Pride Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 @Spinnerman zrobisz kiedyś coś brzydkiego? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 @Spinnerman zrobisz kiedyś coś brzydkiego? Robię - codziennie rano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 No, to se walnąłem i dychę w V - ce Wobek stworzony do szybkiego prowadzenia z podbiciami. Będzie kosił na wiślanych kosach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Czołem !Panowie wszystkie wobki poszły priorytetami. Gdyby do kogoś nie dotarły proszę pisać na priv. podam numer przesyłki. A póki co, Wesołych Świąt Wam życzę !!! ... i, aby do maja !!! )))) 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Adam zalęgły Ci się ??? Najlepszego !!! Edytowane 30 Marca 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Red Bull.Kolor który otworzył wodę 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 I pozamiatane 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Gratulacje! piękny prosiaczek RED BULL doda ci skrzydeł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) Design o który prosi bardzo dużo osób. Srebro, perła i czarny lub oliwkowy grzbiet, bez wyciskania łuski Kiedyś już takie robiłem. Dzisiaj ludzie mnie pytają czy będzie jeszcze wersja Amelinium ? ))Będzie Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez spinnerman 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Teraz już nie pomalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Teraz już nie pomalujesz Mam farbę amelinową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Droga jak smok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Będą też takie 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Design o który prosi bardzo dużo osób. Srebro, perła i czarny lub oliwkowy grzbiet, bez wyciskania łuski Kiedyś już takie robiłem. Dzisiaj ludzie mnie pytają czy będzie jeszcze wersja Amelinium ? ))Będzie Proste jest piękne:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Proste jest piękne:) I za zwyczaj skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Weekendowe inspirations 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Wow ! I cztery kafle postów pękło A to się człek musiał w te klawiature nastukać heheAle było 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 To już Adaś możesz Zaubery na giełdzie pchać spokojne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider 84 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam serdecznie .Nie wiem czy pozamiatane ale to dzięki Wam Panowie udało się wyhaczyć tego prosiaczka .Z taką Ekipa bije się rekordy Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez Spider 84 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) Zestaw na każdą wodę i warunki Wobki poleciały do Was priorytetem. Jutro powinny być na miejscu Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez spinnerman 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Klasyka gatunku Pływające 8 i 9-ki. Podstawa mojego wiślanego pudełka. Wobler który wszystko żre; od klenia, bolenia, sandacza, na sumie skończywszy. W tym sezonie 9-ki wzmocnione stelażem 1 mm 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Klasyka gatunku Pływające 8 i 9-ki. Podstawa mojego wiślanego pudełka. Wobler który wszystko żre; od klenia, bolenia, sandacza, na sumie skończywszy. W tym sezonie 9-ki wzmocnione stelażem 1 mm Dwie 9 poproszę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Adam,- dziś Twój wobler odmienił mi dzień http://jerkbait.pl/topic/109431-bolenie-2018/page-2#entry2381221 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Adam,- dziś Twój wobler odmienił mi dzień http://jerkbait.pl/topic/109431-bolenie-2018/page-2#entry2381221 Super !Jak mówiłem wobler bardzo uniwersalny. Nie zdziwię się jak w czerwcu zabierze Ci go wąsaty ...o czym mógł kilka dni temu przekonać się kolega @Epidares, łowiący na miejskiej Wisełce Obecnie w przygotowaniu 9-ki z taką pracą, z tym, ze stelaż 1 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 (edytowane) 8-ka po położeniu na wodę na tylko łepek na powierzchni a mocno obciążony ogon pod dużym kątem jest pod wodą, to jak sądzę powoduje, że po pierwsze daleko lata, ale co ważniejsze nie zamiata ogonem tylko ładnie i intensywnie drobi w nurcie lusterkując prawie w osi. Tę 8-kę od Ciebie dociążyłem jeszcze ciężkimi gamakami w rozmiarze 6 i jest nieźle . Dobór wielkości w sensie powierzchni i posadowienia steru idealny "woda" na sterze uruchamia go natychmiast i nawet przy wolnym prowadzeniu pracuje poprawnie.Ideałem - przynajmniej dla mnie, byłby taki wobek, który pracuje tak drobno i intensywnie jak dobra pływająca boleniówka, których już i tak chyba nikt nie robi....Z tego co widzę w ofercie rynkowej przeważają wobki typu "kamień", które co prawda latają doskonale ale trzeba im nadać takiej prędkości żeby zapracowały poprawnie, że tylko aktywnie żerujący boleń może je zdążyć zeżreć.W czasach gdy robiłem woblery udawało mi się uzyskać takie efekty ale w innym kształcie korpusu i z innych materiałów no i z obciążeniem wygiętym.Kupa roboty była z wyginaniem i posadowieniem obciążeń do kształtu brzucha plus wysokie umieszczenie stelaża,- ale to już są wieści z formaliny.... Wracając do rzeczy,- jak sądzę nikt nie ma większej wiedzy od Ciebie co do możliwych rozkładów obciążeń w korpusie typu "Panic" więc się nie będę wymądrzał ale te "moje dziwne wymagania" funkcjonują i to nie tylko na Renie więc może warto jeszcze coś poeksperymentować?Zdaję sobie oczywiście sprawę z tego że każdy korpus ma swoje ograniczenia i szukanie z aptekarską wagą odpowiedniego rozkładu obciążenia nie jest tym co Twórcy lubią najbardziej,- ale może warto, bo tak powstają unikalne wobki których kopiści nie są w stanie rozgryźć choćby dlatego że nie znają składu materiału z którego odlewasz więc zastosowanie nawet po rozcięciu woblera takiego samego układu stelaża i obciążenia nie da takiego samego efektu, nawet przy kombinacjach z ustawieniem i wielkością steru.Mam świadomość, że przy jednym określonym kształcie w różnych rozmiarach nie można dla uzyskania takiej samej pracy stosować prostej metody proporcjonalnego zwiększania kształtu i rozkładu obciążenia co widać wyraźnie nawet w wyrobach takich firm jak Rapala, Salmo czy innych potentatów rynkowych...Dlatego legendami obrastają np: Flat Rapy 8-tki a nie 10-tki czy 6-tki choć wszystko w nich proporcjonalnie się zgadza...Ale jakby Ci się udała ta sztuka z 9 czy z 10 to jestem chętny Edytowane 5 Maja 2018 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi