łowili Herriksem mogą zobaczyć jak kilka prostych patentów daje wiele nowych możliwości wykorzystania przynęty. Jestem przekonany, ze najpóźniej w przyszłym roku jedna, może dwie duże firmy będą podrabiały tego woblera https://www.youtube.com/watch?v=rvlFDesLrMk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Dlatego między innymi Twoje wyroby zagryzają moje mamuśki.Ciekawym dla mnie w tym przypadku było mocowanie kotwicy od razu tego żelastwa...A wagi tej przynęty też nie komentuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Maleństwo potrafi pobudzić do żerowania najleniwsze rapy 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) Fala."Stare wojsko" to zawsze lubi 'gonić kota/małolata' Edytowane 16 Lutego 2018 przez darek1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 W między czasie coś tam z boleniowek będę robił, bo żyć nie dacie zastanawia mnie pewna tendencja która w ostatnim czasie dość mocno się nasila. Otóż większość łowców boleni poszukuje ...i zamawia coraz większe woblery . Obecnie normą są Wobki 9-10 cm, a coraz więcej osób pyta o 12, nawet do 15 cm Fakt, w ubiegłym sezonie dosyć mocno odpuściłem temat łowienia bolków, i może coś przeoczyłem ...? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) Nie od dziś wiadomo, że apetyt rośnie w miarę jedzenia sezon temu bolki żarły wobki 9 cm więc według przytoczonej zasady w tym sezonie będą rozglądały się za większym łupem a tak poważniej to może chodzi tutaj o podejście łowcy do przynęty? większa przynęta = większa ryba? Nie żebym osobiście wierzył w tą zależność. Edytowane 22 Lutego 2018 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Ta zależność jest potwierdzona, więc chyba warto w nią wierzyć Wydaje mi się jednak, ze przyczyna jest bardziej złożona. Otóż bolenie zajęły stanowiska po wybitych sandaczach i szczupakach, a co za tym idzie zmieniły preferencje pokarmowe, polując na ryby które te stanowiska zasiedlają, czyli plotki, krąpie, małe klenie itp.Bolen, przynajmniej ten większy, pow. 70 cm przestał być rybą przypowierzchniową. Zeruje w pobliżu miejsc w których odpoczywa i tam jest najczęściej łowiony. Napewno do tak ostrożnych zachowań przyczyniła się duża presja i panująca od kilku lat moda na łowienie bolków które dość szybko się uczą przekazując w genach nowe zagrożenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi