Skocz do zawartości

LB HM Spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Wejdź na wątek mój ☺ nie będę zaśmiecał Ci twojego. Ja mam 2 częściowego pajka, ale leje ogon razem z korpusem. Byłem ciekawy czy twoje rozwiązanie daje coś ekstra takiej przynęcie.

Zgadzam się też co do 3-czesciowych. Są znacznie łatwiejsze w balansie i zawsze pracują ładnie. Możesz mieć rację też z braniami przy łowieniu z ręki, w trollu 3- częściowe są chyba bardziej skuteczne, mają lepszą pracę własną.

Pozdro

Edytowane przez goliatwielki
  • Like 1

K....wa! Jasiu, a Ciebie gdzie znowu niesie ??? :D

Na słoną wodę zdecydowanie swimbaity sie nie nadają. Morskie ryby preferuja baaaardzo oszczędną pracę; to typowi wzrokowce i swim może jedynie je odstraszać. Tam trzeba przede wszystkim daleko, płytko i szybko; bo mowa chyba o Big Game??? Jednoczęściowe HerrXy zdecydowanie tak, tylko już bez żadnych ogonów.

No dla tego pisałem że niekoniecznie wersja łamana, ale to już nie będzie swimbait tylko stick bait i jak piszesz myślałem bez ogona. Poza tym im więcej części tym większe prawdopodobieństwo że coś puści.

Coś tam się lęgnie, ile w końcu można łowić w ciepłych ciuchach :D

No dla tego pisałem że niekoniecznie wersja łamana, ale to już nie będzie swimbait tylko stick bait i jak piszesz myślałem bez ogona. Poza tym im więcej części tym większe prawdopodobieństwo że coś puści.

Coś tam się lęgnie, ile w końcu można łowić w ciepłych ciuchach :D

Chyba Mateusz smaka Ci narobił z Omanem ? ;)

15-stka w moim ulubionym designie :P  całość z ogonem 37 cm B)

No to nazwę już masz - Syrenka czyli:

Mermaid

Ja już miałem okazję zobaczyć jak Syrenka pracuje...

I można napisać tyle: mamusie mają już mokro pomiędzy płetwami ;-)

A tak przy okazji, kapitalnie wygląda jak pracuje ta przynęta a końcówka ogona ustawia się zawsze pionowo (czyli tak, jak powinna).

Teraz czekamy Adaś na foty z Żarnowca.

• Like 1

No to nazwę już masz - Syrenka czyli:

Mermaid

Ja już miałem okazję zobaczyć jak Syrenka pracuje...

I można napisać tyle: mamusie mają już mokro pomiędzy płetwami ;-)

A tak przy okazji, kapitalnie wygląda jak pracuje ta przynęta a końcówka ogona ustawia się zawsze pionowo (czyli tak, jak powinna).

Teraz czekamy Adaś na foty z Żarnowca.

No, będę próbował  :D

Wyjazd typowo testowy. Konkretna woda z konkretnymi głębokościami i rybami  :) Z tego co wiem na razie ładne  ryby wyjeżdżają tylko z trola. Dla mnie łowienie szczupaków, to wyłącznie orka z łapy ;) Powalczymy  - zobaczymy  ;)

Dziadek który ma wiele fajnych ryb na koncie  :good: Nie raz ratował honor :)

W dużych przynetach fajne jest to, ze trafiają się takie landrynki w których zatopionych jest wiele fajnych historii. W małych w sumie tez, ale te duże mają w sobie to COŚ; coś co sprawia, ze z sentymentu i strachu przed stratą wieszamy je na ścianach naszych gabinetów, piwnic czy warsztatów,  i z rozrzewnieniem spoglądamy przy każdej okazji :)

post-52196-0-72863000-1526576170_thumb.jpeg

• Like 3

Czołem łowcy :)

Wczoraj Żarnowiec przywitał piękną pogodą. Udało się jeszcze zrobić popołudniową turę i zaliczyć kilka rybek. Woda baaaardzo czysta i szczupaki cholerni ostrożne. Na flaucie nie ma co liczyć na brania. Na 4 m głębokości widać dno i przynętę :) Najlepsi do trolla stosują żyłki. Podobno plecionka odstrasza ryby na tak czystej wodzie.

Jak wcześniej mówiłem duże ryby wyjeżdżają wyłącznie z trolla na głębokiej wodzie.

Wojtek Kuczkowski rozwalił mi system nerwowy pokazując w telefonie zdjęcie ryby z niedzieli - 128 cm :)

Piękna mamuśka, w doskonałej kondycji, bez żadnych uszkodzeń, obszurek etc. Ślicznie wybarwiona.

Pozdrawiam.

ps. Panowie woblery z giełdy wysyłam w piątek po powrocie z Ż ;)

11809420_953BAEEB-FD5D-4CB1-804A-92B0E6D

Edytowane przez spinnerman
  • Like 8

Byłem na Żarnowcu w poprzednim tygodniu i faktycznie potwierdzam, ryby mega ostrożne, miałem 3 strzały dużych ryb, wszystko nie zacięte, a shad teez 27 pocięty jak szmata. Kotletów po 50-60 cm do bólu. Tydzień wcześniej mój tata trafił 120 z reki. W środę na środku jeziora pływała do góry brzuchem 130.

• Like 1

Piękna ryba Marcinku !!!  :clappinghands: Linek zawsze robił robotę  :good: Graty  :highfive:

U mnie dzisiaj taka loszka zapozowała, ale rano była znacznie większa, na tego samego swima. Mega branie na moich oczach, 5 metrów od pontonu. Potężny strzał metr pod powierzchnią, na 8 metrowej wodzie, kocioł i po rybie  :angry:  Ogólnie biorą bardzo szybko i płytko. Efekty daje jedynie baaaardzo agresywne prowadzenie przynęty. Trzeba naprawdę ostro kombinować ;) 

11820273_88118696-1CC3-4E35-8A80-3F65083

• Like 13

...na łażenie przybrzeżne, by się nie pokaleczyć, na saunowanie, robocze, z lacza też można strzelić..tylko wybierać wersję z lepszego tworzywa, co by nie waniało podle w wyższej temp. ...

Edytowane przez bob74